Çözüldü Mi 8 Brick Mevzusu (12.05.2019) --- (ÇÖZÜLDÜ)

dorukhan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doruk
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Mekatronik
Konular
4
Kimse Ritzy ile görüşmeye gitmedi galiba. Kapıdaki uzun boylu kel elemanla konuştum millete mesaj atmışsınız 1000 tl ye anakart değişecez diye şunu makul bi fiyata çekin de forumdan baya bi adam toplarım size dedim. Abi 1000 liralık çözüm de kesin değil ama istiyosan bırak cihazı dedi. Bu kadar amatör bir teknik servis olamaz ya. Birbirlerinden haberleri yok gerizekalıların.
KASIMM a özel msj attım bu hafta içi büyük ihtimal 2 servisten birine yaptırıcam diye sen böyle diyince Ritzy'i eledim Evofone ile görüşücem bakalım kesin net çözüm derlerse bende parası neyse vericem yaptırıp satıcam çünkü iPhone X aldım onu kapatıcam zararın neresinden dönersem ne kadar erken okadar iyi birdahada tövbe.

blackmagicman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
mi8
Konular
0
Hakikaten dedigin gibi kurtulmak lazım
Bir daha Xiaomi mi düşünmek lazım
KASIMM a özel msj attım bu hafta içi büyük ihtimal 2 servisten birine yaptırıcam diye sen böyle diyince Ritzy'i eledim Evofone ile görüşücem bakalım kesin net çözüm derlerse bende parası neyse vericem yaptırıp satıcam çünkü iPhone X aldım onu kapatıcam zararın neresinden dönersem ne kadar erken okadar iyi birdahada tövbe.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

dorukhan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doruk
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
Mekatronik
Konular
4
Hakikaten dedigin gibi kurtulmak lazım
Bir daha Xiaomi mi düşünmek lazım

İşin garip tarafı bu benım ilk android telefonumdu yıllardır iPhone kullanıyorum. Mi8 alma sebebim donanımı güçlü fiyatı uygun hemde Xe benzediği için aldım zaten iPhone 7 Plus kullanıyordum brick olunca 7 Plus'ı sattım X aldım sinirden iyikide almışım bildiğinden şaşmıcan abi

blackmagicman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
mi8
Konular
0
En azından ikinci el de zarar ettirmiyor
İşin garip tarafı bu benım ilk android telefonumdu yıllardır iPhone kullanıyorum. Mi8 alma sebebim donanımı güçlü fiyatı uygun hemde Xe benzediği için aldım zaten iPhone 7 Plus kullanıyordum brick olunca 7 Plus'ı sattım X aldım sinirden iyikide almışım bildiğinden şaşmıcan abi

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
Bence evofonede çözemeyecek boşuna bekliyoruz. Zaten evo veya herhangi birisi çözerse hepsi aynı anda çözer şuanda herhangi bir çözümü yok. Ritzynin bin lira demesinin sebebi zaten çok belli millet fiyattan ürksün yaptırmasın nitekim çözüm bulunmuş olsa ozan götürdüğünde siz cihazınızı 30 dk sonra teslim alabilirsiniz falan demeleri lazımdı. Sen git bizden haber bekle demeleri zaten küfür gibi neyse... Kısaca bizdeki beceriksiz servisler yüzünden hep beraber mağdur oluyoruz size şu kadarını söylüyorum ben telefonu yaptırırım yaptıramam orası ayrı mesele ama onları her halükarda tüketici hakem heyetine şikayet edeceğim.

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Kendi yaptığınız bir hatadan dolayı Xiaomi kötülemeniz hiç hoş değil. O bootloaderın kapalı gelmesinin bir sebebi var. Normalde çoğu firma bootloaderının böyle yasal şekilde açılmasına dahi izin vermezken Xiaomi'nin bu imkanı tanıması bile ayrı bir güzellik. Ancak bu durumu fırsata çevirip Çin cihazı satan ve hiçbir resmiyeti bulunmayan ithalatçılardan bu telefonları alıp ardından eksik bilgi ile işlem yaparak cihazı kullanışsız hale getirmek ve bundan dolayı da Xiaomi'yi suçlamak iftiradan başka birşey değildir.

reda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
az
Cihazım
galaxy i9300
Konular
1
Arkadaslar, ben dün ritzy servise odemesini yaptım..(kasım arkadasıma katılıyorum. yapamadıkları icin 1000 tl gibi faiş bi istediler millet yaptırmasın ki prestijleri bozulmasın diye)
bugun servisi aradım cihaz hakkında bilgi almak icin bana anakartın degisecegini sipariş verildi gelince hemen degiştiirilip adınıza kargoya verilecegini söyledi... inanıyormuyum hayır
cihazımı yolladıgında bana eski anakartımıda yollayın ve cihazın bootloader kilidini kapalı yollayın cin rom u ile dedim... kızcagız not aldım dedi..
siz ne kadar inanıyorsanız yapacaklarına bende o kadar inanıyorum
yani hepsi hava civa ve bakalım ne olucak

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
Kendi yaptığınız bir hatadan dolayı Xiaomi kötülemeniz hiç hoş değil. O bootloaderın kapalı gelmesinin bir sebebi var. Normalde çoğu firma bootloaderının böyle yasal şekilde açılmasına dahi izin vermezken Xiaomi'nin bu imkanı tanıması bile ayrı bir güzellik. Ancak bu durumu fırsata çevirip Çin cihazı satan ve hiçbir resmiyeti bulunmayan ithalatçılardan bu telefonları alıp ardından eksik bilgi ile işlem yaparak cihazı kullanışsız hale getirmek ve bundan dolayı da Xiaomi'yi suçlamak iftiradan başka birşey değildir.
- Şahsen Xiaomiye değil çin sürümlerini ülkemize sokanlara lafım
- Bizdeki telefonlarda bootloader kilitleri açık geldi acaba nasıl açıktı acaba kesin yasal yollardan açılmıştır (!)
- Şikayet etmemdeki ana sebepte bu şekilde olan ithal edenlerin önünün kesilmesi
- Ayrıca burda kimse kendisinde hata bulunmadığını söylemiyor. Burada böyle rahat rahat konuşmanızın sebebi tuzunuzun kuru olması başka birşey değil acaba sizin başınıza böyle bir şey gelse tepkiniz ne olurdu biraz empati lütfen...
Sizden ricam konunun sonundaki 2 mesaja bakıp değilde konunun tamamını okuyup bu tarz mesajlar atmanızı tavsiye ederim yardımınız olmayacaksa lütfen bizleri yargılamak için konuya mesaj atmayınız rica ediyorum.
Arkadaslar, ben dün ritzy servise odemesini yaptım..(kasım arkadasıma katılıyorum. yapamadıkları icin 1000 tl gibi faiş bi istediler millet yaptırmasın ki prestijleri bozulmasın diye)
bugun servisi aradım cihaz hakkında bilgi almak icin bana anakartın degisecegini sipariş verildi gelince hemen degiştiirilip adınıza kargoya verilecegini söyledi... inanıyormuyum hayır
cihazımı yolladıgında bana eski anakartımıda yollayın ve cihazın bootloader kilidini kapalı yollayın cin rom u ile dedim... kızcagız not aldım dedi..
siz ne kadar inanıyorsanız yapacaklarına bende o kadar inanıyorum
yani hepsi hava civa ve bakalım ne olucak
Kesinlikle yapabileceklerine inanmıyorum. Diyelim ki yapıldı o fiyata anakartın değiştirilmesine imkan dahi vermiyorum. Eğer telefonun onarımını yapıp anakartı yollamazlarsa peşini bırakmayın derim isteyin ve alın o anakartı tekrardan geçmiş olsun

yunisss007

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yunis
Cihazım
Mi 8Se
Konular
2
forum.xda-developers.com/android/help/download-failsahara-failsahara-fail-t3716002/amp/
bunu deneyin ise yarasa banada haber verin :(

reda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
az
Cihazım
galaxy i9300
Konular
1
- Şahsen Xiaomiye değil çin sürümlerini ülkemize sokanlara lafım
- Bizdeki telefonlarda bootloader kilitleri açık geldi acaba nasıl açıktı acaba kesin yasal yollardan açılmıştır (!)
- Şikayet etmemdeki ana sebepte bu şekilde olan ithal edenlerin önünün kesilmesi
- Ayrıca burda kimse kendisinde hata bulunmadığını söylemiyor. Burada böyle rahat rahat konuşmanızın sebebi tuzunuzun kuru olması başka birşey değil acaba sizin başınıza böyle bir şey gelse tepkiniz ne olurdu biraz empati lütfen...
Sizden ricam konunun sonundaki 2 mesaja bakıp değilde konunun tamamını okuyup bu tarz mesajlar atmanızı tavsiye ederim yardımınız olmayacaksa lütfen bizleri yargılamak için konuya mesaj atmayınız rica ediyorum.

Kesinlikle yapabileceklerine inanmıyorum. Diyelim ki yapıldı o fiyata anakartın değiştirilmesine imkan dahi vermiyorum. Eğer telefonun onarımını yapıp anakartı yollamazlarsa peşini bırakmayın derim isteyin ve alın o anakartı tekrardan geçmiş olsun
musteri hizmetlerindeki kız dedi anakartınız degişecek ben ona o zaman eski anakartımı telefonumla beraber yollayın dedimm... tabii ki yolluyacaz dedi hic teredütsüz
ama bende sizin düşünüyorum yapacaklarına inanmıyorum 1000 tl istemelerinden belli ve bende inad olsun diye yatırdım hesaplarına.. bakalım ne olucak

Üst Alt