Çözüldü Mi 6 cihazımın Mİ hesabı unutuldu. Nasıl kaldırabilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Öncelikle tüm forum üyelerine, yöneticilerimize ve bilhassa yardımcı olmaya çalışan naçizane arkadaşlara selam ve teşekkürlerimi şimdiden sunuyorum.

Sorunum şu ki,
Van'da ikamet etmekteyim. Mi6 cihazım bulunmakta. Bir alıcı buldum ve cihazı İstanbul'a gönderdim. İstanbul'da bir arkadaşım cihazı, alıcı kişiye gösterdiği vakit, sözde alacak kişi kendi Mİ Hesabını giriyor. Ve telefonu almaktan vazgeçiyor ( Mİ Hesabından çıkış yapmadan. ) Daha sonra tabii ki benim cihazımı sözde alıcıya gösteren arkadaşım durumdan bi haber. Kendim de Mİ hesabı girmemiştim cihaz bende iken. Aradan bi süre geçiyor ve sözde alıcı olan haysiyetsiz '' Cihazı bana 500 liraya ver yoksa hesabımı da kaldırmam sen beş para etmez bir şekilde cihazı kullanırsın '' şeklinde hoş olmayan şeyler söylüyor. Tabii ki bende ''cihazı çöpe atarım sizin gibi şereften yoksun bi insana vermem'' diyerek kapatıyorum.

Ben de cihazla uğraştım baya ve sonunda cihaz Wi-Fi açınca sorun çıkartıyor. Mi Hesabı istiyor.

Cihaza bypass uygulamak ya da başka romlar yükleyerek kullanmak istemiyorum. Sorunsuz bir şekilde kendi oluşturacağım Mi Hesabını girip sorunsuzca Güncelleme alabilecek şekilde kullanmak istiyorum.

Cihaz yurt içi kayıtlı, Bootloader kilidi açık, var mıdır bir çözümü yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar ?

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Forum ailemizin bayramlarını kutlar, daha nice güzel bayramlar dilerim.

BTK'dan sorguladığımı yazmıştım üstteki mesajlarımda. " İthalat yoluyla kaydedilen IMEI, IMEI numarası kayıtlı " yazıyordu.
Mi hesabımdan çıkış yapıp telefonu sıfırladım hala sim kart etkinleştirilemedi uyarısını alıyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

[doublepost=1529034031,1529033555][/doublepost]

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Forum ailemizin bayramlarını kutlar, daha nice güzel bayramlar dilerim.

BTK'dan sorguladığımı yazmıştım üstteki mesajlarımda. " İthalat yoluyla kaydedilen IMEI, IMEI numarası kayıtlı " yazıyordu.
Mi hesabımdan çıkış yapıp telefonu sıfırladım hala sim kart etkinleştirilemedi uyarısını alıyorum.

[doublepost=1529034031,1529033555][/doublepost]
Hocam mi hesabına giriş yapmışsınız tekrar galiba, cihazdan çıkış yapın ve kurulumda hesaba girmeden kurulumu bitirip yeniden başlatıp hattı deneyin.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Zenex hocam denedim ama maalesef değişen bir şey olmadı
[doublepost=1529080861,1529034563][/doublepost]Acaba Twrp yüklesem tüm wipeları yapsam daha sonra, recovery'den romu flashlasam. Edl den eski romlardan birini ( 8.5.1.0 örneğin) yahut global betada olan miui 10 flashlansa ? Çünkü tamamen hafızanın silinmesi lazım diye düşünüyorum. Youtube'da ve eu.miui 'de de '' mi 6 cellular network problem '' yazınca bu problemi alan bir çok arkadaş olduğunu görmekteyim. Donanımsal olduğunu düşünüyorsanız Zenex hocam size göndermek isterim cihazı

Yanlışım varsa yahut başka önerileriniz varsa düzeltiniz, destek veriniz saygı değer forum arkadaşlarım...

Son düzenleme:
Oyla:

Bartuzen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bartu
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
12
Ben bu sorunu telefonu ilk aldığımda yaşamıştım. Ancak yeni sim ile çözebildim. Ama eğer siz de aynı simi aynı cihazda daha önce kullandıysanız o zaman sorun başka bir şey olmalı.

Oyla:

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Bartuzen hocam yeni siminizin özelliklerini söyler misiniz ? Hangi operatör ? Kaç kb sim kart vs. ?

Oyla:

Bartuzen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bartu
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
12
Bartuzen hocam yeni siminizin özelliklerini söyler misiniz ? Hangi operatör ? Kaç kb sim kart vs. ?
Özelliklerini bilmiyorum ama bi konuda ilgili bir şey görmüştüm bulursam onu atıyım. Turkcell'di bu arada 2 sim de babamın Pttcell'i de çalışıyordu.

Oyla:

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Mi hesabından çıkış yapıp sıfırladığımda hattı takıyorum ( Mi hesabına girmeden ) şebeke gelmiş gibi soluk olan çizgiler net beyaz renkte oluyor. Arama yapmaya çalıştığımda aranıyor diyor lakin aramıyor, aranan numarayı çaldırmıyor. Mobil veriyi açıyorum 3g, 4g, h falan yazmıyor ki zaten internete de girmiyor. 1-2 dakika içerisinde de zaten şebeke çizgileri eski haline dönüp x işaretini yeniden gösteriyor.

Efs yahut modem ayarları bozulmuş olabilir mi ? Eğer bu da bir ihtimalse maalesef Efs yahut modem yedeğim bulunmamakta

1- Twrp yükleyip ( bl kilidim açık ) tüm wipeları yapıp miui 8/ miui 7 rom yüklemek galiba edl olayı var sanki bu eski sürümlere dönmek için, sorunlar şimdi kullandığım 9.5.6.0 sürümünde baş gösterdi daha sonra da fastboot tan yine 9.5.6.0 flashlamıştım.
2- Efs yahut modem dosyaları bozulmuş olabilir, fakat üstte dediğim gibi Efs ve modem yedeklerim bulunmamakta.
3- Her ne kadar imeilerim sağlam olsa da yine de ıMEI lerde sıkıntı olabilir. Yeniden aynı imeileri atma bi ihtimal çözüm olabilir mi diye düşünmekteyim.
4- Donanımsal bu sorun olabilir. Başka da aklıma gelen bir şey bulunmamakta maalesef :(
[doublepost=1529174691,1529133571][/doublepost]Zenex hocam ne yapmamı önerirsiniz ?

Son düzenleme:
Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Öncelikle şüpheyle yaklaşlmanızı anlıyorum. '' Cihaz çalıntı dahi olabilir '' sizin şüphelerinize göre. Madde madde cevaplayacağım MANUPLE hocam.

1- Telefon numarası benim için önemli lakin Samsung B310 tuşlu telefon kullanıyorum ve telefonun hafızası yok sim kartta da yer olmadığı için numarasını kaydememiştim. LTK'lı izci lideri olduğumdan ve başka işlerim gereği bilmediğim bir sürü federasyon dahil olmak üzere numara geliyor ve kaydedemiyordum maalesef. Son olarak telefon ''Son aramalardan son 30 numarayı aklında tutabildiği için üst üste numaralar bindi ve altta kalan numaraları o şekilde kaybettim.
2- Şüpheli uydurma adlara çok benzemesi demişsiniz ki haklısınız ''Google'a Şenol Uslamaz Dolandırıcılık'' yazdığınız takdirde bir çok forumda bu dolandırıcının adı çıkmakta. ( Benim hatam dolandırıldıktan sonra internete bu ismi yazmam oldu maalesef )
3- Unutulan Mİ Hesabını ''Ankara'da Teknoplus İletişim'den Recep ÖZMEN adında çok nazik ve ahlaklı olduğuna kanaat getirdiğim bir telefoncu arkadaş açtı.

Aklınıza takılan başka soru işareti varsa sorunuz lakin konunun dağılmamasını rica edeceğim hayırlı forumlar.
[doublepost=1528969387,1528968941][/doublepost]

Sevgili Zenex hocam. Btk'dan dediğiniz şekilde kontrol ettim imeileri. ''İthalat Yoluyla kaydedilen imei, imei numarası kayıtlı'' yazmakta.
Mi 6 da kronik imei gitme sorununun olduğunu okudum bir kaç yerden. Fastboot'tan Mi flash ile Global 9.5.6 atmayı düşünüyorum. Çekincelerim:
1- İmei gider mi ?
2- Bootloader kapanır mı ? ( Mi Flash'ta ''Clean all and Lock'' ibaresindeki ''lock'' Bootloader kilidini kapatır mı diye bi şüphe oluştu)
3- Şu andaki romum 9.5.6 ve yükleyeceğim romumda farklı bir rom mu olması lazım sizce ?

Çekincelerim ve tedirginliklerim için kusuruma bakmayın. Şimdiden hepinize çok minnettarım...

Öncelikle yazdığım mesaj için verdiğiniz ayrıntılı bilgilere teşekkür ederim.
Güvenlik güvenlik diyoruz ve şirketlerde bu konuda gereken hassasiyeti göstererek gerekli önlemleri alıyorlar.
Ancak bu önlemler öyle bir hale geliyor ki kullanıcıları bezdiriyor.

Bu arada sorununuzu çözmek için verdiğiniz uğraşılar sizi neredeyse cep telefonu konusunda uzmanlaştırmış. :))

Resimlerden gördüğüm bir hatayı da söylemek istiyorum. Kimileri sakıncası yok dese de Aynı anda Wifi ve Hücresel Veri yi açık bırakmasanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Biri açık iken diğerini kapatırsanız telefonu ikilemde kalmaktan kurtarırsınız.

Oyla:

korfirak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
7
Mi hesabından çıkış yapıp sıfırladığımda hattı takıyorum ( Mi hesabına girmeden ) şebeke gelmiş gibi soluk olan çizgiler net beyaz renkte oluyor. Arama yapmaya çalıştığımda aranıyor diyor lakin aramıyor, aranan numarayı çaldırmıyor. Mobil veriyi açıyorum 3g, 4g, h falan yazmıyor ki zaten internete de girmiyor. 1-2 dakika içerisinde de zaten şebeke çizgileri eski haline dönüp x işaretini yeniden gösteriyor.

Efs yahut modem ayarları bozulmuş olabilir mi ? Eğer bu da bir ihtimalse maalesef Efs yahut modem yedeğim bulunmamakta

1- Twrp yükleyip ( bl kilidim açık ) tüm wipeları yapıp miui 8/ miui 7 rom yüklemek galiba edl olayı var sanki bu eski sürümlere dönmek için, sorunlar şimdi kullandığım 9.5.6.0 sürümünde baş gösterdi daha sonra da fastboot tan yine 9.5.6.0 flashlamıştım.
2- Efs yahut modem dosyaları bozulmuş olabilir, fakat üstte dediğim gibi Efs ve modem yedeklerim bulunmamakta.
3- Her ne kadar imeilerim sağlam olsa da yine de ıMEI lerde sıkıntı olabilir. Yeniden aynı imeileri atma bi ihtimal çözüm olabilir mi diye düşünmekteyim.
4- Donanımsal bu sorun olabilir. Başka da aklıma gelen bir şey bulunmamakta maalesef :(
[doublepost=1529174691,1529133571][/doublepost]Zenex hocam ne yapmamı önerirsiniz ?
Hocam merhaba,
Denemenize fayda olabilir diye düşünüyorum, Los 15 yüklemeyi deneyin, eğer imei lerle ilgili, yazılımsal veya donanımsal sıkıntı varsa burada bir şekilde lanse olur, Donanımsal ise Lineage Os'da da sıkıntın olacaktır. Yazılımsal ise Los da şebeke sorunun hallolmuş olabilir. Hallolunca tekrar Twrp den Miui10 global beta atmanızı tavsiye ederim, Kolay gelsin. Sonucunu merakla bekliyorum

Oyla:

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Öncelikle yazdığım mesaj için verdiğiniz ayrıntılı bilgilere teşekkür ederim.
Güvenlik güvenlik diyoruz ve şirketlerde bu konuda gereken hassasiyeti göstererek gerekli önlemleri alıyorlar.
Ancak bu önlemler öyle bir hale geliyor ki kullanıcıları bezdiriyor.

Bu arada sorununuzu çözmek için verdiğiniz uğraşılar sizi neredeyse cep telefonu konusunda uzmanlaştırmış. :))

Resimlerden gördüğüm bir hatayı da söylemek istiyorum. Kimileri sakıncası yok dese de Aynı anda Wifi ve Hücresel Veri yi açık bırakmasanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Biri açık iken diğerini kapatırsanız telefonu ikilemde kalmaktan kurtarırsınız.

Rica ederim MANUPLE hocam ne demek, bu arada ben teşekkür ederim beni anlayışla karşıladığınız için.
Telefonu restartlayıp hat takınca mobil veri açılmış, wifi ise resimleri foruma yüklemek içindi dikkat etmemiştim hocam sağolun yinede öneriniz için.

Hocam merhaba,
Denemenize fayda olabilir diye düşünüyorum, Los 15 yüklemeyi deneyin, eğer imei lerle ilgili, yazılımsal veya donanımsal sıkıntı varsa burada bir şekilde lanse olur, Donanımsal ise Lineage Os'da da sıkıntın olacaktır. Yazılımsal ise Los da şebeke sorunun hallolmuş olabilir. Hallolunca tekrar Twrp den Miui10 global beta atmanızı tavsiye ederim, Kolay gelsin. Sonucunu merakla bekliyorum

korfirak hocam sorunu çözemezsek ben de ya twrp ve edl kodlarıyla eski android sürümlü miui 8 yüklemeyi ya da los 15 ile şansımı denemeyi düşünmekteyim. Öneriniz için size çok müteşekkirim.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt