Rom En özelleştirilebilir Android rom hangisi?

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
'' Bu sefer kesin bir MIUI harici rom yükleyeceğim, büyük ihtimalle de Ancient olacak tekrar ama forumdaşlarımın da fikirlerini ve önerilerini almak istedim. '' demişsiniz !

Bu durumda Xiaomilerin efendisi Mi Max 3 için android 12 olan '' CrDroid 8.1 '' sürümünü öneriyorum. Uzun süredir kullanıyorum. Sadece tek bir tane bug buldum, onu da çözüme kavuşturdum. Çok memnunum.
Neydi o bug hocam ve nasıl çözdünüz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
23

Ekli dosyalar

• 4_5919993340949957481.mp4
    6,1 MB · Görüntüleme: 1

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
hocam android 12L başka hangi özellikler geldi değiştirmeye değer mi
Açıkçası neler yenilendi tam detaylı bilmiyorum. Youtube'a Android 12L yazdığınızda değişikliklerle ilgili videolar var. Fikir sahibi olabilirsiniz.
Bu arada benim 12L'de özelleştirmelerden kastım şöyle: Zaten eskiden beri romların bazı özelleştirmeleri vardı ve bu özelleştirmeleri kademe kademe güncellemelerle romlarının yeni sürümlerine gönderiyorlardı. Yani daha yeni Android 11'den Android 12'ye taşımışlardı ve özelleştirmelerini kademe kademe Android 12'ye göre romlarına ekliyorlardı. Şimdi Android 12L sürümü çıktı ona göre her şeye baştan başlıyorlar.

Birde yeni sürümlere romları geçirdikleri için yeni çıkan Android Güvenlik yamalarını da o romlara ekliyorlar. Yani güvenlik açısından yeni roma geçilebilir diye düşünüyorum.
Not: Geliştirici ya da bu işlerden anlayan birisi değilim. Uzun zamandır romları ve hareketlerini gözlemlediğim için böyle düşünüyorum. Geliştirici olan ya da bu konularda bilgisi olan arkadaşlar daha net aydınlatabilirler.

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
23
Açıkçası neler yenilendi tam detaylı bilmiyorum. Youtube'a Android 12L yazdığınızda değişikliklerle ilgili videolar var. Fikir sahibi olabilirsiniz.
Bu arada benim 12L'de özelleştirmelerden kastım şöyle: Zaten eskiden beri romların bazı özelleştirmeleri vardı ve bu özelleştirmeleri kademe kademe güncellemelerle romlarının yeni sürümlerine gönderiyorlardı. Yani daha yeni Android 11'den Android 12'ye taşımışlardı ve özelleştirmelerini kademe kademe Android 12'ye göre romlarına ekliyorlardı. Şimdi Android 12L sürümü çıktı ona göre her şeye baştan başlıyorlar.

Birde yeni sürümlere romları geçirdikleri için yeni çıkan Android Güvenlik yamalarını da o romlara ekliyorlar. Yani güvenlik açısından yeni roma geçilebilir diye düşünüyorum.
Not: Geliştirici ya da bu işlerden anlayan birisi değilim. Uzun zamandır romları ve hareketlerini gözlemlediğim için böyle düşünüyorum. Geliştirici olan ya da bu konularda bilgisi olan arkadaşlar daha net aydınlatabilirler.
Söylediklerine katılıyorum. Tam bütün iyileştirmeler bitti rom stabil oldu derken yeni Android güncellemesi çıkıyor, arayüzde bir kaç değişiklik oluyor ama özelleştirme kısmı adım adım ekleniyor :D

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Söylediklerine katılıyorum. Tam bütün iyileştirmeler bitti rom stabil oldu derken yeni Android güncellemesi çıkıyor, arayüzde bir kaç değişiklik oluyor ama özelleştirme kısmı adım adım ekleniyor :D
Bu taktiği uygulamayan bir tek AncientOS romunu gördüm. O sırada ne varsa hepsini birden gönderiyor sonrada nerede problem çıkarsa geri dönüşlere göre düzeltmeye başlıyor. :D

emirkaanb

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emirkaan
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
merhabalar. yarın akşam bootloader kilidimi açmış olacağım. ilk defa rom kuracağım. ios da çok jailbreak tecrübem olmuştu. az çok aşinayım meselelere. ama hiç rom atmadım. bootloader kilidini açtıktan sonra ilk twrp mi yüklemek gerekiyor.
okuduğum kadarı ile ancient yüklemeyi tercih edeceğim. test edeceğim listede yazdıklarınızı zamanla. ancak bootloader işleminden hemen sonra yapılması gerekenler, rom yüklemeden önceki hazırlık sürecini anlatan bi video yada forum yazısı var mı?

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Neydi o bug hocam ve nasıl çözdünüz

Telefon görüşmelerini anında kaydetmiyordu. Yani call_recorder görevi yapmıyordu. Bunun üzerine a12_aosp_callrecord_proximity.zip isimli yamayı magisk ile yükledim, sorun çözüldü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konum buluyor ama hareket halindeyken sorun çıkıyor. İlgili videoda araba sürekli hareket halindeydi.
Başka bir nedeni olabilir. Ben büyükşehir' de kullanıyorum, hedefe ulaşıyorum. Google' den kaynaklanan bir sorun çıkabilir, çünkü farklı güzergahları kullanarak hedefe ulaştırmaya çalışabiliyor.

Son düzenleme:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Derpfest de kullana kullana bilirsiniz. Ben uzun süredir kullanıyorum gayet güzel. A12 romların çoğu üç aşağı beş yukarı aynı özelleştirme mevcut. Gerisi romun yapan arkadaşın ve grubun mahiretine kalmış :)

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
'' Bu sefer kesin bir MIUI harici rom yükleyeceğim, büyük ihtimalle de Ancient olacak tekrar ama forumdaşlarımın da fikirlerini ve önerilerini almak istedim. '' demişsiniz !

Bu durumda Xiaomilerin efendisi Mi Max 3 için android 12 olan '' CrDroid 8.1 '' sürümünü öneriyorum. Uzun süredir kullanıyorum. Sadece tek bir tane bug buldum, onu da çözüme kavuşturdum. Çok memnunum.
Hocam, CrDroid 8.4 çıktı bizim cihaz için, yükledinizmi?

ebmk17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi max
Konular
46
Hocam, CrDroid 8.4 çıktı bizim cihaz için, yükledinizmi?

Miui ye alışınca hiç bir aosp tatmin etmiyor. Yükledim ama beş dakika kalabildim

Üst Alt