Mı 6 global rom çıktı sanırım

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
aynen 3G ile alakalı sanırım konu ile ilgili miui yama yayınlamış sanırım onuda indirdim.googleplay apk.20 diye
%76 da kitleniyor.kafayı yicem :)
ayrıva gapss dosyaları var onlardan local backupdan restore yapın diyorlar ama nafile 5 kere denedim sonuç yok
Hocam önbellek temizle sorun çözülüyor

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Önbellek yetmiyor. Bir süre sonra gene aynı.

Ben en son güncellemeyi kaldırdım önbellek vb. Uçurdum şuan stabil bakalım zaman ne gösterecek.

En son güncelleme derken? Google play güncellemesi mi hocam ?

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam ana ekrandaki uygulama arama ozelligi var mi mesela kilit ekraninda gelen bildirimin detayini goremiyorum globalde. Daha bir cok eksiklik var okadar ugrastim global icin simdi pismanim :) stabilite problemi var midir acaba yasadigin sıkıntılar ?

Var hocam Xiaomi Eu'da hepsi. Zaten China Rom tabanlı olduğu için; China Rom'dan farkı, China Rom'u Global'e çeviriyorlar. Haklısınız bende aynı eksilikleri yaşadım, şimdi TWRP kurulumunda sorun yaşadığım için bulaşmadım tekrar. Global Stabil Rom'da da batarya tüketimi fazla geldi bana, Xiaomi Eu'yu birkez daha beğendim bu açıdan bakınca. Birde Epics Rom çıkmış, Bu romda China ve Xiaomi Eu Rom'ları tabanında geliştirilmiş. Acaba bu Rom nasıldır onuda merak ettim şimdi.

Xiaomi Eu'da stabilite sorunu yaşamadım, China Rom nasılsa muhtemelen Xiaomi Eu'da aynı. Çünkü China Rom'da bir hata gördüyseniz aynısı Xiaomi Eu'da da vardır hocam.

akcora

yok
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Meslek
çizim
Konular
3
En son güncelleme derken? Google play güncellemesi mi hocam ?

Evet gplay hizmetler. Hala çalışıyor.

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Evet gplay hizmetler. Hala çalışıyor.

Güncellemeleri kaldırınca tüm uygulama güncellemeleri diye seçenek çıktığı için olayı tam anlamadım sadece Google play uygulamalarının güncellemesini mi kaldırıyor?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

akcora

yok
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Meslek
çizim
Konular
3
Güncellemeleri kaldırınca tüm uygulama güncellemeleri diye seçenek çıktığı için olayı tam anlamadım sadece Google play uygulamalarının güncellemesini mi kaldırıyor?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Google playin içine uygulamalardan girdim. Sonra durdurmaya zorla ve önbellek temizledim. Sonra altta güncellemeyi kaldır dedim. Telefonu açıp kapatınca kendi tekrar gplayi güncellendi. Halen sorun yok. Telefonu defalarca açtım kapadım. Sorunsuz devam ediyorum.

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Google playin içine uygulamalardan girdim. Sonra durdurmaya zorla ve önbellek temizledim. Sonra altta güncellemeyi kaldır dedim. Telefonu açıp kapatınca kendi tekrar gplayi güncellendi. Halen sorun yok. Telefonu defalarca açtım kapadım. Sorunsuz devam ediyorum.

Denicem bakalım

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
en son temiz şekilde romu miflash ile yükledim.sonra sagit recovery yükledim.sagit twrp recoveryde ses açma power ile sagit twrp sürekli geliyor superuser kurulumu yapıldı.sorunsuz.arka plan verileri kapalı.farklı google hesabında da denedim aynı problem.çift hat aktif biri avea biri tükcell internet bağlantı problemi yok.sadece emailer çin.onada
gün süresi var.fakat malesef googlplaydan veri indiremiyorum.şimdi evde wifi den deniyecem.googleplay ile mobil veride birşekilde sorun var gibi.

Twrp deki aynı hatayı bende yaşadım daha evvel hatta baştaki yazışmalarımdan okursan görürsün ancak fastboot rom ile global sürüm yükleyebildim twrp sağlamdı ancak zil olarak global yükleyemedim sanırım engelleme varmış yükleyen nasıl yükledi anlamadım son çare mi flash tool ile yüklememi sıfırdan tamamladım sagit twrp yi de baştan attım arkasından supersu yükledim sorunsuz hallettim fastboot rom öncesi bendede twrp ekranı geliyor ardından kapanıyordu sizede bu yüzden mi flash ile baştan temiz kurulum önerdim dediğim gibi yaptıysanız sorun yaşamamanız gerek.

Hocam Bekleme durumundaki şarj tüketimi yüzünden Global Rom'dan Xiaomi Eu'ya geçmek istiyorum, fakat sağlıklı bir şekilde Rom kurulumu yapamadım tekrar. Eski Sagit TWRP ile TWRP kurulumu yapınca; TWRP'de telefonun için harf ve rakamlardan oluşan klasör şeklinde görünüyor, ayrıca telefonu yeniden başlatınca Orjinal Recovery'e dönüyor telefon. Sagit TWRP 10 Haziran'da güncellenmiş, bu güncellenmiş versiyon ile deneyince telefonun içini görebildim; fakat bu seferde Xiaomi Eu Rom olsun, Epic Custom Rom olsun, Romları TWRP ile yükleyince telefon Boot Animasyonunda kalıyor, daha ilerisi göremiyorum. Cofface TWRP ile denedim, telefonun içerisindeki klasörler görülebiliyor; fakat Rom kurunca yine Boot Animasyonunda kalıyor telefon. Bu sorun yüzünden 1 haftada 5-6 kez Mi Flash ile Global Rom'u baştan flashladım. Cihaz Fastboot modunda iken, Unlock teyiti için komut gönderdim, cihaz halen Unlock vaziyette. Acaba sorun nerede olabilir; farklı rom nasıl kurabiliriz?

Mi Flash ile Global Rom kurmadan önce hiçbir sorun yoktu, rahatça TWRP kurup farklı romlara geçiş yapabilmiştim.(Farklı Xiaomi Eu Romlarına).

cenkdegirmenci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cenk
Cihazım
mi5
Konular
0
twrp ilk açılışda format data sonrası mount kısmından mtk enable yapınaca pc telefona bağlanıyor rom dosyasını o sırada telefona yükleyebilirsin.
dosya adları ex4 olduğundan rakam harfler görünürken format sonrası duzeliyor

b3k1rr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bekir
Cihazım
Mi 9t pro mi 6
Konular
5
twrp ilk açılışda format data sonrası mount kısmından mtk enable yapınaca pc telefona bağlanıyor rom dosyasını o sırada telefona yükleyebilirsin.
dosya adları ex4 olduğundan rakam harfler görünürken format sonrası duzeliyor
eyvallah arkadaşı bu yöntem sayesinde global kararlıdan 7.6.8 global betaya döndüm

Üst Alt