Yardım LTE Band 20 nedir? Ne işe yarar? Gerekli midir?

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
Band 20 konusunda çok fazla yorum var. Yeni telefon alacakların dikkatle incelemesi gereken bir konu olduğuna inanıyorum.

Band 20 en geniş alanda LTE hizmetinin alınabileceği band. 800Mhz üzerinden yayın yapar. Ülkemizde bu frekans LTE için özellikle çalışma yapılarak boşaltılmıştır.

Frekans nasıl etkiler?

Frekans ile kapsama alanı ters orantılıdır.
Frekans ile hız doğru orantılıdır.
Frekans ile insan sağlığı ters orantılıdır.

Operatörler de yüksek popülasyon olmayan alanlarda sadece bu band üzerinden yayın yapıyor görünüyor.

Vodafone her yerde sadece band 20 kullanıyordu, o da yeni yeni 1800mhz frekansından yayına başladı.

1800 ve daha üstü frekanslar yüksek sayıda kullanıcı olan alanlarda, yüksek hız gereken durumlarda kullanılmak için planlanmıştır.

Özetle tum alanlarda LTE kullanacak iseniz band 20 bu ülkede size lazım.

Başkalarında LTE hızı varken sizde 3G olmasın istiyorsanız da size lazım.

Artı olarak sağlık açısından da yüksek frekanslar sakıncalıdır. Bu nedenle 800mhz den yayın yapan band 20 sağlık açısından da iyidir.

Bu özellikler size lazım değilse band 20 sizin için önemli değil.

Lazım ise bir tercih yapmanız gerekecektir.

Band 20 neden cihazımda yok?
Üretici band 20 için bir lisans bedeli vermek durumundadır. Üreticinin asıl satış yaptığı ülke veya coğrafyada bu band kullanılmıyor ise üretici bu band destekli telefon üretmeyebiliyor.

Fiziksel olarak telefonda band 20 için bağlantı varsa modeme yazılımsal müdahale ile bu band aktif edilebiliyor.

Yönetim Notu : Konu içerisinde verilen yanlış/hatalı bilgiler kaldırılarak mesaj yeniden düzenlenmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hakanya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi Pro
Konular
4
Cihazda hangi band lar var nasıl anlarim Nasıl öğrenebilirim? Sitelerde yazan degil cihaz uzerinde uygulama yardımıyla vs. Nasil görebilirim hangi bandlarin var olduğunu?

Oyla:

mcantekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi
Konular
0
Türkiyede hatrı sayılır bir müşteri potansiyeli olan Xiaomi keşke Mi6 da koşullarımıza uygun olarak 20.band 800 mhz verseymiş çok daha şık olurdu.
[doublepost=1520213463,1519606866][/doublepost]
Cihazda hangi band lar var nasıl anlarim Nasıl öğrenebilirim? Sitelerde yazan degil cihaz uzerinde uygulama yardımıyla vs. Nasil görebilirim hangi bandlarin var olduğunu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:

ERASMUS

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tamer
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
8
Arkadaşlar telefonum hangi band destekliyor buna biryerden bakamıyoruyuz

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Redmi Note 4 MTK cihaz satın almıştım 1 sene önce, Snapdragon versiyona göre performans olarak çok daha üst düzey bir cihazdı ama band20 desteği yoktu ve ne Vodafone ne de TürkTelekom üzerinden 4G şebekesine bağlanamamıştım. Bunun üzerine 10 gün sonra iade edip Snapdragon versiyonu almıştım. Şuan sıkıntısız 4G kullanıyorum band20 destekli telefonda. Bölgeden bölgeye değişiyor operatörlerin kullandığı frekanslar ve o frekanslardaki hızlar. Şuan Vodafone da TürkTelekom da 800mHz frekansında 10mbit'e kadar download hızına çıkıyor bulunduğum bölgede. Diğer frekanslarda hız artıyor tabi.

Oyla:

serkanelik

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
mi13, mi8, mi6
Konular
6
Arkadaşlar telefonum hangi band destekliyor buna biryerden bakamıyoruyuz
Epey diye bi site var ordan cihazin modelini yazarak telefonunun destekledigi bandlari gorebilirsin. net monitor programini kurarak cihazinin bulundugu yerdeki baz istasyonlarindan hangi bandlardan servis alindigini gorebilirsin

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

serkanelik

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
mi13, mi8, mi6
Konular
6
İstanbulda Turkcell baz istasyonlarinin isletmesini yapan bi firmada yaklasik 10 yildir calisiyorum.konuya bi goz attimda Bandlarla ilgili baya bi bilgi kirliligi var. Turkcell lte de 800 1800 ve 2600 frekanslarini kullanir. Frekans ne kadar yuksekse alinan hizda o kadar yuksek olur.tabi yakindaki baz istasyonunlarinin kapasitesi ve o andaki aktif kullanici sayisina gore anlik olarak durum degisebilir. Ayrica frekans yukseldikce etki mesafesi kisalir.bundan dolayi 2600 sadece avm residence gibi yerlerde kullanilir. Ayrica denildigi gibi 2600 frekansinin insan sagligina olumsuz bi etkisi yoktur. Operatorler yasal sinirlar icinde baz istasyonlarinin manyetik alan siddetini olcer ve buna katiyen uyarlar cunku btk cok buyuk cezalar kesiyor. Ulkemizdeki yasal sinirlarda cok dusuk ayrica. Avrupanin 10 da biri kadar neredeyse rahat olun yani :) merak ettiginiz bisey varsa baz istasyonu ve bandlarda vs. İlgili yardimci olurum.

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Epey diye bi site var ordan cihazin modelini yazarak telefonunun destekledigi bandlari gorebilirsin. net monitor programini kurarak cihazinin bulundugu yerdeki baz istasyonlarindan hangi bandlardan servis alindigini gorebilirsin

Hocam epey.com her zaman doğru bilgi veremeyebiliyor. Özellikle farklı varyantları bulunan Xiaomi telefonlarında genel olarak yanlış ya da eksik bilgi oluyor. Doğru olanlar da var ama yine de daha kapsamlı araştırmak lazım, tek site yetmeyebilir bilgi kaynağı olarak.

Oyla:

fotografya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fotografya
Cihazım
HTC M7
Konular
7
İstanbulda Turkcell baz istasyonlarinin isletmesini yapan bi firmada yaklasik 10 yildir calisiyorum.konuya bi goz attimda Bandlarla ilgili baya bi bilgi kirliligi var. Turkcell lte de 800 1800 ve 2600 frekanslarini kullanir. Frekans ne kadar yuksekse alinan hizda o kadar yuksek olur.tabi yakindaki baz istasyonunlarinin kapasitesi ve o andaki aktif kullanici sayisina gore anlik olarak durum degisebilir. Ayrica frekans yukseldikce etki mesafesi kisalir.bundan dolayi 2600 sadece avm residence gibi yerlerde kullanilir. Ayrica denildigi gibi 2600 frekansinin insan sagligina olumsuz bi etkisi yoktur. Operatorler yasal sinirlar icinde baz istasyonlarinin manyetik alan siddetini olcer ve buna katiyen uyarlar cunku btk cok buyuk cezalar kesiyor. Ulkemizdeki yasal sinirlarda cok dusuk ayrica. Avrupanin 10 da biri kadar neredeyse rahat olun yani :) merak ettiginiz bisey varsa baz istasyonu ve bandlarda vs. İlgili yardimci olurum.

Hocam turkcell kullaniyorum resmi note 5 ai olan cihazi aldim gelmedi henüz band20 yokmuş cihazda. Ben 4.5g ye baglanamazmiyim peki ?

2018 de 4.5g si olmayan cihaz almis olucaz öyleyse

Oyla:

achfighter

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 6, Mi A3
Konular
7
İyonlaştırıcı radyasyon ile elektromanyetik radyasyon farklı şeyler. İyonlaştırıcı radyasyonda frekans arttıkça organik dokulara verdiği zarar da artıyor ama elektromanyetik radyasyonun insan vücduduna bir zararı olduğu henüz bilimsel olarak kanıtlanmadı.

"800MHz iyidir, 2100MHz kötüdür"ü neye dayandırarak söylediniz?

Oyla:

serkanelik

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
mi13, mi8, mi6
Konular
6
Hocam turkcell kullaniyorum resmi note 5 ai olan cihazi aldim gelmedi henüz band20 yokmuş cihazda. Ben 4.5g ye baglanamazmiyim peki ?

2018 de 4.5g si olmayan cihaz almis olucaz öyleyse
Kullanirsin hocam sorun yasamazsin sehir icinde b3 bandi 1800 mhz lte frekansi uzerinden.kirsal alanlarda yakinda baz istasyonu yoksa 3g uzerinden baglanirsin. Bendede mi 6 var hic bi problem yok

Oyla:
Üst Alt