Yardım Garanti Sorunu

Bgrahan.koc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğrahan Koç
Cihazım
Redmi Note 8 P
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta 11
Telefon Modeli
Redmi Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese merhaba,
Ben Buğrahan Koç
06.01.2020 tarihinde Sivas Turkcell YB den Türkiye Garantili diye aldığım Redmi Note 8 Pro , 06.01.2020 tarihinde arızalandı bende aldığım Türkcell Sivas Yetkili Ana Bayii sine gidip telefonu onlara teslim ettim onlar da telefonu garantiye gönderdiler
Daha sonra ise 14.01.2020 Tarhinde Genpa Ankaraya gönderilen telefon Türkiye Garantili olmadığı söylendi ve servis dışı kaldı, bu konu hakkında Aldığım bayii ile konuştuğumda Genpa Garanti kapsamını 2 3 gün içinde Aktif ettiği için, bende daha erken garantiye gönderdiğim için garanti aktif olmadığı söylendi ve bana dediler ki bu telefon bizde hat takılı olarak 3 gün dursun biz tekrar garantiye gönderelim dediler.
Bekledim fakat bir türlü garanti aktif edilmedi, türkcell bayisi ile konuşup, tartışıp telefonun tekrar Mazadan Faturalı olarak Üzerinde Türkiye Garantili olduğuna dair bilgilendirmesi olan Yapıştırması olan (HEPSİ Fotoğrafılı Belgeli) sıfır Redmi Note 8 Pro Yeşil renkte telefon bana 03.02.2020 Tarhinde verildi.
Şimdi iste telefonum hala aynı Genpayı ve Evofoneu aradım telefonun Türkiye garanti dışı olduğu söylendi Telefonun Garanti Belgesinde İtalatçı Firmanın NAMÜTENAHİ BİLİŞİM İNŞAAT ANANOİM ŞİRKETİ Kaşesi Bulunuyor ben ne yapmam gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

Bgrahan.koc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğrahan Koç
Cihazım
Redmi Note 8 P
Konular
2
Olay kafaya takma ya da cihazda bir sorun olması değil. İlginç bir durum var ortada.
Genpa ve Evofone diyorsunuz da buraya eklediğiniz resimlerde ben göremiyorum. Nerede yazıyorsa onların da görüntüsünü atmanızı rica edebilir miyim?
Şöyle bir durum da var. Genpa veya Evo 'yu arayıp imei numaralarınızı verdiğinizde bazen sistemde çıkmayabiliyor. Ya cihazın tek imei sini sisteme girdikleri için siz diğer imeiyi verdiğinizde bulunamıyor ya da satışa sunulan ürünlerin imei listesi Genpa' ya gönderildiğinde hemen sisteme girilemeyebiliyor. İşte bu yüzden siz en iyisi cihazla birlikte Turkcel'e gidip "lütfen bana bunun Genpa garantili olduğunu onaylayın, ben aradığımda bize ait değil diyorlar, belki bir yanlış yapıyorumdur, lütfen siz arayabilir misiniz" diyin. Onlar arasınlar. İletişim merkezinin böyle bir illegal iş çevireceğine ihtimal vermiyorum ama ortada çözülmesi gereken de bir sorun var.
Ayrıca kutu üzerindeki imeileri telefonda da *#06# yaparak teyit ediniz. BTK ve Xiaomi'nin imei sorgulama sayfalarından da sizin cihazın modeline ait olup olmadığını teyit ediniz.
Xiaomi verification diye forumda arayabilirsiniz. Adres tam olarak şu an aklımda değil.
Evofone ve Genpa da Garantiyi Sorgulattığımda, Telefonun Modelini Hafızasını Ve Rengini Söylüyorlar fakat garantisi bizde değil diyorlar.
Ouno da aradım onlarda Aynısı söylüyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20200212-WA0004.jpg
    IMG-20200212-WA0004.jpg
    116,1 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20200212-WA0003.jpg
    IMG-20200212-WA0003.jpg
    152,4 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG-20200212-WA0002.jpg
    IMG-20200212-WA0002.jpg
    156,8 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG-20200212-WA0001.jpg
    IMG-20200212-WA0001.jpg
    99,4 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG-20200212-WA0000.jpg
    IMG-20200212-WA0000.jpg
    141,8 KB · Görüntüleme: 26
Oyla:

mi 9 lite

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9 lite
Konular
28
Olay kafaya takma ya da cihazda bir sorun olması değil. İlginç bir durum var ortada.
Genpa ve Evofone diyorsunuz da buraya eklediğiniz resimlerde ben göremiyorum. Nerede yazıyorsa onların da görüntüsünü atmanızı rica edebilir miyim?
Şöyle bir durum da var. Genpa veya Evo 'yu arayıp imei numaralarınızı verdiğinizde bazen sistemde çıkmayabiliyor. Ya cihazın tek imei sini sisteme girdikleri için siz diğer imeiyi verdiğinizde bulunamıyor ya da satışa sunulan ürünlerin imei listesi Genpa' ya gönderildiğinde hemen sisteme girilemeyebiliyor. İşte bu yüzden siz en iyisi cihazla birlikte Turkcel'e gidip "lütfen bana bunun Genpa garantili olduğunu onaylayın, ben aradığımda bize ait değil diyorlar, belki bir yanlış yapıyorumdur, lütfen siz arayabilir misiniz" diyin. Onlar arasınlar. İletişim merkezinin böyle bir illegal iş çevireceğine ihtimal vermiyorum ama ortada çözülmesi gereken de bir sorun var.
Ayrıca kutu üzerindeki imeileri telefonda da *#06# yaparak teyit ediniz. BTK ve Xiaomi'nin imei sorgulama sayfalarından da sizin cihazın modeline ait olup olmadığını teyit ediniz.
Xiaomi verification diye forumda arayabilirsiniz. Adres tam olarak şu an aklımda değil.

Hocam 30 saniyelik arama sonucu aşağıdakini buldum.
Bir saatlik bir arama yapsam buna benzer başka sonuçlar da bulabilirim muhtemelen.
Ben de TİM'lerin güvenilir olduğunu düşünürdüm ama istisnalar olamaz mı?

Oyla:

chatin_6252

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 15T
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evofone ve Genpa da Garantiyi Sorgulattığımda, Telefonun Modelini Hafızasını Ve Rengini Söylüyorlar fakat garantisi bizde değil diyorlar.
Ouno da aradım onlarda Aynısı söylüyor.
Sondaki bahar dönemi takvimi hariç her şey normal görünüyor. :D
Bir de cantara hocam bir baksın.

Oyla:

cantara53

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
433
Sondaki bahar dönemi takvimi hariç her şey normal görünüyor. :D
Bir de cantara hocam bir baksın.
Konuyu en başından beri ben de ilgiyle takip ediyorum zaten hocam :)

Gerçekten ilginç bir durum. Namütenahi ithalat yapan bir kuruluş. Daha önce hem Xiaomi Türkiye garantili hem de ithalatçı garantili telefonlar ithal etti. Dolayısı ile sadece bu kuruluşun ismine bakarak doğru veya yanlış gibi bir değerlendirme yapmak hata olur kanaatindeyim.

Kutu içerisinden çıkan belgeler tam görünüyor. Satın alınan yerde de sağlam olması gereken bir yer. Bence bu durumda en mantıklısı sizin de belirttiğiniz gibi satın alınan iletişim merkezine giderek oradaki görevlilerin Genpa'yı aramalarını ve bir sonuca ulaşmalarını sağlamak gibi duruyor.

Oyla:

chatin_6252

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 15T
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam 30 saniyelik arama sonucu aşağıdakini buldum.
Bir saatlik bir arama yapsam buna benzer başka sonuçlar da bulabilirim muhtemelen.
Ben de TİM'lerin güvenilir olduğunu düşünürdüm ama istisnalar olamaz mı?

Elbetteki sorun Turkcell 'de de olabilir. Ancak hiçbir TIM'in herhangi bir dolandırıcılık gibi bir yola başvurmasını bekleyemeyiz. Tabelasına Turkcell logosu koyanlarla TIM' ler elbetteki statü olarak birbirinden çok farklıdır. TIM olabilmek için çok sıkı bir denetim ve çok sıkı anlaşmalar yapmak gerekmektedir. Kimse bunu birkaç bin lira için riske atmaz.
Tarafı kim olursa olsun, ortada mutlaka bir anlaşmazlık ve bir eksiklik var orası aşikar.
Dediğimiz gibi arkadaşımız telefonu aldığı yere gidip oradan servisleri aratarak sorunun kaynağını bulmaya çalışacak. En kötü ihtimalle, cihazın kutu ve belgelerinin resimlerini bir mail ile Genpa'ya gönderip garantisinin onlara ait olmadığına dair yazılı olarak beyan isteyecek. Bu mail ile THH'ye başvurarak telefonu aldığı yeri şikayet edecek.

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Hocam adresten cihaz imeisi yada seri numarasını girerek cihaz teyidi yapabilirler

Oyla:

Bgrahan.koc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğrahan Koç
Cihazım
Redmi Note 8 P
Konular
2
Elbetteki sorun Turkcell 'de de olabilir. Ancak hiçbir TIM'in herhangi bir dolandırıcılık gibi bir yola başvurmasını bekleyemeyiz. Tabelasına Turkcell logosu koyanlarla TIM' ler elbetteki statü olarak birbirinden çok farklıdır. TIM olabilmek için çok sıkı bir denetim ve çok sıkı anlaşmalar yapmak gerekmektedir. Kimse bunu birkaç bin lira için riske atmaz.
Tarafı kim olursa olsun, ortada mutlaka bir anlaşmazlık ve bir eksiklik var orası aşikar.
Dediğimiz gibi arkadaşımız telefonu aldığı yere gidip oradan servisleri aratarak sorunun kaynağını bulmaya çalışacak. En kötü ihtimalle, cihazın kutu ve belgelerinin resimlerini bir mail ile Genpa'ya gönderip garantisinin onlara ait olmadığına dair yazılı olarak beyan isteyecek. Bu mail ile THH'ye başvurarak telefonu aldığı yeri şikayet edecek.
Çok teşekür ederim sorunu çözmeye çalışacağım, yarın ilk işim bu konuyla ilgilenmek olacak

Oyla:

Bgrahan.koc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğrahan Koç
Cihazım
Redmi Note 8 P
Konular
2
Xiaomi Türkiye İle Twitter dan iletişime geçtim ve böyle dediler arkadaşlar

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konuyu en başından beri ben de ilgiyle takip ediyorum zaten hocam :)

Gerçekten ilginç bir durum. Namütenahi ithalat yapan bir kuruluş. Daha önce hem Xiaomi Türkiye garantili hem de ithalatçı garantili telefonlar ithal etti. Dolayısı ile sadece bu kuruluşun ismine bakarak doğru veya yanlış gibi bir değerlendirme yapmak hata olur kanaatindeyim.

Kutu içerisinden çıkan belgeler tam görünüyor. Satın alınan yerde de sağlam olması gereken bir yer. Bence bu durumda en mantıklısı sizin de belirttiğiniz gibi satın alınan iletişim merkezine giderek oradaki görevlilerin Genpa'yı aramalarını ve bir sonuca ulaşmalarını sağlamak gibi duruyor.
Xiaomi Türkiye Twitter Resmi sayfasına mesaj attım böyle cevap verdiler.

Ekli dosyalar

• IMG_20200213_170316.jpg
    IMG_20200213_170316.jpg
    357,9 KB · Görüntüleme: 17
Oyla:
Üst Alt