Yardım Kalitesizlik Pişmanlık

Hamsterx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 +
Konular
24
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 10
Telefon Modeli
Redmi note 5
Bootloader Kilidi
Açık
Bu bir pişmanlık postudur ...
Not : Kötülediğim için gönderiyi onaylamayanlar objektif olun Allah rızası için en azından kendi görüşlerime önem verin ..

Bundan yaklaşık 5 ay önce redmi 5 plus 3/32 aldım
Neyse ilk 3 ay herşey güzel sıkıntı yok doya doya kullanıyoruz , 3 ayın sonuna doğru birde bakarsınkı özellille pubg oyununda dokunmatikte ilk başta küçük donmalar vs. Başladı .
Olur böyle şeyler dedik devam ettik derken birde bakmışız telefonun dokunmatiği iyice donmaya algılamamaya farklı yerleri algılamaya başladı ..
Hasbinallah dedim neyse bir şekilde çıkardım elimden yesyeni 4 aylık redmi 5 plusu ...

1 ay önce arkadaş tavsiyesiyle redmi note 5 aldım sıkıntı olmaz vs. Dediler..

1 hafta geçmeden ekranın sağ ve solunda kararmalar iç panelin gözükmesi sorunu çıktı özellikle mavi ve gri ekranda belli oluyordu ...
Sorduk soruşturduk ghost screen olduğu söylendi neyse kullanimada etkisi yoktu bir şekilde idare edeyim derken 3 gündür redmi 5 plustaki dokunmatik algılamaması donması farklı yerleri algılaması sorunu note 5 dede çıktı ...
Ee abi 1200 lira para veriyorsun aldığın kalitesizliğe bak ...
İlk telefonum j2 idi 600 tl idi ama taş gibiydi batarya hariç ( bataryada eskidiği için ) hiçbir sıkıntısı yoktu ...

Belki pubg açmıyordu çözünürlük qHD idi ama en azından fiyatına göre hiçbir eksisi yoktu ..
1200 bunlara vereceğime 1000 tl daha koyuyum ikinci el s8 alayım kafam rahat eder en azından ...

Bir daha xiaomi ye tövbe ediyorum fiyat performans dendi ama ben şunu anladım

Xiaomi = Kalitesizlik ...

yenigelen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mert
Cihazım
henüz yok
Konular
1
Kolay gelsin.Benimde başıma geldi telefonsuz kaldım.:(Telefonda sorun çıktımı sıkıntı birde servise derdini anlatma,bekleme vs. Fiyat ve özellik olarak xiaomi tercih ediliyor. Diğer markalarda aynı özellikler daha pahalı.

Oyla:

Ahmet kumru

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Resmi Note 9s
Konular
22
Hocam sanki biraz sizin şansızlığınız gibi. Geçmiş olsun
Ben de 6 aydır redmi 5plus kullanıyorum. walla taş gibi telefon. Şu zamana kadar kullandığım en iyi android telefon.
akıcı, hızlı, tepkiler hızlı (parmak izi ,dokunmadik v.b.).bir daha Xioami alırmısın deseler evet alırım.

Oyla:

0quz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 8
Konular
2
öncelikle geçmiş olsun sen bir takım tecrübeler yaşamışsın sonuçları kötü olmuş şans diyelim geçelim asıl konuya gelecek olursam bende bir sürü farklı xiaomi cihazı kullanıp kullandıran biri olarak sorun yaşamadığımı belirtmek isterim ki burada bahsettiğim cihaz sayısı 10-15 civarı sen forumda kilere takılma fazla gönlünden ne geçiyorsa hangi cihazda rahat hissedeceğini düşünüyorsan onu seç xiaomi vs başka marka fark etmez ilk önce her şey gönlünce olsun sonrasında pişmanlık yaşasan bile kendi seçimin yüzünden olduğunu bilirsin için rahat olur

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Pocofone f1 tavsiye ediyorsunuz da, onda da çoklu basmada dokunmatik sıkıntısı vardı. çözüldü mü bilmiyorum.
5 aydır cihazımda hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Bahsettiğiniz Sorunu yaşayanların tamamına yakını ise gelen güncellemeler ile sorunlarını giderdi.

Gönül rahatlığıyla Pocophone F1 tercih edilebilir Yes~~

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Bu bir pişmanlık postudur ...
Not : Kötülediğim için gönderiyi onaylamayanlar objektif olun Allah rızası için en azından kendi görüşlerime önem verin ..

Bundan yaklaşık 5 ay önce redmi 5 plus 3/32 aldım
Neyse ilk 3 ay herşey güzel sıkıntı yok doya doya kullanıyoruz , 3 ayın sonuna doğru birde bakarsınkı özellille pubg oyununda dokunmatikte ilk başta küçük donmalar vs. Başladı .
Olur böyle şeyler dedik devam ettik derken birde bakmışız telefonun dokunmatiği iyice donmaya algılamamaya farklı yerleri algılamaya başladı ..
Hasbinallah dedim neyse bir şekilde çıkardım elimden yesyeni 4 aylık redmi 5 plusu ...

1 ay önce arkadaş tavsiyesiyle redmi note 5 aldım sıkıntı olmaz vs. Dediler..

1 hafta geçmeden ekranın sağ ve solunda kararmalar iç panelin gözükmesi sorunu çıktı özellikle mavi ve gri ekranda belli oluyordu ...
Sorduk soruşturduk ghost screen olduğu söylendi neyse kullanimada etkisi yoktu bir şekilde idare edeyim derken 3 gündür redmi 5 plustaki dokunmatik algılamaması donması farklı yerleri algılaması sorunu note 5 dede çıktı ...
Ee abi 1200 lira para veriyorsun aldığın kalitesizliğe bak ...
İlk telefonum j2 idi 600 tl idi ama taş gibiydi batarya hariç ( bataryada eskidiği için ) hiçbir sıkıntısı yoktu ...

Belki pubg açmıyordu çözünürlük qHD idi ama en azından fiyatına göre hiçbir eksisi yoktu ..
1200 bunlara vereceğime 1000 tl daha koyuyum ikinci el s8 alayım kafam rahat eder en azından ...

Bir daha xiaomi ye tövbe ediyorum fiyat performans dendi ama ben şunu anladım

Xiaomi = Kalitesizlik ...

O kadar yoğun oyunlu kullanımda Cat marka telefon dayanır mı bilmiyorum.
Bu dediğiniz haricinde çeşitli sorunlar yaşayan oldu , yazılımı çok kötü falan hak veririm bir yere kadar ancak, donanıma göre Xiaomi gerçekten bedava.

Oyla:

0quz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 8
Konular
2
5 aydır cihazımda hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Bahsettiğiniz Sorunu yaşayanların tamamına yakını ise gelen güncellemeler ile sorunlarını giderdi.

Gönül rahatlığıyla Pocophone F1 tercih edilebilir Yes~~

hocam hala sorun yaşanlar var ben global forumu takip eden bir olarak söylüyorum her ne kadar poco f1 önermek istesemde insanlara öneremiyorum sırf bu nedenlerden ötürü

Oyla:

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24
Bir telefon üreticisi telefon modelini tasarlar, özelliklerini belirler ve gerekli donanım için çeşitli firmalara başvuru yaparak üretim talebinde bulunur. Örneğin chipset için Qualcomm ses için Dolby kamera için Sony ekran için Samsung gibi üretim ve pazarlama yapan firmalara tasarımı gönderip istedikleri ebatlardaki malzemenin siparişi verilir ve kendi toplama fabrikasında bu parçalar birleştirilir.
Her bir parça ayrı ayrı üretilir ve fabrikasyon işleminden geçerek gelir. Hani adamlar her telefon için oturup tek tek hoparlör üretmezler. Tasarımı makinelere verilir ve toplu olarak üretilir. Bu üretim esnasında makinelerden kaynaklanan ufak çaplı(nanometrik) pürüzler olabilir, taşıma esnasında deformasyon olabilir, veya tasarım aşamasında yapılan bir hata olabilir.
Ve bütün bu problemlerden biri meydana geldiğinde anında sorun oluşturmaz fakat ilerde problem oluşturur. Örneğin kamerada oto-focus yapan ufak motorda bulunan bir problem sonradan ortaya çıkar ya da sarsılma gibi şeylerle tetiklenerek ortaya çıkabilir.
Aynı şey bilgisayarlar için de geçerlidir. Bazen ramlerde problem oluşur, bazen anakartta. Tabi ki telefonlarda bu fabrikasyon sorunlarını daha çok görmemizin nedeni, bileşenlerin daha ufak bir alan içerisine sığdırılmasından kaynaklanır.
Başka bir örnek verecek olursak, arkadaşınızda aynı marka model telefon olmasına rağmen batarya tüketimi sizinkine göre daha uzun veya kısa olabilir. Bunun sebebi yine fabrikasyon aşamasında lityum pillerde bulunan bileşenlerin oranlarının tam olarak eşitlenememesi ve telefon içerisindeki elektronik bağlantılarda yapılan lehim vb. şeylerin elektrik iletiminde önemli rol oynamasıdır.
Son bir örnek daha vereyim, arkadaşımla beraber 2 adet SSD almıştık. O hâla kullanmaya devam ediyor benimki ise 2 ayda çöp olmuştu.
İşte bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman; teknoloji şans işidir hi~~

Ağzına sağlık hocam

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
hocam hala sorun yaşanlar var ben global forumu takip eden bir olarak söylüyorum her ne kadar poco f1 önermek istesemde insanlara öneremiyorum sırf bu nedenlerden ötürü
Bende En.MIUI gibi yabancı kaynaklı forumları takip ediyorum.

Lakin bu sorunu hala yaşayanların sayısı tüm Pocophone F1 kullanıcıları içinde neredeyse parmakla sayılabilecek kadar az.

Bu sorunun sebeplerinden %95 inden fazlası yazılımsal olduğundan çoğu kullanıcı sorununu giderdi.
Donanımsal olarak bu sorunu yaşayan kullanıcıların ise panel değişikliği yapması gerekli.

Ben Pocophone F1 'i hep önerdim , önermeyede devam ediyorum.

Dikkat ederseniz Forumumuzda Pocophone F1 için talep edilen yardım sayısı , Diğer Cihazların yanında çok ama çok az miktarda kalıyor.

Pocophone F1 in Türkiye şartlarında 2500 TL fiyat bandında alınabilecek en güçlü , sıkıntısız ve de stabil cihaz olduğunu düşünüyorum.

Tabii ki tercihler şahıslara aittir :)

Oyla:

KİLİORKEZ

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Kuyumcu
Konular
67
Banamı denk geliyor bütün şanssızlıklar ayrıca ben teknoloji şans işidir sözüne inanmıyorum sonuçta bu cihazlar üretilmeden zibilyon tane testten geçiyor
Ben 7 aydır Xiaomi redmi 5 plus kullanıyorum ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım ama güncelleme gelmiyor tek sıkıntısı bu.

Oyla:

erhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi 4, mi 5S
Konular
54
Cavcavlı telefonlar sevdiğimden Samsung Türkiye garantili k zoom modelini aldım. 4 kere aynı hatadan servise gidip geldi servis formları hala duruyor. Lakin sorunu çözmeden geri gönderdiler. Hakem heyeti kararıyla paramı geri aldım. Sonra biraz iyi bir cihaz alayım dedim, o zamanlar baya iyiydi. Samsung note 5 aldım onda da yaşamadığım sorun kalmadı.

Hadi o zaman bende samsung gruplarına yada varsa forumlarına gidip samsung = kalitesizlik yazayım? Nasıl olur? :)

Bir iki kötü tecrübeyle milyon dolarlık şirketler hakkında yorum yapmayın derim.

Türkiyenin en büyük kurumsal firmaların birinde yıllardır samsung xiaomi lg gibi markalar satıyorum. Servise gidecek ürünleri müşteriler bize getiriyor.

Emin olun xiaomi şuan satışlarda samsungu 4 e katlamış durumda olmasına rağmen samsung ürünlerini servise göndermekten gına geldi :)
En çok hangi model mi satilıyor

Oyla:
Üst Alt