Mı 6 global rom çıktı sanırım

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Hocam Bekleme durumundaki şarj tüketimi yüzünden Global Rom'dan Xiaomi Eu'ya geçmek istiyorum, fakat sağlıklı bir şekilde Rom kurulumu yapamadım tekrar. Eski Sagit TWRP ile TWRP kurulumu yapınca; TWRP'de telefonun için harf ve rakamlardan oluşan klasör şeklinde görünüyor, ayrıca telefonu yeniden başlatınca Orjinal Recovery'e dönüyor telefon. Sagit TWRP 10 Haziran'da güncellenmiş, bu güncellenmiş versiyon ile deneyince telefonun içini görebildim; fakat bu seferde Xiaomi Eu Rom olsun, Epic Custom Rom olsun, Romları TWRP ile yükleyince telefon Boot Animasyonunda kalıyor, daha ilerisi göremiyorum. Cofface TWRP ile denedim, telefonun içerisindeki klasörler görülebiliyor; fakat Rom kurunca yine Boot Animasyonunda kalıyor telefon. Bu sorun yüzünden 1 haftada 5-6 kez Mi Flash ile Global Rom'u baştan flashladım. Cihaz Fastboot modunda iken, Unlock teyiti için komut gönderdim, cihaz halen Unlock vaziyette. Acaba sorun nerede olabilir; farklı rom nasıl kurabiliriz?

Mi Flash ile Global Rom kurmadan önce hiçbir sorun yoktu, rahatça TWRP kurup farklı romlara geçiş yapabilmiştim.(Farklı Xiaomi Eu Romlarına).
Aynı sorun bendede oldu mi flash ile global kararlı yükledim twrp ile zip olarak rom yüklemiyor arkasından twrp ve root attım dahada geri dönmek istemiyorum en azından bu global güncelleme alıyor eminim sorunları gidereceklerdir misal ana ekranda App arama olayını kaldırmışlar sırf bu yüzden eski betaya geri dönenler var gerek yok ben search uygulamasını Google play store dan indirip widget olarak ayarladım. Pil tüketimine gelince nasıl fark hissettiniz ben pil konusunda ayırt edemedim açıkçası global çok şarj tüketiyor demişler ama farkedemedim. Arka planda gereksiz uygulama çalışırsa pili yer arka planı sınırlandırılması yaparsanız şarjı çok yemez. Live duvar kağıtları kullanmazsanız yine pil tükenmez ben şahsen global de kalmayı düşünüyorum memnunum. Twrp ile zip atılmıyor bende anlamadım mi logoda kalıyor cihaz.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Aynı sorun bendede oldu mi flash ile global kararlı yükledim twrp ile zip olarak rom yüklemiyor arkasından twrp ve root attım dahada geri dönmek istemiyorum en azından bu global güncelleme alıyor eminim sorunları gidereceklerdir misal ana ekranda App arama olayını kaldırmışlar sırf bu yüzden eski betaya geri dönenler var gerek yok ben search uygulamasını Google play store dan indirip widget olarak ayarladım. Pil tüketimine gelince nasıl fark hissettiniz ben pil konusunda ayırt edemedim açıkçası global çok şarj tüketiyor demişler ama farkedemedim. Arka planda gereksiz uygulama çalışırsa pili yer arka planı sınırlandırılması yaparsanız şarjı çok yemez. Live duvar kağıtları kullanmazsanız yine pil tükenmez ben şahsen global de kalmayı düşünüyorum memnunum. Twrp ile zip atılmıyor bende anlamadım mi logoda kalıyor cihaz.

Yöntemi paylaşmışlar çok gerekli görürsem bu yöntemi kullanırım ama şimdilik memnunum.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
twrp ilk açılışda format data sonrası mount kısmından mtk enable yapınaca pc telefona bağlanıyor rom dosyasını o sırada telefona yükleyebilirsin.
dosya adları ex4 olduğundan rakam harfler görünürken format sonrası duzeliyor

Teşekkürler hocam, fakat Rom yükleyebiliyorum 10 Haziranda yayınlanan Sagit TWRP ile, Rom kurulduktan sonra Telefon Boot Animasyonunda kalıyor. Boot animasyonunu geçemiyor bir türlü.

Fakat bu seferde sizin dediğiniz gibi kurmayı deniyeyim hocam, belki bu sefer geçer Boot Animasyonunu.

Hocam gerçekten fark ediyor Pil tüketiminde bekleme durumunda. Arka Planda çalışabilecek her uygulamaya Pil kullanımı kısıtlaması yaptım, fakat halen şarj tüketimi hat safhada. Çünkü Miui Rom'undaki kısıtlamaya rağmen uygulamalar halen arka tarafta internete bağlanıp veri tüketebiliyorlar. Miui Rom'u kısaca tamamen kısıtlayamıyor ne yazıkki. Greenify gibi uygulamaları tamamen yalıtamıyor. Aynı sorun hocam dediğiniz gibi Logoda cihaz kalıyor bende bu sorunu bir türlü aşamamıştım, Cenk hocamın dediği yöntemi deneyeceğim birde artık.

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Teşekkürler hocam, fakat Rom yükleyebiliyorum 10 Haziranda yayınlanan Sagit TWRP ile, Rom kurulduktan sonra Telefon Boot Animasyonunda kalıyor. Boot animasyonunu geçemiyor bir türlü.

Fakat bu seferde sizin dediğiniz gibi kurmayı deniyeyim hocam, belki bu sefer geçer Boot Animasyonunu.

Hocam gerçekten fark ediyor Pil tüketiminde bekleme durumunda. Arka Planda çalışabilecek her uygulamaya Pil kullanımı kısıtlaması yaptım, fakat halen şarj tüketimi hat safhada. Çünkü Miui Rom'undaki kısıtlamaya rağmen uygulamalar halen arka tarafta internete bağlanıp veri tüketebiliyorlar. Miui Rom'u kısaca tamamen kısıtlayamıyor ne yazıkki. Greenify gibi uygulamaları tamamen yalıtamıyor. Aynı sorun hocam dediğiniz gibi Logoda cihaz kalıyor bende bu sorunu bir türlü aşamamıştım, Cenk hocamın dediği yöntemi deneyeceğim birde artık.
Ben farkedemedim ancak güncelleme gelir diye düşünüyorum.

jern

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
note 5
Konular
2
beyler bugün telefon alıcam s7 edge ve mi 6 arasında kararsız kaldım.hangisini tercih etmeliyim sizce.1900 tl ye sıfır s7 edge buldum 2000 civarıda 128 mi6 sizce hangisi daha mantıklı olur? acil yardım ederseniz sevinirim

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
beyler bugün telefon alıcam s7 edge ve mi 6 arasında kararsız kaldım.hangisini tercih etmeliyim sizce.1900 tl ye sıfır s7 edge buldum 2000 civarıda 128 mi6 sizce hangisi daha mantıklı olur? acil yardım ederseniz sevinirim
Hız performans bakımından mi6 s8 in bir tık önünde kararı siz verin. S7 ile karşılaştırılamaz diyorum ben mi 6 sahibi olduğum için söylemiyorum aynı zamanda iPhone 5s sahibiyim ondanda memnunum ki bu iki cihaz işletim sistemleri farklı olduğundan dolayı karşılaştırmak yanlış olur ancak S7 ile mi6 arasındasın ancak mi6 performans ve düşük fiyatıyla bence hepsinin önünde kendini giderek geliştiren bir marka olma yolunda devam ediyor.mi6 al derim. İnsan artık diğer markaların fiyatları nasıl şişirebildiklerini anlıyor böylece. S8 de bazı özellikler mevcut sanırım yavaş çekim modunda fps i mi6 dan fazla diye biliyorum birde ekran gövde oranı yüksek onun dışında hiç merak edip araştırmadım bile.

akcora

yok
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Meslek
çizim
Konular
3
Şarj olayı kararlıda fark göremedim. Bu arada antutuda 178630 aldım.

b3k1rr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bekir
Cihazım
Mi 9t pro mi 6
Konular
5
Ben kararlıdan b

Ben kararlıdan betaya döndüm bugün twrp ile bir sorun yaşamadım

b3k1rr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bekir
Cihazım
Mi 9t pro mi 6
Konular
5

Ben bu yöntemle kurdum şu an 7.6.8beta romdayım ve gerçekten kararlı rom şarjı içiyormuş

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Ben kararlıdan b

Ben kararlıdan betaya döndüm bugün twrp ile bir sorun yaşamadım

Hocam acaba TWRP ile dönerken rahatça dönebildiniz mi? Yoksa Benim gibi Boot Animasyonunda takıldı mı cihaz acaba?

Üst Alt