Herkese merhaba telegramda "Xiaomi Brick Club" isimli gruptaki şahıslar çeşitli forumlara gruplara sızarak orada yardım isteyen insanların telefonunu kurtarılamaz şekilde bozuyor EDL mod yetkili hesap hiç bir işe yaramıyor telefonlar tamamen tuğlaya dönüyor ve ölüyor.
Şimdiye kadar 250 kişinin telefonunu mahvettiler bu şahıslar Apple kullanıcısı ve özellikle Xiaomi kullanıcılarıyla alay ediyor ve onları hedefliyorlar fakat zarar gören insanların arasında galaxy s23 ultra kullanıcılarıda gördüm. Zarar gören kullanıcılar arasında yabancı forumlar ve yabancı insanlarda bulunmakta.
1. öncelikleri xiaomi kullanıcıları olsada genel olarak android kullanan herkese zarar veriyorlar.
Ücretli veya ücretsiz şekilde yardım isteyen insanları aklınıza gelebilecek her türlü yalanla tuzağa düşürüyorlar.
Fake rom ve Fake kernel ile (ücretli rom paylaştığını iddaa ederek veya cihazın performansını iyileştirme vaadi ile)
Root atmanıza yardım edeceğini Yurtdışı cihaza imei kaydı yapacağını söylerek insanların telefonunu kurtarılamaz hale getiriyorlar.
Ayrıca bu işlemler sırasında bilgisayarlara sızarak Webhook ve TokenGrabber ile discord steam vb hesaplarınızı çalıyorlar (
iki adımlı doğrulama koruması sizi bundan korumaz )
Herşey bittikten sonra mağdur ettikleri insanlara sesli olarak ağır küfürler ve hakaretler ederek engelliyorlar.
Buradan tüm forum kullanıcılarını bu adi insanlara karşı haberdar etmek ve uyarmak istedim lütfen bu tür şahıslara dikkat edin ve kimseye kolay kolay güvenmeyin.
Nasıl bi zamana denk geldik bilmiyorum ama insanlar giderek kötü ve acımasız olmaya başladı
Bunları yapan şahıslar çok gençler 18-22 yaş aralığındalar.
Forumda telegram linki paylaşımı yasak olduğu için burada grubu paylaşamıyorum.