- Adım
- Talha
- Cihazım
- Xiaomi 13T
- Konular
- 21
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bence baya zahmetli bir iş anlattıklarınızı ileri düzey teknik servisler yapabilir yani bu işlemler tuzlu olucaktır ama bu kadar ameliyat görmüş telefondan ben soğurum açıkcası daha direnç için dahi cihazımı açtırmıyorum bu kadar işlemden sonra mutlaka sorun çıkarır.Kullanılmaz hale getirilmiş telefonları yine de kurtarmak mümkün de... İşlemler biraz zahmetlidir.
PC tarafından görülemeyen telefonların, önce flash belleğini( ROM ) söküp, harici programmer aygıt ile "dump" atılması lazım. ( Board'lar üzerinde servis portu varsa, flash belleği sökmeye ihtiyaç kalmayabilir. )
Tabi dump atılabilmesi için de, elimizde aynı model çalışan telefonlardan birinden alınan dump dosyası örneği olması lazım.
Sonrası, cihazın kutusu üzerinde yazılı imei numaralarının pc'de yüklenmesi lazım.
Yani özetle; kullanılmaz hale getirilmiş telefonları geri döndürmek için, programmer aygıt gereklidir. Bu işlemler de sök - tak derken masraflı olur.
Xiaomi firması Türkiye'deki servis noktalarına donatacağı aygıtlarla, telefonlarını kurtarma imkanı sağlayabilir.
Xiaomi firmasının bir suçu yokki bootloader kilidini açarken cihazı savunmasız bir hale getirirken xiaomi her adımda güzel güzel anlatıyor uyarıyor ama bizim insanımız önüne gelen uyarıya next next diyip geçiyor okuma huyumuz yok pek.