Yardım LTE Band 20 nedir? Ne işe yarar? Gerekli midir?

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
Band 20 konusunda çok fazla yorum var. Yeni telefon alacakların dikkatle incelemesi gereken bir konu olduğuna inanıyorum.

Band 20 en geniş alanda LTE hizmetinin alınabileceği band. 800Mhz üzerinden yayın yapar. Ülkemizde bu frekans LTE için özellikle çalışma yapılarak boşaltılmıştır.

Frekans nasıl etkiler?

Frekans ile kapsama alanı ters orantılıdır.
Frekans ile hız doğru orantılıdır.
Frekans ile insan sağlığı ters orantılıdır.

Operatörler de yüksek popülasyon olmayan alanlarda sadece bu band üzerinden yayın yapıyor görünüyor.

Vodafone her yerde sadece band 20 kullanıyordu, o da yeni yeni 1800mhz frekansından yayına başladı.

1800 ve daha üstü frekanslar yüksek sayıda kullanıcı olan alanlarda, yüksek hız gereken durumlarda kullanılmak için planlanmıştır.

Özetle tum alanlarda LTE kullanacak iseniz band 20 bu ülkede size lazım.

Başkalarında LTE hızı varken sizde 3G olmasın istiyorsanız da size lazım.

Artı olarak sağlık açısından da yüksek frekanslar sakıncalıdır. Bu nedenle 800mhz den yayın yapan band 20 sağlık açısından da iyidir.

Bu özellikler size lazım değilse band 20 sizin için önemli değil.

Lazım ise bir tercih yapmanız gerekecektir.

Band 20 neden cihazımda yok?
Üretici band 20 için bir lisans bedeli vermek durumundadır. Üreticinin asıl satış yaptığı ülke veya coğrafyada bu band kullanılmıyor ise üretici bu band destekli telefon üretmeyebiliyor.

Fiziksel olarak telefonda band 20 için bağlantı varsa modeme yazılımsal müdahale ile bu band aktif edilebiliyor.

Yönetim Notu : Konu içerisinde verilen yanlış/hatalı bilgiler kaldırılarak mesaj yeniden düzenlenmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

seco.can.can

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SercanSubaşı
Cihazım
Xiaomi 14 ULTRA
Konular
18
cihazdaki band 20 den çok operatör ün o bölgedeki hizmeti önemlidir diye düşünüyorum kocaelide yaşıyorum iş gereği her gün derince - gebze arası gelip gidiyorum aynı numarayı TTelekom kullandım önce çok kesiliyordu 3 tünel var yol üzerinde sonra vodafone kullandım aynı şekilde sürekli kesilmeler hattan düşmeler oldu şuan 1 senedir turkcell kullanıyorum aynı yolu volte kullanarak kesintisiz kullanıyorum kendi çapımda al sat yapan biriyim sadece iphone kullanırken 3g ye alıyordum onun dışında band 20 olup olmaması bence büyük bir sorun değil turkcell gerçekten pahalı hizmet vs her anlamda ama şuan kötünün iyisi diğerlerinden bi kaç adım önde son 1 aydır note 10 pro kullanıyorum evin içinde 3g bile çekmezken şuan volte açık 4.5g vaziyette kendi durumumun özeti :)

Oyla:

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
cihazdaki band 20 den çok operatör ün o bölgedeki hizmeti önemlidir diye düşünüyorum kocaelide yaşıyorum iş gereği her gün derince - gebze arası gelip gidiyorum aynı numarayı TTelekom kullandım önce çok kesiliyordu 3 tünel var yol üzerinde sonra vodafone kullandım aynı şekilde sürekli kesilmeler hattan düşmeler oldu şuan 1 senedir turkcell kullanıyorum aynı yolu volte kullanarak kesintisiz kullanıyorum kendi çapımda al sat yapan biriyim sadece iphone kullanırken 3g ye alıyordum onun dışında band 20 olup olmaması bence büyük bir sorun değil turkcell gerçekten pahalı hizmet vs her anlamda ama şuan kötünün iyisi diğerlerinden bi kaç adım önde son 1 aydır note 10 pro kullanıyorum evin içinde 3g bile çekmezken şuan volte açık 4.5g vaziyette kendi durumumun özeti :)
Forumda ne çok Kocaeli'de yaşayan varmış :D

Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Band 20 kesinlikle gerekli bence kırsallıkla alakası yok şehir içinde çok sıkıntı yaşadım, Otele giriyordum 1 kat aşağıya iniyordum direk 3G ye düşüyordu ve internet hızım 1 mbps lere zor geliyordu.

Oyla:

mstfayyldrm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
43
Hocalarım ben Turkcell'de aynı cihazdan VOLTE yi sıkıntısız bir şekilde etkinleştirdim fakat bugün Türk Telekom dan yeni hat aldım ve Degerli musterimiz, VoLTE servisi mobil hattiniza tanimlanamamistir. Cihaziniz VoLTE uyumlu degildir. Turk Telekom Grup Magazalarina gelerek VoLTE uyumlu cihaz bilgisini alabilirsiniz. B001 mesajı aldım ne demek oluyor bu bilgilendirebilir misiniz?

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Hocalarım ben Turkcell'de aynı cihazdan VOLTE yi sıkıntısız bir şekilde etkinleştirdim fakat bugün Türk Telekom dan yeni hat aldım ve Degerli musterimiz, VoLTE servisi mobil hattiniza tanimlanamamistir. Cihaziniz VoLTE uyumlu degildir. Turk Telekom Grup Magazalarina gelerek VoLTE uyumlu cihaz bilgisini alabilirsiniz. B001 mesajı aldım ne demek oluyor bu bilgilendirebilir misiniz?
Türk Telekom cihaz seçiyor hocam. İzin vermedikleri modeller var, VoLTE desteklese bile kullanamıyorsunuz. Çözümü yok.

Oyla:
Üst Alt