Öncelikle bu faydalı konuyu ele alıp insanları bilgilendirdiğiniz için canı gönülden teşekkür ederim hocam.
Bahsi geçen grubu uzun zamandır biliyorum. Maalesef ki söylediklerinizden çok daha fazlasını icra ettiklerini de çevremden duydum/gördüm.
Şuanda da HyperOS adı altında vivo ve samsung romlarını birleştirip zip haline getirip satmaya çalışan, zorlarsan "hadi bu seferlik ücretsiz olsun vs " diyerek paylaşmaya başladılar. Bir ara ios temalı rom adı altında da yapılıyordu bu söylediğim. Ayrıca yaşları bahsettiğinizden daha da küçük hocam.
Tüm Xiaomi cihaz kullanıcılarına en güvenilir ROM üreticilerini şu şekilde sıralamak isterim. Bu kişilerin haricinde üretilen romları yüklemeden önce lütfen birkaç kez daha düşünün, araştırın ve öyle hareket edin.
- Xiaomi.EU - O, rom işinin kralı, Ağababasıdır. Birçok rom onun sağladığı custom rom base alınarak yapılır. Biz de LedoMerto ROM' larımızı oluştururken sıklıkla base almıştık.
- MIUI Pulse - Basic yazanlar ücretsiz, Extended yazanlar ise ücretli romdur(500ruble). Xiaomi.EU tabanlı ve bir çok özelleştirmeye sahip. Özelleştirme menüleri Rusçadır. TR Dil desteği sadece klasik menülerde mevcut. Full özelleştirmeli romları bile oldukça akıcıdır.
- EliteROM - Lite yazanlar ücretsiz, NextGen / Gaming Yazanlar ise ücretli romdur (aylık abonelik sistemi ve cihaz kaydı yapılıyor. Rom sadece sizin cihazınızda çalışır.) CN rom tabanlı bol özelleştirmeli romdur. Türkçe dil desteği de geldi. Geliştiricisine ayrıca güvenir, kendisini hızlı çözüm bulmasından ötürü severim.
- XBTUI ROM - Adını sık sık duydum ve kullanıcıları da gayet memnun kötü olumsuz bir durumla asla karşılaşmadım. Ücretli HyperOS port romları da var şuanda.
- MIUIGO - pokemon go temalı bir rom. Güzeldir. Olumsuz kötü bir durumla karşılaşmadım. Eski cihazlarımda kullanmıştım.
- WolfOS - Arkasında çok ciddi ve güçlü bir ekip bulunan, Ücretli/ücretsiz sürümleri olan, kararlı ve stabil romlar üretiyorlar. Romları gayet güzeldir.
- PROMEO - Endonezya tabanlı, saf, sade ve akıcı bir romdur. Güzel ekran süresi verir. Güzel debloat ve optimize edildiğinden dolayı stabil ve memnun eden bir rom.
- LedoMerto ROM - Artık sadece X3 NFC ile sınırlı, Türk bir üniversite öğretim görevlisi ve şahsım tarafından oluşturulmakta. Sistem güvenliğine hiçbir müdehalede bulunmadığımız, sadece kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimler göz önünde bulundurularak görsel özelleştirmeler eklediğimiz, gaming sürümünü de çıkarttığımız bir rom serisi. Bazen talep üzerine farklı OS' a sahip cihazlardan(Oneplus, Oppo, Motorola vb.) portlayıp kendi cihazlarımızda aktif kullanıyor, tester arkadaşlarımızın testlerinden geçmeden kimseye sunmuyoruz. Kullanıcı yorumlarını da okuduğunuzda kendiniz anlayacağınızdan eminim.
Şuan için aklıma gelen liste bu şekilde. Bilindik, önerilen rom üreticileri olursa alıntılayıp ekleyebilir, diğer arkadaşlarımızın da faydalanmasını sağlayabilirsiniz.