Haklısınız hocam fakat ben daha önce full yedek alıp geri dönmek istediğimde bazen problemler çıkarmıştı. Birde yedeğin boyutu çok artıyor onu istemediğim için bu yöntemi seçtim. Tabii ki telefonunda ses dosyaları ya da çok fazla görsel bulunan kişiler için sıkıntılı olabilir bu dosyaları bilgisayara taşıyıp tekrar geri telefona atmak.Bu yöntem zaman ve uğraşmak isteyen bir yöntem sakın beni yanlış anlamayın, Full yedeği cihaza geri yüklemek daha kısa zaman alır, kısaca bu zaman ve dikkat isteyen bir yöntem Full yedek daha kısa zamanda daha zahmetsiz yüklenir.
Haklısınız hocam başta karışık geliyor ama sistemi oturtunca pek problem olmuyor. Zaten yeni romları test etmek için rom kurma işlemlerini yaptığınız için datayı yüklemeden öncede aynı işlemi yapıyorsunuz. Sadece Crdroid kurarken ki kurduğunuz FW, Gapps, Magisk vb. paketlerin sürümlerini kenara not etmek gerekiyor.Çok teşekkür ederim hocam ama bana oldukça karışık geldi, eskiden TWRP den full yedek alıp, geri yükleme yapılabiliyordu ve sonra bu yedeklemeyi geri yüklemede hep hata vermeye başladı, o zamanlar Swift Backup'ı satın aldım ve kullanmaya başladım vede oldukça alıştım, artık vaz geçilmezim oldu, yaşlannca demekki insan daha kolay ve basit şeylere yöneliyor
Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Hocam aslında yaşlılık ile hiç alakası yok 27 yaşındayım şahsen bende kolay ve basit çözümleri arıyorum, eskiden güzeldi twrp den 5 dakikada herşeyi yedeklerdik sonra geçtiğimiz romu beğenmezsek 5 dakikada geri dönerdi herşey eski haline.Çok teşekkür ederim hocam ama bana oldukça karışık geldi, eskiden TWRP den full yedek alıp, geri yükleme yapılabiliyordu ve sonra bu yedeklemeyi geri yüklemede hep hata vermeye başladı, o zamanlar Swift Backup'ı satın aldım ve kullanmaya başladım vede oldukça alıştım, artık vaz geçilmezim oldu, yaşlannca demekki insan daha kolay ve basit şeylere yöneliyor
Benim cihazımın orjinal romunda efs ve persist yedeği yok sadece imei atılmadan önceki qcn dosyasını yedeklemiştim, farzediyorumki yanlış bir işlemle imei uçtu orjinal qcn dosyası ile halledilirmi, bootloader açık olduğunu varsayarsak yoksa şuan imei atılmış halinde efs yedeği almama gerek varmıHaklısınız hocam fakat ben daha önce full yedek alıp geri dönmek istediğimde bazen problemler çıkarmıştı. Birde yedeğin boyutu çok artıyor onu istemediğim için bu yöntemi seçtim. Tabii ki telefonunda ses dosyaları ya da çok fazla görsel bulunan kişiler için sıkıntılı olabilir bu dosyaları bilgisayara taşıyıp tekrar geri telefona atmak.
Haklısınız hocam başta karışık geliyor ama sistemi oturtunca pek problem olmuyor. Zaten yeni romları test etmek için rom kurma işlemlerini yaptığınız için datayı yüklemeden öncede aynı işlemi yapıyorsunuz. Sadece Crdroid kurarken ki kurduğunuz FW, Gapps, Magisk vb. paketlerin sürümlerini kenara not etmek gerekiyor.
Bende de tam yedek aldığımda aynı şekilde geri yüklemede hatalar verdiği için bir daha öyle yapmamaya başladım.
Murad Ali hocamın dikkat çekmek istediği asıl nokta EFS ve Persist yedeği. Ben bunları rom orijinal kendi romuyken ayrı ayrı yedeklerini almıştım. O yüzden bu yedekleri önceden aldıysanız problem olmaz.
Ben o yaştan değil, bu işlere bulaşıp başlama yaşını kast etmiştim zaten hocamHocam aslında yaşlılık ile hiç alakası yok 27 yaşındayım şahsen bende kolay ve basit çözümleri arıyorum, eskiden güzeldi twrp den 5 dakikada herşeyi yedeklerdik sonra geçtiğimiz romu beğenmezsek 5 dakikada geri dönerdi herşey eski haline.
Bende yaşlı sayılırım hocam o konuda, mi6 sağolsun yaşlandırmıştı beniBen o yaştan değil, bu işlere bulaşıp başlama yaşını kast etmiştim zaten hocam
Bende yaşlı sayılırım hocam o konuda, mi6 sağolsun yaşlandırmıştı beni
Bunu bu gun bende deneyimledim hocamSkorpi hocamın bu işlere bulaşmakla ilgili söyemine katılıyorum çünki herşey eskisi gibi değil ozamanlar işlemler basitti şimdi öyle değil twrp den aldığın yedeği orf üzerinden atarsan hata veriyor tam tersi de hata veriyor sebebini çözmek saatler alıyor bununda nedeni android işletim sistemi gün geçtikçe zorlaşıyor.
Sevgili üstadım, belli bir doymuşluktan sonra bazı şeyler insana angarya gibi gelmeye başlıyor, daha önce de belirttiğim gibi, eskiden TWRP ile bu işleri sıkıntısız yapmak mümkündü, olmamaya başlayınca, SwiftBackup a geçtim, çok büyük rahatlık gerçektende, sizde sanırım bana bu konuda katılıyorsunuzdur sevgili Koçara hocam...ilk başlarda kurtarıcımız Titanium Backup idi...Skorpi hocamın bu işlere bulaşmakla ilgili söylemine katılıyorum çünki herşey eskisi gibi değil ozamanlar işlemler basitti şimdi öyle değil twrp den aldığın yedeği orf üzerinden atarsan hata veriyor tam tersi de hata veriyor sebebini çözmek saatler alıyor bununda nedeni android işletim sistemi gün geçtikçe zorlaşıyor.
Bunu bu gun bende deneyimledim hocam
bildiginiz gibi bilinmezligin icine dustum
İste bu yuzden oneplus alacagimMaalesef böyle hocam herşeyi göze alıyorsun ama cihazına göre twrp bulamıyorsun kafana göre rom ararsın bulamazsın piyasa bir kaç hintlinin eline kalmış onlarda birbirini kopyalıyor sorunlar yumak haline geliyor en iyisi bu işlerden uzak durmak