Rehber Hepsiburada Mi 4 Güncelleme

Takeabread

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mert
Cihazım
Gm Discovery
Konular
1
1- Ayarlar/ekran/renk kontrasttan ayar çekebilirsin
2- Evet o öyle :D
3-Ağır çekim beta versiyonda çalışıyor, büyük ihtimalle 720p de ağır çekim yapmak istiyorsun o yüzden bug lu . Çözünürlüğü 480p yapıp dener misin.
Eski roma dönmek istiyorsan mi flash ile temiz kurulum yapman gerekiyor . Rehber - MI Flash Tool İle Xiaomi MI4'E FastBoot ROM Yüklenmesi

Dönüş için teşekkür ederim. Kardeşim de aynı cihazdan aldı onda bir sıkıntı yok. Benim cihazla yan yana getirince bariz fark var. Çözemedik. 480 p'de de çekmiyor maalesef. sen 4.4.2'de çekirdek sorunu yaşadın mı? geri dönme konusunda kararsız kaldık. Ayrıca o verdiğin linklteki romlar da mi 8. onlar yerine bendeki mi 7 rar dosyasını kullanarak kurulum yapıcam doğru mudur?

Son olarak mi 9 bizim cihazlara gelecek denmiş ama android 7.0 almayacak denmişti. mi 9, 7.0 tabanlı değil mi? Bize mi 9, 6.0 tabanında mı gelir yoksa.

Takeabread

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mert
Cihazım
Gm Discovery
Konular
1
Android 6 ya geçerken mi4 teki partisyonlar birleştirildi. Yani android 4 de iken 2 adet sistem partisyonu 2 adet modem partisyonu vs vs. vardı. Android 6 dan direkt olarak fastboot üzerinden 4 e dönmek mümkün değil. Edl den kurulum gerekir.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cevap için teşekkür ederim de Edl kurulumdan kasıt nedir?

Ayrıca biz şimdi bildiğin 2 çekirdeği kullanamıyor muyuz? Hal böyleyse neden herkes 4.4.2'ye dönmüyor?

Takeabread

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mert
Cihazım
Gm Discovery
Konular
1
Android 6 ya geçerken mi4 teki partisyonlar birleştirildi. Yani android 4 de iken 2 adet sistem partisyonu 2 adet modem partisyonu vs vs. vardı. Android 6 dan direkt olarak fastboot üzerinden 4 e dönmek mümkün değil. Edl den kurulum gerekir.

Ayrıca biz şimdi bildiğin 2 çekirdeği kullanamıyor muyuz? Hal böyleyse neden herkes 4.4.2'ye dönmüyor?

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62

Edl (Emergency Download) mode cihazın partiayonlarının tekrar yapılandırılabildiği, genellikle hard brick cihazlarda kullanılan moddur.

Kullanıyorsunuz. Daha önce pek çok yerde belirttim uzun uzun metinler yazdım hatta bazı arkadaşlarla tartıştım :) Hot plug ve mp decision araştırınız.

Takeabread

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mert
Cihazım
Gm Discovery
Konular
1
Edl (Emergency Download) mode cihazın partiayonlarının tekrar yapılandırılabildiği, genellikle hard brick cihazlarda kullanılan moddur.

Kullanıyorsunuz. Daha önce pek çok yerde belirttim uzun uzun metinler yazdım hatta bazı arkadaşlarla tartıştım :) Hot plug ve mp decision araştırınız.

Biraz kurcaladım ama benim bu konudaki teknik bilgi yetmedi okuduklarımı anlamaya :)

Olayı şöyle muazzam bir şekilde basitleştirsem ne kadar doğru olur? Birinci çekirdek aslında 1 ve 2'yi. Dördüncü çekirdek de 3 ve 4'ü temsil ediyor. Bu yüzden cpu Z'de iki ve üçü "stopped" olarak görüyorum sürekli.

Küçük bir not. telefon yeniden başlatıldığında diğer çekirdekler de çalışıyor ama belli bir süre sonra dediğimiz gibi durdu olarak görülüyor.

Bu arada mi 9 ile ilgili yukarıda dediğim hakkında ne düşünüyorsun? mi 4 WCDMA bizim cihazlar.

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17

edl olayını bende duydum ama , mi flash ile dönerken kendi yapılandırıyor diye biliyorum , yanlışlık olabilir tabi . Çünkü direk mi flash ile geri dönen oldu diye hatırlıyorum. 2 çekirdek konusuna gelince 7.1.2.0 miui 7 kullanırken de 2 çekirdek çalışıyordu . Şuan da da öyle , diğer 2 çekirdeği aktif etsen bile verim alamıyorsun . Bu konu üzerine çok tartışıldı sıkıntı çıkarıyor illaki . Yada custom rom kurman lazım . Lineageos gibi...
Bence 1-2 ay bekleyin miui9 ile cihazı kullanırsınız android 6 tabanlı tabiki

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Biraz kurcaladım ama benim bu konudaki teknik bilgi yetmedi okuduklarımı anlamaya :)

Olayı şöyle muazzam bir şekilde basitleştirsem ne kadar doğru olur? Birinci çekirdek aslında 1 ve 2'yi. Dördüncü çekirdek de 3 ve 4'ü temsil ediyor. Bu yüzden cpu Z'de iki ve üçü "stopped" olarak görüyorum sürekli.

Küçük bir not. telefon yeniden başlatıldığında diğer çekirdekler de çalışıyor ama belli bir süre sonra dediğimiz gibi durdu olarak görülüyor.

Bu arada mi 9 ile ilgili yukarıda dediğim hakkında ne düşünüyorsun? mi 4 WCDMA bizim cihazlar.
Fazla basitleştirdiniz ve doğru olmadı :) Güç yönetim ilkesi her teknolojik cihazda vardır. Beyaz eşyalarda verimlilik deriz, telefonlarda güç tasarrufu vs. İşte tüm bu aklınıza gelebilecek şeylerin bir örneği 2 çekirdeğin çalışıp diğerlerinin kapanması. Daha basite indirgeyelim. Sizin de dediğiniz gibi açılışta bütün çekirdekler çalışıyor. Peki neden? Çünkü açılış anında işlemciye fazla yük biniyor. Bir süre sonra kapanıyor ikisi, neden? Çünkü işlemci o iki çekirdeğe ihtiyaç duymuyor. Bu kadar basit.

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Fazla basitleştirdiniz ve doğru olmadı :) Güç yönetim ilkesi her teknolojik cihazda vardır. Beyaz eşyalarda verimlilik deriz, telefonlarda güç tasarrufu vs. İşte tüm bu aklınıza gelebilecek şeylerin bir örneği 2 çekirdeğin çalışıp diğerlerinin kapanması. Daha basite indirgeyelim. Sizin de dediğiniz gibi açılışta bütün çekirdekler çalışıyor. Peki neden? Çünkü açılış anında işlemciye fazla yük biniyor. Bir süre sonra kapanıyor ikisi, neden? Çünkü işlemci o iki çekirdeğe ihtiyaç duymuyor. Bu kadar basit.

Dediğiniz açıklama mpcdesion temel prensibi fakat 4 çekirdek yük altında da çalışmıyor kesinlikle herhangi bir oyuna girildiğine asphalt 8.gta sa farketmez hiçbirinde 4 çekirdek çalışırken göremezsin bu tamamen xioami ile alakalı bir durum tasarruf muhabbeti mantıklı çalışmıyor xioami uygulamaların veya oyunların çalışma prensibinin 2 çekirdek olarak ayarlamış 4 çekirdeği farklı bir kernel veya custom rom kurmadan asla aktif bile edemiyorsun mpcdesion'u silip aktif oluyor bir anlamı kalmıyor öyle de

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Dediğiniz açıklama mpcdesion temel prensibi fakat 4 çekirdek yük altında da çalışmıyor kesinlikle herhangi bir oyuna girildiğine asphalt 8.gta sa farketmez hiçbirinde 4 çekirdek çalışırken göremezsin bu tamamen xioami ile alakalı bir durum tasarruf muhabbeti mantıklı çalışmıyor xioami uygulamaların veya oyunların çalışma prensibinin 2 çekirdek olarak ayarlamış 4 çekirdeği farklı bir kernel veya custom rom kurmadan asla aktif bile edemiyorsun mpcdesion'u silip aktif oluyor bir anlamı kalmıyor öyle de
Çalışmadığını nasıl kontrol ettiniz? Oyun açık iken çalışıp çalışmadığını görebiliyor musunuz? Yoksa oyunu aşağı alıp mı bakıyorsunuz?

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Çalışmadığını nasıl kontrol ettiniz? Oyun açık iken çalışıp çalışmadığını görebiliyor musunuz? Yoksa oyunu aşağı alıp mı bakıyorsunuz?

İki şekilde de kontrol ettim 4 çekirdek kesinlikle çalışmıyor bunu kontrol etmek için bir ton uygulama var mağazada oyundayken sol üstte kullanılan ram ve cpu bilgilerini gösteren uygulamalardan da baktım çalışmıyor ayrıca Gpu underclock işlemi uygulanmış kimse farkında değil max 389mhz hızında çalışıyor.

Üst Alt