Rica ederim hocam orjinal cihaz qcn'si kullanırsanız band 20 gelir bu arada.
Muradovs üstadım, 3 yıldır keyifle kullandığım mi 5s'imi mi9 ile değiştirmek istiyorum. Cihazı almak için bu band 20 olayının çözülmesini bekliyorum, zira elimdeki mi 5s'te band 20 olmadığından özellikle memlekette çok sıkıntı çektim.
Daha 3 gün önce Ankara'da Sakarya sokaktaki bir çok satıcıyla konuştum band 20 her halükarda gidiyor ded
iler. Forumlarda ise, bu işlemi yapanların global olmayan cihazlara ait qcn dosyası kullandıkları için band 20 nin gittiğini, global cihazın orjinal qcn dosyası ile işlem yapılırsa gitmeyeceğini okudum. Bunu Ankarada bu işi yapan kişiye söyleyince bana "Orjinal qcn dosyası ile işlem yaparsan orjinal imei geri gelir dedi ve sen çok biliyorsun, bizim başımızı ağrıtırsın, git garantili telefon al" diyerek beni kovmaktan beter etti. Zenex hocama da pm den yazdım ama yoğunluktan olsa gerek dönüş alamadım.
Sorum şu ki global mi 9 cihaza band 20 kaybolmadan imei işlemi yapılabilir mi? Bu işlem uzaktan yapılabiliyor mu? Ben cihazı Ankara'dan kapalı kutu alsam bana yardımcı olabilecek birini önerebilir misiniz?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...