Yardım LTE Band 20 nedir? Ne işe yarar? Gerekli midir?

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
Band 20 konusunda çok fazla yorum var. Yeni telefon alacakların dikkatle incelemesi gereken bir konu olduğuna inanıyorum.

Band 20 en geniş alanda LTE hizmetinin alınabileceği band. 800Mhz üzerinden yayın yapar. Ülkemizde bu frekans LTE için özellikle çalışma yapılarak boşaltılmıştır.

Frekans nasıl etkiler?

Frekans ile kapsama alanı ters orantılıdır.
Frekans ile hız doğru orantılıdır.
Frekans ile insan sağlığı ters orantılıdır.

Operatörler de yüksek popülasyon olmayan alanlarda sadece bu band üzerinden yayın yapıyor görünüyor.

Vodafone her yerde sadece band 20 kullanıyordu, o da yeni yeni 1800mhz frekansından yayına başladı.

1800 ve daha üstü frekanslar yüksek sayıda kullanıcı olan alanlarda, yüksek hız gereken durumlarda kullanılmak için planlanmıştır.

Özetle tum alanlarda LTE kullanacak iseniz band 20 bu ülkede size lazım.

Başkalarında LTE hızı varken sizde 3G olmasın istiyorsanız da size lazım.

Artı olarak sağlık açısından da yüksek frekanslar sakıncalıdır. Bu nedenle 800mhz den yayın yapan band 20 sağlık açısından da iyidir.

Bu özellikler size lazım değilse band 20 sizin için önemli değil.

Lazım ise bir tercih yapmanız gerekecektir.

Band 20 neden cihazımda yok?
Üretici band 20 için bir lisans bedeli vermek durumundadır. Üreticinin asıl satış yaptığı ülke veya coğrafyada bu band kullanılmıyor ise üretici bu band destekli telefon üretmeyebiliyor.

Fiziksel olarak telefonda band 20 için bağlantı varsa modeme yazılımsal müdahale ile bu band aktif edilebiliyor.

Yönetim Notu : Konu içerisinde verilen yanlış/hatalı bilgiler kaldırılarak mesaj yeniden düzenlenmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sdrs81

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serdar D.
Cihazım
Mi 9 lite
Konular
12
Merhaba arkadaşlar.

Turkcell kullanıcısıyım.Genel olarak şehir ve ilçe merkezlerinde telefon kullanıyorum. Band 20 olmaması beni etkiler mi? Etkilerse ne kadar etkiler?

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
hic belli olmaz urası türkiye bu zamanda zaten band 20 olayan telefon almak intihar gibi halen

Oyla:

tiske

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mtiske
Cihazım
Redmi 6
Meslek
Kalite
Konular
1
hic belli olmaz urası türkiye bu zamanda zaten band 20 olayan telefon almak intihar gibi halen
Şu ana kadar kaç ölü var band 20 olmayan telefon kullananlar arasında?
Yoksa bir kısmı inithar ettikleri için cevap yazamıyorlar diye mi düşünelim

Oyla:

mstfayyldrm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
45
Şimdi hocalarım bir soru soracağım hint sürümünde band20 yok ben 1 hafta içinde köye gideceğim telefon Turkcell hariç çekmiyor Turkcell de 1 2 diş anca çekiyor şimdi bu telefon hiç mi çekmeyecek köyde anlayamadım

Oyla:

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Şimdi hocalarım bir soru soracağım hint sürümünde band20 yok ben 1 hafta içinde köye gideceğim telefon Turkcell hariç çekmiyor Turkcell de 1 2 diş anca çekiyor şimdi bu telefon hiç mi çekmeyecek köyde anlayamadım
Turkcell ve Türk Telekom da sorun olmaz. Band 20 Vodafone kullananlar için çok daha önemlidir.

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Hocam band 20 konusunda çok takılmamak lazım. kırsalda biraz belki sıkıntı olabilir ama cihazı 3g alabilirsiniz köydeki süre zarfında. Benim cihaz da şu an band 20 yok ama aldığım hız bu şekilde. Yer Kocaeli Hat Türkcell.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-06-29 at 12.14.34.jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-29 at 12.14.34.jpeg
    65,5 KB · Görüntüleme: 27
Oyla:

mstfayyldrm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
45
Turkcell ve Türk Telekom da sorun olmaz. Band 20 Vodafone kullananlar için çok daha önemlidir.
Teşekkürler hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam band 20 konusunda çok takılmamak lazım. kırsalda biraz belki sıkıntı olabilir ama cihazı 3g alabilirsiniz köydeki süre zarfında. Benim cihaz da şu an band 20 yok ama aldığım hız bu şekilde. Yer Kocaeli Hat Türkcell.
Hocam 2g çekse şükrediyorum köyde.. Sakarya da benimde böyle download ve upload :) takıldığım yer kırsal kesimlerde sorun oluyormuş o yüzden sordum

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Teşekkürler hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 2g çekse şükrediyorum köyde.. Sakarya da benimde böyle download ve upload :) takıldığım yer kırsal kesimlerde sorun oluyormuş o yüzden sordum
Band 20 yoksa Vodafone patlak, Türktelekom idare eder, Türkcellde ise böyle bi sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Oyla:

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Band 20 yoksa Vodafone patlak, Türktelekom idare eder, Türkcellde ise böyle bi sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
9SE kullanırken band 20 açılsın diye tek hat kayıtlı kullanıyordum. 13mbps olan download hızı 75-90mbps civarına çıkmıştı. :D

Oyla:
Üst Alt