Çözüldü Mi 6 cihazımın Mİ hesabı unutuldu. Nasıl kaldırabilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Öncelikle tüm forum üyelerine, yöneticilerimize ve bilhassa yardımcı olmaya çalışan naçizane arkadaşlara selam ve teşekkürlerimi şimdiden sunuyorum.

Sorunum şu ki,
Van'da ikamet etmekteyim. Mi6 cihazım bulunmakta. Bir alıcı buldum ve cihazı İstanbul'a gönderdim. İstanbul'da bir arkadaşım cihazı, alıcı kişiye gösterdiği vakit, sözde alacak kişi kendi Mİ Hesabını giriyor. Ve telefonu almaktan vazgeçiyor ( Mİ Hesabından çıkış yapmadan. ) Daha sonra tabii ki benim cihazımı sözde alıcıya gösteren arkadaşım durumdan bi haber. Kendim de Mİ hesabı girmemiştim cihaz bende iken. Aradan bi süre geçiyor ve sözde alıcı olan haysiyetsiz '' Cihazı bana 500 liraya ver yoksa hesabımı da kaldırmam sen beş para etmez bir şekilde cihazı kullanırsın '' şeklinde hoş olmayan şeyler söylüyor. Tabii ki bende ''cihazı çöpe atarım sizin gibi şereften yoksun bi insana vermem'' diyerek kapatıyorum.

Ben de cihazla uğraştım baya ve sonunda cihaz Wi-Fi açınca sorun çıkartıyor. Mi Hesabı istiyor.

Cihaza bypass uygulamak ya da başka romlar yükleyerek kullanmak istemiyorum. Sorunsuz bir şekilde kendi oluşturacağım Mi Hesabını girip sorunsuzca Güncelleme alabilecek şekilde kullanmak istiyorum.

Cihaz yurt içi kayıtlı, Bootloader kilidi açık, var mıdır bir çözümü yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar ?

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
cantara hocam haklısınız forumda, Xiaomi'de ve Miui'de yeni olduğum için tecrübesizliğime, düşüncesizliğime geldi. Zenex hocam çözüm sunarsa denerim yahut kendisine gönderirim cihazı. İlginiz için çok teşekkür ederim. Forumda bu şekilde yardıma ihtiyacı olan çaylaklara el uzattğınız için de minnettarım...

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cihazı sökmüş olabilir işlem yapan arkadaş, eğer anteni takmamışsa bu durum normal ama tabi ilk olarak cihaza fastboot tan mi flash ile bir rom atmayı deneyin. Imeı numaralarını da btk dan tekrar sorgulayın, klona düşürülmüş olabilir.
Hocam Ankara'da bi telefoncu vardı. Kendisine gönderdim. Halledip geri gönderdi sağolsun.
[doublepost=1528956485,1528956415][/doublepost] Zenex --SEFA-- cantara ve miui forumun değerli hocaları sizin görüşleriniz benim için çok değerli

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Bu tür konulara ihtiyatla yaklaşmak lazım.

Konuya şüphe ile bakma nedenleri..

1- Kendisi için "ÖNEMLİ OLMASI GEREKEN" telefon numarasını unuttum demesi.
2- Kendisine bu kadar zarar veren insanın ismiyle ilgili verdiği şahıs adının şüpheli ve uydurma adlara çok benzemesi.
3- Unutulan işlemi nasıl kaldırdınız ? sorusuna verilen cevabın tatmin edici olmaması..
(Hocam Ankara'da bi telefoncu vardı. Kendisine gönderdim. Halledip geri gönderdi sağolsun.)

NOT: Bu konuyla ilgili şüpheci yaklaşımım için ilgili arkadaşımızın kusuruma bakmaması ricasıyla.

Oyla:

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Bu tür konulara ihtiyatla yaklaşmak lazım.

Konuya şüphe ile bakma nedenleri..

1- Kendisi için "ÖNEMLİ OLMASI GEREKEN" telefon numarasını unuttum demesi.
2- Kendisine bu kadar zarar veren insanın ismiyle ilgili verdiği şahıs adının şüpheli ve uydurma adlara çok benzemesi.
3- Unutulan işlemi nasıl kaldırdınız ? sorusuna verilen cevabın tatmin edici olmaması..
(Hocam Ankara'da bi telefoncu vardı. Kendisine gönderdim. Halledip geri gönderdi sağolsun.)

NOT: Bu konuyla ilgili şüpheci yaklaşımım için ilgili arkadaşımızın kusuruma bakmaması ricasıyla.

Öncelikle şüpheyle yaklaşlmanızı anlıyorum. '' Cihaz çalıntı dahi olabilir '' sizin şüphelerinize göre. Madde madde cevaplayacağım MANUPLE hocam.

1- Telefon numarası benim için önemli lakin Samsung B310 tuşlu telefon kullanıyorum ve telefonun hafızası yok sim kartta da yer olmadığı için numarasını kaydememiştim. LTK'lı izci lideri olduğumdan ve başka işlerim gereği bilmediğim bir sürü federasyon dahil olmak üzere numara geliyor ve kaydedemiyordum maalesef. Son olarak telefon ''Son aramalardan son 30 numarayı aklında tutabildiği için üst üste numaralar bindi ve altta kalan numaraları o şekilde kaybettim.
2- Şüpheli uydurma adlara çok benzemesi demişsiniz ki haklısınız ''Google'a Şenol Uslamaz Dolandırıcılık'' yazdığınız takdirde bir çok forumda bu dolandırıcının adı çıkmakta. ( Benim hatam dolandırıldıktan sonra internete bu ismi yazmam oldu maalesef )
3- Unutulan Mİ Hesabını ''Ankara'da Teknoplus İletişim'den Recep ÖZMEN adında çok nazik ve ahlaklı olduğuna kanaat getirdiğim bir telefoncu arkadaş açtı.

Aklınıza takılan başka soru işareti varsa sorunuz lakin konunun dağılmamasını rica edeceğim hayırlı forumlar.
[doublepost=1528969387,1528968941][/doublepost]
Cihazı sökmüş olabilir işlem yapan arkadaş, eğer anteni takmamışsa bu durum normal ama tabi ilk olarak cihaza fastboot tan mi flash ile bir rom atmayı deneyin. Imeı numaralarını da btk dan tekrar sorgulayın, klona düşürülmüş olabilir.

Sevgili Zenex hocam. Btk'dan dediğiniz şekilde kontrol ettim imeileri. ''İthalat Yoluyla kaydedilen imei, imei numarası kayıtlı'' yazmakta.
Mi 6 da kronik imei gitme sorununun olduğunu okudum bir kaç yerden. Fastboot'tan Mi flash ile Global 9.5.6 atmayı düşünüyorum. Çekincelerim:
1- İmei gider mi ?
2- Bootloader kapanır mı ? ( Mi Flash'ta ''Clean all and Lock'' ibaresindeki ''lock'' Bootloader kilidini kapatır mı diye bi şüphe oluştu)
3- Şu andaki romum 9.5.6 ve yükleyeceğim romumda farklı bir rom mu olması lazım sizce ?

Çekincelerim ve tedirginliklerim için kusuruma bakmayın. Şimdiden hepinize çok minnettarım...

Son düzenleme:
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Sevgili Zenex hocam. Mi 6 da kronik imei gitme sorununun olduğunu okudum bir kaç yerden. Fastboot'tan Mi flash ile Global 9.5.6 atmayı düşünüyorum. Çekincelerim:
1- İmei gider mi ?
2- Bootloader kapanır mı ? ( Mi Flash'ta ''Clean all and Lock'' ibaresindeki ''lock'' Bootloader kilidini kapatır mı diye bi şüphe oluştu)
3- Şu andaki romum 9.5.6 ve yükleyeceğim romumda farklı bir rom mu olması lazım sizce ?

Çekincelerim ve tedirginliklerim için kusuruma bakmayın. Şimdiden hepinize çok minnettarım...

Lock seçeneği bootloader ı kilitler. 04.01 sürümlü 64 bit mi flash kullanın. Mi flash ile rom atarken imei gitmez, cihazı fabrika ayarlarına çevirirseniz gider.

Oyla:

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Lock seçeneği bootloader ı kilitler. 04.01 sürümlü 64 bit mi flash kullanın. Mi flash ile rom atarken imei gitmez, cihazı fabrika ayarlarına çevirirseniz gider.

Bootloader ı nasıl kilitlemeden rom flashlarım ? Temiz bir yükleme olabilmesi için ''Clean all and Lock'' demem gerekiyor mu ? Sadece ''Clean all'' ibaresini işaretlememin bir sakıncası var mıdır ? Son olarak maalesef bilgisayarım 32 bit, ne yapmamı önerirsiniz ?

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
64 bit bilgisayar bulmanızı ve 64 bit 04.01 süeümlü mi flash ile yğkleme yapmanızı öneririm. O mi flash en sorunsuzudur. Sadece clean all yeterlidir bl kilitlemeyin asla
Bootloader ı nasıl kilitlemeden rom flashlarım ? Temiz bir yükleme olabilmesi için ''Clean all and Lock'' demem gerekiyor mu ? Sadece ''Clean all'' ibaresini işaretlememin bir sakıncası var mıdır ? Son olarak maalesef bilgisayarım 32 bit, ne yapmamı önerirsiniz ?

Oyla:

Alonepaw

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Hamza
Cihazım
Samsung B310
Konular
1
Zenex hocam öneriniz üzere dediklerinizi yaptım. Fastboot'tan bootloader kapatmadan MiFlash ile global rom yükledim. Şebeke sorunum devam etmekte. Kısaca hatırlatayım sorunu:
Hattı taktığımda pin kodu istiyor giriyorum. Sonra sağ üstte şebekenin çizgileri soluk ve üstüne ''x'' işareti var.
İki sim yuvasınıda denedim.
LTE, 3G, 2G bağlantılarınıda teker teker denemiş bulunmaktayım.
Bildirimlerde Simkart etkinleştirilemiyor/etkinleştirilmedi yazıyor.
Şebeke ayarlarına girdiğimde Turkcell yazmakta fakat ağa bağlanılamıyor demekte.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Zenex hocam öneriniz üzere dediklerinizi yaptım. Fastboot'tan bootloader kapatmadan MiFlash ile global rom yükledim. Şebeke sorunum devam etmekte. Kısaca hatırlatayım sorunu:
Hattı taktığımda pin kodu istiyor giriyorum. Sonra sağ üstte şebekenin çizgileri soluk ve üstüne ''x'' işareti var.
Şebeke ayarlarına girdiğimde Turkcell yazmakta fakat ağa bağlanılamıyor demekte.
Hocam imeileri btk dan sorguladınız mı? Mi hesabınızdan çıkış yapıp cihazı sıfırlayıp tekrar dener misiniz

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Hocam neden ekran resmi atmıyorsun?şu x lere şu soluk renkli şeylere biz de bakalım?senin yerinde olsam telin vidalarının bile resmini çekip eklerim konuya

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt