Sohbet Covid-19'a karşı tedbirleriniz nelerdir?

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
2018 de geçirdiğim trafik kazası ve sonrasında hemşire hatası sonucu sağ bacağımda felç oluştu, devlet hastanelerinden fayda göremeyince özel hastanede ücretli olarak fizik tedavi gördüm, yaklaşık 2 yıl oldu kendi çabamla yeni yeni yürümeye başladım. Bu durumdan dolayı zaten evden dışarı çıkamıyordum, sinirlerin ve kasların düzelmesi için yürümem gerekiyor bu seferde covid engeli var giggle~~ Allah sonumuzu hayır eylesin.
Çok geçmiş olsun Hocam, acil şifalar dilerim. Bu dönem geçici elbette. Bu dönemi kazasız belasız atlatabilmek için, günlük yaşantımızı, minimum riske indirebilecek önlemleri almak zorundayız.Sonrasında her şeyin daha güzel olmasını umut etmekten başka, bir şeyler yapma şansımız yok.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
2018 de geçirdiğim trafik kazası ve sonrasında hemşire hatası sonucu sağ bacağımda felç oluştu, devlet hastanelerinden fayda göremeyince özel hastanede ücretli olarak fizik tedavi gördüm, yaklaşık 2 yıl oldu kendi çabamla yeni yeni yürümeye başladım. Bu durumdan dolayı zaten evden dışarı çıkamıyordum, sinirlerin ve kasların düzelmesi için yürümem gerekiyor bu seferde covid engeli var giggle~~ Allah sonumuzu hayır eylesin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MarcoPasha Hocam hayırlı olsun, Allah utandırmasın :)
Geçmiş olsun hemşehrim . Allah şifa versin en kısa sürede . Benim de annem varis ameliyatı oldu . Kadın evde dolanıp duracak . Senin iş de öyle olacak heralde . Şimdiden sıhhat diliyorum .

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Geçmiş olsun hemşehrim . Allah şifa versin en kısa sürede . Benim de annem varis ameliyatı oldu . Kadın evde dolanıp duracak . Senin iş de öyle olacak heralde . Şimdiden sıhhat diliyorum .
Annenize acil şifalar dilerim, geçmiş olsun Hocam.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Teşekkür ederim hocam, Annenize de çok geçmiş olsun. Hocam ben evde volta atıyorum, herşey sağlık için, yapacakta birşey yok.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Save_Mi
Hocam çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum bende 5-6 ay kadar geçici olarak 2 bacağımda felç olmuştu o dönemleri bilirim... moralinizi yüksek tutun evde egzersiz yaparsınız bişey olmaz bende şuan covid yüzünden eve tıkılıp kaldım sosyal hayat sıfır sosyal medya film bilgisayar müzik yapacak pek bişey yok sabredicez sağlıcakla kalın.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Save_Mi
Hocam çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum bende 5-6 ay kadar geçici olarak 2 bacağımda felç olmuştu o dönemleri bilirim... moralinizi yüksek tutun evde egzersiz yaparsınız bişey olmaz bende şuan covid yüzünden eve tıkılıp kaldım sosyal hayat sıfır sosyal medya film bilgisayar müzik yapacak pek bişey yok sabredicez sağlıcakla kalın.
Teşekkür ederim hocam, umarım siz atlatmışsınızdır. Size de geçmiş olsun, Allah o günleri tekrar yaşatmasın, sağlıcakla kalın hocam.

sedoman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serdar
Cihazım
Mi9T
Konular
15
Bol bol dua ediyorum abartı alışverişten uzak duruyorum Ölüm korkusu ALLAH korkusundan önce geldiği için insanların neler yaptığını izliyorum ama aklımda fikrimde almıyor marketleri boşaltmayı kolonya stoklamayı ALLAH yar ve yardımcımız olsun.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Olabildiğince az dışarı çıkıp, olabildiğince az kişiyle görüşmek en önemli önlemlerden, ayrıca bu dönemde elinize kolunuza sahip çıkmak lazım göz, burun, ağız gibi bölgelere dokunmamaya hatta yaklaştırmamaya çalışmalı. Sürekli cepte yüksek dereceli alkol veya ciddi bir dezenfektan ürünü gezdirmek lazım. Dışardan eve mümkün olduğunca az ürün/eşya sokmak lazım. Ülkemizde henüz durumun vahameti tam olarak anlaşılmadı galiba ama yumurta dayanınca iş işten geçmiş olabiliyor. Küçükler ve gençler daha yüksek taşıyıcı oldukları için aslında esas tehlike ve dikkat burada başlıyor, daha aktifler ve daha çok yayma riskleri var. Devletten çok millete iş düşüyor burada. Olay sadece kendimizin korkup/kormaması değil virüsten, olay ne kendine nede başkasına bulaştırmamak. Eşim kaç gündür anne/babasını görmüyor ya bende varsa onlara bulaştırırsam diye düşünerek. Duyarlılık çok önemli.

Yanı başımızdaki ülkelerde patlak verdiğinde, Fransa hükümeti ve halkı pek takmadı fakat şuan işler rayından çıktı, artık her gün günde en az 1000 yeni kişide virüs tespit ediliyor ve 20 yeni kişi ölüyor. Geçte olsa Makaron şirketlerden duyarlı davranmalarını istedi, dükkanı kapatana vergi, elektrik, su vs yok dedi ama yinede pek takan olmayınca 100 kişi sınırı getirildi ve şuansa sokağa çıkma yasağı var yinede bir çok insan ciddiye almıyor ve çıkıyorlar tabi her köşe başına bir güvenlik dikilemeyeceği içinde ortalıkta gezen çok, biz 3 gündür evdeyiz, zaruriyat olmadıkça çıkmıyoruz ki zaten yakalanırsan cezayı basıyorlar geçerli bir sebebin yoksa. Mümkün olduğunca şirketler çalışanlarını evde çalıştırıyor. Evde çalışacak bir işi olmayanlarda dükkanı kapatıyor, tabi halen takmayan bir çok şirket var Carrefour gibi mesela çalışanlarını işe gelme konusunda baskılayıp, üstüne işten atmakla tehtit ediyorlar. Halbuki zaten ülke %70 oranında durmuş durumda adam işe gelse ne yapacak. Marketler grup grup müşteri içeri alıp öyle satış yapıyorlar. Yani başta halk ciddiye alıp daha duyarlı davransaydı iş bukadar hızlı yayılmazdı. Hiç ummadığın yerlerden, yakınlardan çıkabiliyor. Adam mahalleden çıkmamış fakat bir şekilde ondan ona ondan ona derken gelip adamı buluyor vürüs.

Umarım milletimiz bu konuda çok daha duyarlı ve dikkatli olur, sonrasında daha kötü durumlar yaşamamak için böyle olmak gerekiyor. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.

... birde günlük 8 - 10 lt su içmeye calısıyorum dikkat edin su önemli birde evde kal kal deliriyorum diyenlerdenseniz antrenman yapmayı deneyin :)

Hocam siz heralde fazla su tüketiminden ölen insanları hiç duymadınız. Virüsten değil sudan gidersiniz Allah etmesin. İşin suyunu çıkartmamak lazım. Herşeyin bir kararı var. :D

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Bu tür salgınlar hükümetleri, devletleri aşan, bireylerin tutum ve duyarlılıklarıyla yayılma hızını azaltarak, çözüm için zaman kazandırması ile atlatılabilir. Sorunda çözümde biz bireylerde başlıyor.

Üst Alt