Mİ4 Android 6.0.1 En sonunda geldi

• Konbuyu başlatan ada53
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 137
  • Görüntüleme 17K

mesut6365

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mesut Ay
Cihazım
Mi4 LTE
Konular
0
Merhabalar Bende Mi4 Var Bu En Son Sürümü Yükledim İmei Gitti, Telefon 5-6 Aylık Garantiye Girer Mi ?

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Çetin abi, Emre adminim;

Recovery'den wipe all seçeneği yerine ayarlar-ek ayarlar-yedekle ve sıfırla içinden fabrika verilerine sıfırla yapsak aynı şey midir?

Yani bu marsmallow'a geçtikten sonraki ısınma ve şarjın hızlı bitmesi sorunlarına çözüm olur mu acaba? Ne dersiniz?

eren2535

Canım kızım
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aydın
Cihazım
xiaomi mi8
Meslek
matbaa
Konular
3
Arkadaşlar aşırı ısınma ve pil tüketim sorunlarının en büyük sebebi temiz kurulum yapılmamış olması... Recovery'de açıp wipe all diyerek tüm verileri temizlerseniz bu sorunlardan eser kalmayacaktır. :)

Tabii sıfırlama yapılacağı için telefonda bulunan her şey silinecek dolayısıyla kapsamlı bir yedek almanızı tavsiye ederim.
Hocam dediğiniz gibi yaptım telefon resmen uçuyor ısınma ortadan kalktı ve pil ömrü şu an çok iyi teşekkürler

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Çetin abi, Emre adminim;

Recovery'den wipe all seçeneği yerine ayarlar-ek ayarlar-yedekle ve sıfırla içinden fabrika verilerine sıfırla yapsak aynı şey midir?

Yani bu marsmallow'a geçtikten sonraki ısınma ve şarjın hızlı bitmesi sorunlarına çözüm olur mu acaba? Ne dersiniz?
Evet aynı şey sayılabilir. Bunu yaptığınızda Data ve Cache partisyonları siliniyor ama Dalvik Cache bu yöntemde siliniyor mu emin değilim. Bu yüzden recovery'den yapmak daha sağlıklı olabilir.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Çetin abi, teşekkür ederim. Placebo etkisi mi bilmiyorum ama bence wipe all data'dan sonra gözle görülür bi düzelme oldu. Sizden cevap geldiğinden beri, yani yaklaşık saat 10'dan beri uğraşıyorum. Tüm uygulamalarımı tekrar yükledim, uygulamaların şifrelerini tekrar girdim vs. ve şu an telefonun şarjı %61'de. Şunu sormak istiyorum müsadenizle. Google'ın stock klavyesini kullanıyorum ancak klavyeyi açıp bir şey yazmak istediğimde yukarıdaki bildiri çıkıyor. Onu bir türlü kapatamadım. Nasıl yapıyoruz fikriniz var mıdır acaba?

- uygulama simgesini gösterden kaynaklıdır diye düşündüm, ama o seçenek de kapalı olmasına rağmen o ikon çıkıyor her klavyeyi açtığımda smirk~~

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
eren2535 rica ederiz hocam. :)

erhan hocam bir önceki sürümden kalan bir şeyler uyumsuzluk yaratıyor ama bunu bulmak gerçekten çok çok zor. Belki harici bir uygulamadan kalan dosya bile olabilir. Dolayısıyla en sağlıklısı chatin_62 hocamın da belirttiği gibi wipe all yapmak.

smyrniankiwi hocam bir yerlerde direk bu ayar vardı ama şimdi ben de bulamıyorum. Ayarlar/Bildirimler&Durum çubuğu/uygulama bildirimleri altından google klavye'nin bildirim alalında görünmesini engellemeyi deneyebilirsiniz.

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
eren2535 rica ederiz hocam. :)

erhan hocam bir önceki sürümden kalan bir şeyler uyumsuzluk yaratıyor ama bunu bulmak gerçekten çok çok zor. Belki harici bir uygulamadan kalan dosya bile olabilir. Dolayısıyla en sağlıklısı chatin_62 hocamın da belirttiği gibi wipe all yapmak.

smyrniankiwi hocam bir yerlerde direk bu ayar vardı ama şimdi ben de bulamıyorum. Ayarlar/Bildirimler&Durum çubuğu/uygulama bildirimleri altından google klavye'nin bildirim alalında görünmesini engellemeyi deneyebilirsiniz.

google klavye diye bir seçenek göremedim ancak google uygulaması diye bir şey var. onu kapadım. sonra bir şeyler yazmak için whatsapp'a girdim ve yine çıktı. yemedi yani :)

çok ilginç. wipe all yapmadan önce bu sorunum yoktu. muhtemelen gözümün önünde bi seçenek var ama göremiyorum. umarım biri görür de yardım eder. her klavyeyi açtığımda sol üstten bir bildirim çıkması çok rahatsız edici.

aliorala

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Mi4
Konular
6
Arkadaşlar bu güncelleme sonrasında herseyde izin istiyor izin ver diyorum ama hiç bir işlem yapmıyor izin verme diyorum o zmn çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim herseyde bu izni istiyor. Neredeyse tüm uygulamalarda bu olay var.

Üst Alt