Mı 6 global rom çıktı sanırım

Berkanokan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berkan
Cihazım
Mi6
Konular
0
MI6 Yükleme otomatik yapıldı. 8.2.2.0 a gecti. Fakat Turkcell kullanıcısiyim ve 4g gitti. Edge geldi. Nasıl düzeltilir. ayrıca Telefon şarj olmuyor. İlginç ki şarj bitmiyorda. Bilen yada aynı sorunu olan var mı ?
Bende Turkcelim ama 4G var.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Herkese iyi akşamlar. Global romu yükledim başarılı bir şekilde fastboot yöntemi ile fakat twrp yükleyemedim. Sitede anlatılan yöntemlerle twrp romu yüklemeye çalıştım ve yükledim fakat reboot dediğim anda twrp silinip hiç yüklememişim gibi stock recovery açılıyor. Nerede yanlış yaptığımı anlamadım yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

Hocam halledebildiniz mi acaba? Bende Global Rom'dan memnun kalmayıp Xiaomi Eu Beta'ya döneyeceğim, fakat dediğiniz sorunu bende yaşıyorum. Şuanda Sagit TWRP yerine, Cofface TWRP denedim, hafıza içindeki dosyaları görüntüleyip Xiaomi Eu Rom'u kurabildim. Rom açıldıktan sonra Boot sorunu yaşayanlar olmuş, o zamanda sorun çıkarsa Sagit TWRP flashlanabilir diye düşünüyorum, en kötü eski haline gelebilir diye.

Cofface TWRP XDA Linki:

Bu arada Sagit TWRP daha sorunsuz denmiş genel olarak, fakat sorun yaşayınca mecburen Cofface denemek zorunda kalıyoruz. İnternette baktımda, bir türlü bizim gibi sorun yaşayana rastlamadım, Global Rom atıp Root yapan birçok kullanıcı olur aslında. Ya herkes yaşadığı sorunu çözmeyi biliyor ve paylaşmıyor, yada sadece biz sorun yaşıyoruz.

dincsoy16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Meizu Pro5
Konular
3
Hayırlı geceler arkadaşlar ben mi6 ya fastboot üzerinden global romu yukleyemiyorum sorun nerede olabilir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hayırlı geceler arkadaşlar ben mi6 ya fastboot üzerinden global romu yukleyemiyorum sorun nerede olabilir

Hocam Images klasörünü mü belirttiniz Browse seçeneğinden? Dosya yolu olarak direk Rom klasörü olması gerekiyordu. Anladığım kadarıyla Images klasörünü belirtildiği için flash_all.bat dosyasını bulamıyor MiFlash programı.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
İki kodu da denedim hocam. Minimal adb kullanarak yüklüyorum, yükledikten sonra twrp menüsüne giriyorum. Sonra sistemi tekrar başlatıyorum ve twrp hiç yüklenmemiş gibi siliniyor. Az önce Fastboot flash recovery xxx.img komutuyla yükleyip sonrasında ses açma+güç tuşuyla twrp' girdim ve yeniden başlattığımda silindiğini gördüm. Twrp hafızayı da görmüyor açıkçası, süpersu yükleyecem mesela ama installa giriyorum hiçbir hafıza dosyasını bulamıyorum bir sürü kodlu bir sürü dosya çıkıyor. Sdcard klasöründe de yok dosyalarım ama telefonu açınca hepsi yerinde duruyor.

Hocam önceki mesajımı editleyemedim. Cofface TWRP'den kurdum Rom'u, fakat Boot ederken cihaz takıldı. 15 dk kadar beklememe rağmen açılmadı, sonrasınra Sagit TWRP kurdum fastboot'dan fakat halen açılmıyor. Fastboot ile baştan Flashlayacağım mecburen Rom dosyasını. Bu yüzden denemeyin hocam Cofface TWRP'yi.

Global Rom üzerine nasıl TWRP kurulur, bir arkadaş açıklayabilirse çok makbule geçecek.

dincsoy16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Meizu Pro5
Konular
3
Hocam Images klasörünü mü belirttiniz Browse seçeneğinden? Dosya yolu olarak direk Rom klasörü olması gerekiyordu. Anladığım kadarıyla Images klasörünü belirtildiği için flash_all.bat dosyasını bulamıyor MiFlash programı.
Aynen öyle yaptım ondan olabilir mi

dincsoy16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Meizu Pro5
Konular
3
Evet hocam sorun onunla alakalı. Direk Rom klasörünü gösterin MiFlash programına.
Teşekkürler peki bunlardan hangisi işaretli olmalı

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Teşekkürler peki bunlardan hangisi işaretli olmalı

Hocam ben 2 Adet USB hata ayıklama yazan tiki işaretliyorum. Kalanına dokunmuyorum.
Cihaz açık iken; bilgisayarda ADB programında "adb devices" komutunda cihaz görünüyorsa, cihazı fastboot moduna alıp pcye bağlağınızda da; bilgisayardaki ADB programında "fastboot devices" komutunda yine cihaz görünüyorsa, sorun yok demektir hocam.

dincsoy16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Meizu Pro5
Konular
3
Hocam ben 2 Adet USB hata ayıklama yazan tiki işaretliyorum. Kalanına dokunmuyorum.
Cihaz açık iken; bilgisayarda ADB programında "adb devices" komutunda cihaz görünüyorsa, cihazı fastboot moduna alıp pcye bağlağınızda da; bilgisayardaki ADB programında "fastboot devices" komutunda yine cihaz görünüyorsa, sorun yok demektir hocam.
Çok teşekkür ederim hemen deniyorum

Üst Alt