- Adım
- M. Mustafa
- Cihazım
- Xiaomi 13T
- Meslek
- Ofis Sorumlusu
- Konular
- 190
2 aydır A11 sürümündeyim hocam. Sürekli de güncelliyorum. A10'u da çok uzun zaman kullandım (2 ayı aşmıştı kullanımım). Tek dezavantajı pilde A10 bir tık daha önde. Onun dışında her konuda daha üstün A11 sürümü. Ancak ben GApps sürümlerini kullanıyorum hep çünkü vanillaya kurulan GApps paketleri genelde sorunlu. Deneyecekseniz GApps sürümünü ve önerilen fw dosyasını kurmanızı tavsiye ederim (A11 Global 12.0.2.0 fw'si).A11 yine saçma sapan özellikler getirmiş. SD karta erişim verdirtemiyorum kafayı yedirtti. ArrowOS'un suçu değil tabii ki. Geri A10 sürümüne döneceğim.
A10 sürümünde olup da A11'de olmayan bir diğer eksiklik de ana ekran kilidini PIN yaptıktan sonra, ayarlar kısmında hızlı aç ve düzeni karıştır seçenekleri olurdu. A11 sürümünde kaldırmışlar, o üzdü. Bir de bazı uygulamalarda renk şemasında bug gibi bir şey oluyor, üst çubuğu indirince dikkatli bakınca hafiften bir flicker söz konusu. Başka A11 custom rom denemedim belki onlarda da vardır bu özellik.
Bu arada 29 Eylül olan sürümünü kullandım. Pek de tavsiye etmem. Çünkü diğer romlar ayda bir sürüm çıkarırken ArrowOS'un A11 sayfasını ne zaman kontrol etsem o tarihin sürümü olurdu. Hâlâ daha oturtamamışlar. A10'da kalmak en iyisi şimdilik bana göre.
O PIN özelliğini A10'da hiç görmedim ben. A11'de ek özellikler gördüm de hiç eksik bir özellik görmemiştim.
Görüntü hataları yeni gelen özellik HBM yüzünden olabilir. Tüm romlarda saçma hatalara sebep oluyor genelde bu özellik.
Arrow 5-6 günde bir güncelleniyor ancak bunlar genel Arrow değişiklikleri oluyor. Cihaza özgü güncellemeler ayda bir geliyor. Ki art arda güncellemek zorunlu değil, ayda bir güncelleseniz de olur.