Soru CrDroid Romu kimler neden kullanıyor?

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Cache yazan bölüm hariç hepsini işaretle cihazı full yedeklemiş olursun

Benim cihazda seçenekler bu şekilde hocam, her ihtimale karşı ayrıyetten birde data kısmını yedeklesem, örneğin crdroid romdayken data yedeği aldım diyelim, daha sonra bir rom kurdum beğenmedim geri crdroid yükleyip aldığım data yedeğinide geri yüklersem sistem ilk haline dönermi uygulamalar sistem üzernde yaptığım özelleştirmeler vs vs. F2 prode galiba system image yerine super olarak görünüyor twrpde

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-04-30-13-56-32.png
    Screenshot_2022-04-30-13-56-32.png
    146,9 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2022-04-30-13-56-38.png
    Screenshot_2022-04-30-13-56-38.png
    136,6 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2022-04-30-13-56-40.png
    Screenshot_2022-04-30-13-56-40.png
    143,5 KB · Görüntüleme: 8

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
gkhntsdmr hocam Data yedeği tek başına yetmeyebilir en iyi yedekleme full yedeklemedir nedeni şu yüklediğiniz rom hatalı ise siz fark etmezsiniz belki ama efs modem dosyaları zarar görebilir, imei uçabilir, bu tür sorunlara önlem olarak full yedek almak her zaman can kurtarır.

Son düzenleme:

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Sevgili hocam, diyelimki ben CrDroid romun dediğiniz şekilde yedeğini aldım, başka bir rom yükledim ve sadece data yı geri yükledim, sorun olmayacak, doğru mu?
Crdroid romundayken sadece data yedeğini alırsanız geri dönmek için izlemeniz gereken yol şu şekilde:
-Diyelim ki yüklediğiniz romu beğenmediniz ve Crdroid'e geri döneceksiniz: Data yedeğini aldığınız Crdroid'i data yedeğini aldığınız şekliyle kurmanız gerekir.
Önce Wipe - Dalvik/ART Cache, Cache, System, Vendor, Data
Sonra Format Data- Yes
Reboot-Recovery
Datasını aldığınız Crdroid romunda kurduğunuz FW ne ise onu flaşlıyorsunuz.
Sonra datada kullandığınız Crdroid romunu flaşlıyorsunuz.
Hangi Gapps'i kurduysanız onu flaşlıyorsunuz.
DFE, Magisk flaşladıysanız aynısını flaşlıyorsunuz
Sonra romu bir kez açıyorsunuz romu kurar gibi. Hiçbir ayarı yapmanıza gerek yok.
Tekrar telefonu Recovery modda açıyorsunuz. Data yedeğinizi telefona atıyorsunuz ve backup yedeğinden datayı kuruyorsunuz.
Bu şekilde yaptığınızda problemsiz bir şekilde rom kuruluyor. Romda yaptığınız ayarlarda aynı şekilde geri geliyor. Telefonda bulunan ses ya da görsellerin yedeğini almadığımız için onlar siliniyor.
Ben bu şekilde yapıyorum ve problemsiz şekilde geri dönebiliyorum.

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Crdroid romundayken sadece data yedeğini alırsanız geri dönmek için izlemeniz gereken yol şu şekilde:
-Diyelim ki yüklediğiniz romu beğenmediniz ve Crdroid'e geri döneceksiniz: Data yedeğini aldığınız Crdroid'i data yedeğini aldığınız şekliyle kurmanız gerekir.
Sonra Format Data- Yes
Reboot-Recovery
Sonra romu bir kez açıyorsunuz romu kurar gibi. Hiçbir ayarı yapmanıza gerek yok.
Tekrar telefonu Recovery modda açıyorsunuz. Data yedeğinizi telefona atıyorsunuz ve backup yedeğinden datayı kuruyorsunuz.
Bu şekilde yaptığınızda problemsiz bir şekilde rom kuruluyor. Romda yaptığınız ayarlarda aynı şekilde geri geliyor. Telefonda bulunan ses ya da görsellerin yedeğini almadığımız için onlar siliniyor.
Bu yöntem zaman ve uğraşmak isteyen bir yöntem sakın beni yanlış anlamayın, Full yedeği cihaza geri yüklemek daha kısa zaman alır, kısaca bu zaman ve dikkat isteyen bir yöntem Full yedek daha kısa zamanda daha zahmetsiz yüklenir.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Sayın Murad Ali hocam bu sorunuza cevap vermeyi unuttu sanırım?

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Hocam linux olmadan android olmaz romu linuxda Android kitchende kurar rom.zip yaparsınız. işletim sistemi derken benmi yanlış anladım

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Sonra Format Data- Yes
Reboot-Recovery
Çok teşekkür ederim hocam ama bana oldukça karışık geldi, eskiden TWRP den full yedek alıp, geri yükleme yapılabiliyordu ve sonra bu yedeklemeyi geri yüklemede hep hata vermeye başladı, o zamanlar Swift Backup'ı satın aldım ve kullanmaya başladım vede oldukça alıştım, artık vaz geçilmezim oldu, yaşlannca demekki insan daha kolay ve basit şeylere yöneliyor:$

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Hocam linux olmadan android olmaz romu linuxda Android kitchende kurar rom.zip yaparsınız. işletim sistemi derken benmi yanlış anladım

Base olarak sorulmuş hocam. Aosp tabanli mi los tabanli mi vb. gibi... Bir base olmadan sifirdan rom gelistirmek bambaska olay, base uzerine rom gelistirmek de cok zor bir olay.

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam, sıfırdan rom kurmadığınıza göre, alt yapıyı baz aldığınız hangi rom, onu merak ediyoruz....EU mesela Çin romunu baz alıyor, CrDroid LOS u, LOS ise Nexus u vs (yanlış biliyor da olabilirim)
Baz aldığınız romu, Android Kitchen ile düzenlemeniz gerektiği bilinmekte.

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Base olarak sorulmuş hocam. Aosp tabanli mi los tabanli mi vb. gibi... Bir base olmadan sifirdan rom gelistirmek bambaska olay, base uzerine rom gelistirmek de cok zor bir olay.
Hocam, sıfırdan rom kurmadığınıza göre, alt yapıyı baz aldığınız hangi rom, onu merak ediyoruz....EU mesela Çin romunu baz alıyor, CrDroid LOS u, LOS ise Nexus u vs (yanlış biliyor da olabilirim)
Baz aldığınız romu, Android Kitchen ile düzenlemeniz gerektiği bilinmekte.

Çok haklısınız hata benim beynim yandı bugünlerde evet sıfırdan kurmadım, elimde ki Android 12.1 GSI'yi kullandım OSS diğer adıyla AOSP tabanlı rom oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaşlılık böyle işte Skorpi hocam Peocawe hocam base demese bugün akşama kadar uğraşırdınız benimle, iş yerinde bir sorun olmuş bütün gece onunla uğraştım 16 saattir uyku yok emekli olsamda kurtulamıyorum bunlardan 😞

Son düzenleme:
Üst Alt