Merhabalar, uzun süre düşündüm ve ben de başvurup şansımı denemeye karar verdim.
Önce aşağıdaki soruları kendimce cevaplamak isterim;
- Orta yada İleri düzey Android kullanıcısı olması
- Xiaomi ve MIUI hakkında bilgiye sahip olması
- Günlük en az 2-3 saat PC başında vakit geçiriyor olması
- Günlük olarak belli bir miktar konuya yorum yaparak katkıda bulunması
- Elinden geldiğince yeni bilgilendirme konuları (ipucu, rom paylaşımı, video anlatım) ile forum ziyaretçilerin birşeyler öğrenmesine katkı sağlamak
- Forumda belli bir süredir üye olmuş olması ve aktif olması gerekmektedir.
1 ) Orta ya da ileri düzey bir Android kullanıcısı olduğumu düşünüyorum, telefonlara merakım ve araştırmalarım yıllar önce başlamıştı. En önemli bilgileri bu forum ile öğrendim.
2 ) Xiaomi Mi 5 sahibi olduğumdan beri Miui 8 – 9 – 10 – 11 kullandım, Telefon eski bir model olduğundan Miui 12’yi deneyimleyemesem bile, bildiğim bir ara yüz olduğunu düşünüyorum.
3 ) Çok daha fazlasını geçiriyorum. Oyun olarak yalnızca küçük web oyunları oynuyorum ve bilgisayar kullanmamın büyük çoğunu ders ile forumlar için kullandığımı düşünüyorum. Herhangi bir süre kısıtlamam olmadığı gibi değişkenlik gösteren bilgisayar başında kalma sürem çoğunlukla bu saatlerin üstünde olur.
4 ) Günlük olarak aktifliğim boyunca yardım konuları vb. yardımcı olmaya çalışıyorum.
5 ) Yakın zamanda açtığım konular daha çok, faydalı olma amacı gütmekte. Elimden geldiğince konu açıp fayda sağlayabilirim.
6 ) Forumda aktifim ve üyeliğimi 20 Mayıs 2020’de açtım, şimdi bakıyorum da 1 yılı devirmek için sadece 2 ay kalmış, su gibi gidiyor zaman.
Neden yöneticilik başvurusu yapıyorum?
Bunun altında yatan en temel 3 tane sebebim var:
1 ) Güzel bir deneyim elde etmek için,
2 ) Miui Türkiye Forum’u fazlasıyla sevdiğim için,
3 ) Miui Türkiye Forum sayesinde çok fazla şey öğrendim, hiçbirinde karşımdaki tarafından karşılık beklenmeden yapıldı. Burada çok güzel vakit geçirdim ve daha fazla katkıda bulunmak istediğim için.
Kısaca kendimden bahsedeyim:
Öncelikle Miui forumu üye olmadan belki 1-2 yıl öncesinden beri tanıyorumdur lakin üye olmadan bakıyordum. Ben teknolojik aletler ile ilk evdeki emektar -bilgisayar ile tanışmıştım (tamir ettiğimden beri hala çalışıyor, yanımda şu an kendisi) , sonra o eski tip kızaklı - küçük ekran dokunmatik telefonlardan vardı ailemde. Onları keşfedip eğleniyordum, daha sonra geliştiler ve daha iyi hale geldiler. Meraklıyım ve ilgimi çeken şeyleri keşfetmeyi severim. Teknolojik alet iç donanımını, çalışmasını, neler yapabileceğimi öğrenmeyi seviyorum. Bir süre sonra kardeşime bakmak zorunda olacağımdan telefona ihtiyacım olmuştu. Yılların araştırması ve merakı sonucunda ne kadar önyargı sahibi kişiler de olsa o zamanların İksomi’si (dandik Çin malı) Mi 5’i beğendim ve ithalatçı garantili aldım. İyi ki de almışım, bir süre sonra çok basit bir yanlış anlaşılma ile Miui 10 almayacağını sandığımda Syberia Os Android 9’u keşfetmiştim. Tabi sonra Bootloader kilidi falan duyunca korkmuştum. Sonra Miui 10 alacağını öğrendiğimde bakmamıştım yüzüne, ama zaman bu, geçti ve Miui 11 almadı. Ama Eu Rom’da port Miui 11 vardı. İşte tam sırasıydı ve o günden bu güne kadar gelmekte maceram ve bana en büyük katkı Miui forum tarafından oldu. Kodlama bilmiyorum lakin merakım var.
Android haricinde bir Linux hayranıyım. Terminalde kullanılan birçok komuta aşinayım. Fedora – Arch – Debian – Debian/Ubuntu temelli birçok Linux dağıtımı kullandım.