IMEI -
International
Mobile
Equipment
Identity kelimelerinin kısaltılmışıdır ve de Uluslararası Mobil Telefon Kodu olarak bilinir. Bütün ülkelerde her GSM cihazın bir
IMEI numarası vardır ve aynı zamanda bu numara tekdir. Cihazınızın
IMEI numarasını cihazın arka kapak içindeki plakada, ürünün faturasında (Türkiye’de faturaya yazılmak zorunda) ya da arama ekranında
*#06* tuşlayarak öğrenebilirsiniz.
EFS - (/efs) ‘nin açılımı
Encryption File System olup, işlev olarak içerisinde telefona özel bilgilerden cihazınıza ait olan
IMEI, network MAC adresi ,ürün kodu gibi bir takım cihaza özel bilgilerin saklandığı bölümdür (partition). Bu klasör Custom rom yüklemeleri ve firmware yüklemeleri vs gibi işlemler esnasında zarar görebilir, silinebilir yada değiştirilebilir İşte bu bölümün bozulması yahut silinmesi telefonunuzun söz konusu bilgilerinin kaybolması anlamına gelir ve bu durumda telefonunuzun
IMEI ‘si
00000 veya
null olarak gösterilir ve şebekeye erişilemez. Böyle bir durumda yapılabilecek tek şey teknik servisten yardım almaktır.
Böyle bir duruma düşmemeniz için bu partisyon yedeğini önceden alırsanız daha sonra olası bir problemde geri yükleyerek sorununuzu kendiniz çözebilirsiniz.
Aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi, TWRP ye girip, yedekle bölümünden EFS si işaretleyip, yedek alın ve bu yedeğinizi saklayabileceğiniz sağlam bir yere kopyalayın (Ben PC de saklamaktayım)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Full Backup (Yedek) aldığınızda da, EFS yedeklenmektedir…bakınız aşağıya
Konuyu açmadan önce Sayın
Zenex hocamla yanlış yapmamak açısından fikir alış verişinde bulundum ve yardımlarını benden esirgemedi, kendisine teşekkür ederim.En son SS de kendisine ait