Rom En özelleştirilebilir Android rom hangisi?

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Kesinlikle hocam, özelleştirme sevenler için fazlasıyla yavan gelebilir. Ancak cihazı kurcalamayı çok sevmeyenler ve sade olsuncular için bence tek alternatif. :) Dediğiniz gibi Cyanogen'in ilk zamanlarından beri çizgisini bozmadı zaten. Hala nightly sürümü olarak her hafta update veriyor cihazlara ota üzerinden. Havoc konusunda benim bile aklım çelinmiyor değil son zamanlarda. Boş vaktinizde kesinlikle inceleyin hocam.
Havoc OS 4.12 UNOFFICIAL | Android 11 var, oldukça eski, yenisini bulamadım henüz benim cihaz için;(

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Telefon modeliniz nedir hocam?
Çoğu AOSP romda bolca özelleştirme var ama çoğunu kullanmıyoruz :) CherishOS, Ancient, Crdroid gibi romlar yeterli özelleştirmeyi sağlıyor.
Kesinlikle haklısınız hocam, hani bir söz var ya, şeyini buldun da, şeylisini arıyorsun diye, bizimki de o hesap8-|haha--

ELVD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Teşekkürler hocam, kendiniz bizzat kullandınız mı hiç

Test aşamasında evet ama uzun süreli değil daha çok Nusantara üzerinde yoğunlaştığım için fazla zaman ayıramadım.
Detaylı Ekran görüntüleri de

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Havoc OS 4.12 UNOFFICIAL | Android 11 var, oldukça eski, yenisini bulamadım henüz benim cihaz için;(

O ayarda güncel romlardan sizin için hangileri var bilgim yok hocam, denk gelirsem seve seve paylaşırım buradan. :)

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
O ayarda güncel romlardan sizin için hangileri var bilgim yok hocam, denk gelirsem seve seve paylaşırım buradan. :)
Teşekkürler hocam, zahmete hiç gerek yok, ben zaten Telegram grubundan benim cihaz için olanları sıkı takip ediyorum

ELVD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Teşekkürler hocam, zahmete hiç gerek yok, ben zaten Telegram grubundan benim cihaz için olanları sıkı takip ediyorum

Bana kalsa size herhalukarda Nusantara'dan vazgeçmeyin derim, cihazınızı bilmiyorum inşallah Nusantara'nın destek verdiği bir cihazdır, kullanmaya başlarsanız bırakamazsınız.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Bana kalsa size herhalukarda Nusantara'dan vazgeçmeyin derim, cihazınızı bilmiyorum inşallah Nusantara'nın destek verdiği bir cihazdır, kullanmaya başlarsanız bırakamazsınız.
Nusantara 4.2 - Direct System Port Android 12 - Vanilla
Released: 18/02/22 By Spydermahn

Büyük sözü dinlemek şart hocam, haftaya Almanya da Paskalya olması nedeniyle, 4 gün izinliyim, hepsini artık yükler ve denerim İnşallah

ELVD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Nusantara 4.2 - Direct System Port Android 12 - Vanilla
Released: 18/02/22 By Spydermahn

Büyük sözü dinlemek şart hocam, haftaya Almanya da Paskalya olması nedeniyle, 4 gün izinliyim, hepsini artık yükler ve denerim İnşallah

Rica ederim hocam memnun kalacağınızdan eminim, çocuklar ve torunlar için paskalya yumurtalarını biriktirmek lazım unutmuştum teşekkürler

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Xiaomi Mi 9T Pro telefonum için konuşacak olursam bahsettiğiniz romlar içerisinde (Ancient, CrDroid, Arcana, Nusantara) en kapsamlı özelleştirmeyi sunan AncientOs. Genel anlamda gördüğüm romların hepsi parmak izi efekti ve parmak izi animasyonlarında aynı tasarımları sunuyorlar. Sadece ek olarak kendi romlarının tasarımları varsa ekstradan onu ekliyorlar.
Fakat tüm bu romlar içerisinde AncientOs özellik açısından açık ara önde.

Örnekler
-Sistemde gezinmeyi hareketler
şeklinde ayarladığımızda alttaki barın uzunluğunu bazı romlarda ayarlamak için eklerken çoğu rom o barın kalınlığıyla oynamana izin vermiyor. Fakat AncientOs romunda barı hem uzatabilir hem kalınlığıyla oynayabilirsin.

-Wifi, Sinyal gibi durum çubuğu ögelerini değiştirmek için neredeyse tüm romlar aynı özelleştirmeleri paylaşırken AncientOs romunda belki de +10 tane ekstra özelleştirmeler var. Sadece şeklini değiştirmekle kalmıyor aynı zamanda bu durum çubuğu ögelerinin uzunluğunu, genişliğini ayarlayabildiğin gibi bu ögeleri sağa veya sola da kaydırabiliyorsun durum çubuğunda. (Bunun şöyle bir faydası oluyor: Durum çubuğunda diyelim ki pil yüzdesini pil simgesinin içerisinde göstersin diyorsunuz. Bazı romlarda pil yüzdesi yazısı küçük kaldığı için okunmayabiliyor. AncientOs romunda buradaki ayarlarla oynayabildiğiniz için istediğiniz boyutta ögeleri ayarlayabiliyorsunuz.)

-Ses panelinin tasarımını birçok romda özelleştirebilirken AncientOs romunda ekstradan bunun içerisine yüzdelik dilimi de ekleyebiliyorsunuz. İster panel içine ister panel dışına. (Yani ses düzeyi %38, % 60 gibi)

-Bazı romlar çift tıkla ekran uyandırmayı eklemiyor. Bu romda bu özellikte var. Yani çift tıklama ile tüm ekranı değil sadece ortam ekranını uyandırabiliyorsunuz. Tekrar çift tıklarsanız kilit ekranını açıyor.

-Hızlı ayarlar kısmında (internet, mobil veri vb. yazan kısım) animasyonlar eklenebiliyor. Bu kimi romda var kimi romda yok.

-Benim takıldığım 2 nokta var mesela: Birincisi bana göre hızlı ayarlarda ses kısmı şu şekilde olmalı: Ses, Titreşim, Sessiz mod şeklinde. AncientOs romunda bu şekilde. Bunu bazı romlar: Ses, Titreşim, rahatsız etmeyin şeklinde ayarlıyor. Bu bana anlamsız geliyor çünkü rahatsız etmeyin seçeneği ayrı olarak var. O yüzden bu sıralamanın içine eklenmesi anlamsız geliyor.
İkincisi de yine hızlı ayarlarda ses paneli olması. Yani telefonun sesini arttırmak ya da azaltmak istersem telefonun ses açma/kapama tuşuna basmama gerek kalmadan ses paneli simgesine tıklayarak ses düzeyini ayarlayabiliyorum. Böylece fiziksel olan tuşlara bağlılığım çok fazla kalmamış oluyor.

EKLEME
-
Birçok rom kullansa da bazıları kullanmıyor fakat AncientOs romunda Lawnchair denilen launcher var. Bu sayede ana ekranda, uygulama çekmecesinde, klasörlerde bolca oynama yapmanıza olanak sağlıyor.
-Kamera kısmında ''Front camera raise dialog'' seçeneği var. Böylece görüntülü aramalarda Xiaomi Mi 9T Pro için ön kameranın direkt açılmasını engelleyen bir seçenek mevcut.

Eksi olarak aklıma gelen
-Sistemde gezinme şeklini hareketler olarak ayarladığımızda altta çıkan barın rengi değiştirilmiyor. Bu özelleştirme eklenmemiş.
-Kilit ekranında saat stilini değiştirebiliyoruz fakat saat geri kalıyor. (Saat 12.00 diyelim ki, telefonda o sırada ekranı kapalı derin uykuda olsun. Kilit ekranındaki saati 11.35 vb. şeklinde gösteriyor. Fakat bu sadece bu roma özel değil Android 12 romlarda genel problem.)

Özelleştirilebilir rom diyorsanız bence AncientOs şu an için açık ara ileride.

Son düzenleme:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Dün dünde kaldı değerli hocamdrunk~~:D
Şaka bir yana, MIUI ve yeni herhangi bir rom olmamasından dolayı sıkıldım ve acaip kaşınıyorum, Sevgili Ironsides hocam bana Ancient OS'u tavsiye etti, yükledim ve gerçekten de çok beğendim ve neden geri döndüğümü hatırlamıyorum.

Bu sefer kesin bir MIUI harici rom yükleyeceğim, büyük ihtimalle de Ancient olacak tekrar ama forumdaşlarımın da fikirlerini ve önerilerini almak istedim.

Fakat ne yazıkki, forumda neredeyse herkes MIUI den şikayetçi ve bir çok kişi AOSP ve benzeri CR kullanıyorum demelerine rağmen, şu ana kadar bana hangi romu kullandıklarını, ne gibi özellikleri vs olduğunu yazmaktan imtina ediyorlar...belki de bugün pazar ve havanın iyi olmasından dolayı henüz çok kişi bu konuyu görmedi diye düşünüyorum, o nedenle bir kaç gün daha bekleyeceğim, nasılsa acelem yok.

Belki de yüklediğim romun konusunu açar ve eskiden olduğu gibi, örneğin Miui.Am , Miui.Globe vs romlar gibi, çok kişiye ulaşmış olurum, ne dersiniz?

Değerli hocam,

Özelleştirilebilir romlar arasında açık ara hala en iyi rom AncientOS. Geliştiriniz de iyiyse deme keyfe. Tek eksiği genelde ota desteği yok.
Ama stabilite+ota güncelleme derseniz Crdroid. Bu ekip çok kararlı. Genelde kendi çekirdek ekibi oluşturuyor romları. Buda daha stabil bir örnek oluşturuyor.

Miui sonrası mutlaka Anciente geçerim. Diğer romlar kesmiyor artık.

Üst Alt