Rom [Android Q] MiuiMix 20.4.9 Special Edition {Mi 9T Pro - K20 Pro}

Turko31

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
10t/note 10 pro
Meslek
Emniyet mensubu
Konular
3
MiuiPro 20.2.27 kullandım ama bunda da buglara rastladım. Eğer bir rom yükleyecekseniz Masik 11 tavsiye edebilirim Candy kernel 6.1 ile birlikte.
Forumlardan aldigim izlenim Miuimix kurmam gerektiği ama halen kararsizim ben standart kullaniciyim pil sağlıklı ve iyi olsun yeterli benim için tabiki rom stabil olmali sorun yaşamak istemiyorum ayrica masik ve kernel ne demek ne işe yarar nasil yüklenir en ufak bilgim yok

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Forumlardan aldigim izlenim Miuimix kurmam gerektiği ama halen kararsizim ben standart kullaniciyim pil sağlıklı ve iyi olsun yeterli benim için tabiki rom stabil olmali sorun yaşamak istemiyorum ayrica masik ve kernel ne demek ne işe yarar nasil yüklenir en ufak bilgim yok
MiuiMix biraz fazla abartıldı, sade ve stabil olduğu doğru tabi de benim için biraz fazla sınırlı geldi. Bir sisten uygulaması güncelleyecektim yapana kadar 40 takla attım, sistem dosyalarına zor erişim var. Youtube Vanced yükleyecektim illallah dedirtti resmen, çoğu şey kısıtlanmış. O kadar kısıtlı kalmak istesem Global romu atar geçerim zaten..
Masik 11 stabil ve biraz özgür bir rom, çoğu kullanan memnun. Rom nedir kernel nedir nasıl yüklenir konusunda biraz araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum, işe girişmeden önce.

Turko31

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
10t/note 10 pro
Meslek
Emniyet mensubu
Konular
3
MiuiMix biraz fazla abartıldı, sade ve stabil olduğu doğru tabi de benim için biraz fazla sınırlı geldi. Bir sisten uygulaması güncelleyecektim yapana kadar 40 takla attım, sistem dosyalarına zor erişim var. Youtube Vanced yükleyecektim illallah dedirtti resmen, çoğu şey kısıtlanmış. O kadar kısıtlı kalmak istesem Global romu atar geçerim zaten..
Masik 11 stabil ve biraz özgür bir rom, çoğu kullanan memnun. Rom nedir kernel nedir nasıl yüklenir konusunda biraz araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum, işe girişmeden önce.
İnceledim evet araştırma yaptim şu an kisaca twrp ile 2 side yükleniyor kullanılıyor mus.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben pil odaklı bakıyorum hocam ve Miuimix batarya performansı çok iyi duruyor aslında aklımda eu beta vardı ancak Miuimix de eu tabanlı olunca biraz daha yakin durdu ve Miuimix son sürüm arti kernel 6.1 kurulumu ile gayet güzel diyen çok

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
İnceledim evet araştırma yaptim şu an kisaca twrp ile 2 side yükleniyor kullanılıyor mus.

Ben pil odaklı bakıyorum hocam ve Miuimix batarya performansı çok iyi duruyor aslında aklımda eu beta vardı ancak Miuimix de eu tabanlı olunca biraz daha yakin durdu ve Miuimix son sürüm arti kernel 6.1 kurulumu ile gayet güzel diyen çok
Evet hocam o zaman bir yükleyin bakalım güzel gelirse kullanmaya devam edersiniz.

Turko31

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
10t/note 10 pro
Meslek
Emniyet mensubu
Konular
3
Evet hocam o zaman bir yükleyin bakalım güzel gelirse kullanmaya devam edersiniz.
Daha önce rom yükleme deneyimim olmadi telefonu aldığımda guncelledim MIUI 11.04 ile başladım mi9t olayina ancak sarj berbat yerlerde sömürdü resmen sonra forumdan biri sağolsun yardimci oldu MIUI 10.03 geri döndürdü uzaktan bağlantı yaparak mi flash ile o günden beri MIUI 10 var ancak ben MIUI 11 de kullandığım için Bir süre görsellik olarak MIUI 11 i özlüyorum bu sebeble rom arayışına girdim yani MIUI 11 olupta 7 8 saat ekran süresi verse tatminkar olabilirim

nuui

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Nurullah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
1
Daha önce rom yükleme deneyimim olmadi telefonu aldığımda guncelledim MIUI 11.04 ile başladım mi9t olayina ancak sarj berbat yerlerde sömürdü resmen sonra forumdan biri sağolsun yardimci oldu MIUI 10.03 geri döndürdü uzaktan bağlantı yaparak mi flash ile o günden beri MIUI 10 var ancak ben MIUI 11 de kullandığım için Bir süre görsellik olarak MIUI 11 i özlüyorum bu sebeble rom arayışına girdim yani MIUI 11 olupta 7 8 saat ekran süresi verse tatminkar olabilirim
7 saat alıyorum xiaomi.eu ile . Miui 10.3.4 de ne kadar gidiyor ?

burada yok hocam o kerneli bir başka geliştirici düzenlemiş olabilir.

Turko31

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
10t/note 10 pro
Meslek
Emniyet mensubu
Konular
3
7 saat alıyorum xiaomi.eu ile . Miui 10.3.4 de ne kadar gidiyor ?

burada yok hocam o kerneli bir başka geliştirici düzenlemiş olabilir.
Ortalama 7 saat

ucuncumevki

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
K20 Pro
Meslek
Bilgisayar Müh.
Konular
0
Hocam dediklerinizi yaptım. Sync de kapalı şekilde tekrar deneme yaptım ama sonuç değişmedi.

Ekran görüntülerini paylaşıyorum. Google play ve google ile ilgili herşeyi kapatmayı denedim fakat bazıları ısrarla kapanmadı. Sonuç olarak bu kez de farklı uygulamalar pili azalttı. (Geceden sabaha kadar %14 azaldı)

Yeni rom kuracağım. Hatta imei repair işlemlerini de yeniden yapacağım. Başka rom üzerinden deneme yapacağım. Umarım herşey yolunda gider. Bu rom'u çok sevmiştim ama kısmet değilmiş :)

Tekrar yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Geceden sabaha pilin %18-20 civarı azalması sorununu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur düşüncesi ile yaptıklarımı paylaşmak istedim.

İmei repair işlemi ile alakalı olabileceğini söyleyen arkadaşlar olduğu için bu işlemi tekrar yaptım. Orijinal diye paylaşılan bir qcn dosyası ile tekrar yaptım. Aynı rom ile yaptım işlemleri. Yani rom'la alakası olmadığı söylendiği için yine miuimix 20.4.9 special edition kullanarak devam ettim denemelere.

Neyse imei repair işlemini tekrar yaptım ama yine sonuç alamadım. Uçak moduna aldığımda bile geceden sabah %4 civarında düşüş oluyordu.

Ben de tercih edilen ağ kısmını sadece wcdma olarak değiştirdim. Tüm gece 3g bağlantısı üzerinden kaldı telefon. Yaklaşık 8 saatte %1 şarj azaldı. Evet yanlış duymadınız sadece %1 :)

İnanamadim ve kalktığımdan beri sürekli elimde telefon. Gece uyurken 3g açıktı. Şimdi Wifi bağlı. Dark mode açık. Bluetooth açık. Senkronizasyon (eşitleme) açık. Şu an şarjım %66. Ekran süresini altta paylaşıyorum. 4 buçuk saat. Değerler inanılmaz. Bu Rom u çok sevdigimi zaten daha önce söylemiştim. O yüzden devam edicem.

Bu arada ilk kez romu kurduğumda candy kernel 6.0 kurmuştum. İkinci imei repair işleminde tekrar kurmadım. Stock kernel kullanıyorum. Yani romla birlikte gelen. Ne var bilmiyorum içinde yani :) belki etkisi vardır, o yüzden eklemek istedim.

Yardımcı olan herkese çok teşekkürler. İyi forumlar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-02-22-13-18-530_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-02-22-13-18-530_com.miui.securitycenter.jpg
    231,9 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2020-05-02-22-13-13-826_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-02-22-13-13-826_com.miui.securitycenter.jpg
    230,5 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2020-05-02-22-13-10-916_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-02-22-13-10-916_com.miui.securitycenter.jpg
    258,6 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_2020-05-02-22-13-06-097_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-02-22-13-06-097_com.miui.securitycenter.jpg
    102,7 KB · Görüntüleme: 28

HyrllhDgn

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hayrullah
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Elek Elek Mühendis
Konular
1
miuimix de çıkartmıs anlasılan yenı sürümü.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-02-23-13-28-436_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-05-02-23-13-28-436_com.android.settings.jpg
    174,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Merhaba arkadaşlar,

Geceden sabaha pilin %18-20 civarı azalması sorununu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur düşüncesi ile yaptıklarımı paylaşmak istedim.

İmei repair işlemi ile alakalı olabileceğini söyleyen arkadaşlar olduğu için bu işlemi tekrar yaptım. Orijinal diye paylaşılan bir qcn dosyası ile tekrar yaptım. Aynı rom ile yaptım işlemleri. Yani rom'la alakası olmadığı söylendiği için yine miuimix 20.4.9 special edition kullanarak devam ettim denemelere.

Neyse imei repair işlemini tekrar yaptım ama yine sonuç alamadım. Uçak moduna aldığımda bile geceden sabah %4 civarında düşüş oluyordu.

Ben de tercih edilen ağ kısmını sadece wcdma olarak değiştirdim. Tüm gece 3g bağlantısı üzerinden kaldı telefon. Yaklaşık 8 saatte %1 şarj azaldı. Evet yanlış duymadınız sadece %1 :)

İnanamadim ve kalktığımdan beri sürekli elimde telefon. Gece uyurken 3g açıktı. Şimdi Wifi bağlı. Dark mode açık. Bluetooth açık. Senkronizasyon (eşitleme) açık. Şu an şarjım %66. Ekran süresini altta paylaşıyorum. 4 buçuk saat. Değerler inanılmaz. Bu Rom u çok sevdigimi zaten daha önce söylemiştim. O yüzden devam edicem.

Bu arada ilk kez romu kurduğumda candy kernel 6.0 kurmuştum. İkinci imei repair işleminde tekrar kurmadım. Stock kernel kullanıyorum. Yani romla birlikte gelen. Ne var bilmiyorum içinde yani :) belki etkisi vardır, o yüzden eklemek istedim.

Yardımcı olan herkese çok teşekkürler. İyi forumlar.
Ne kadar garip hiçbir ayar yapmadan bırakıyorum 8-10 saatte %0 ile %2 arası değişiyor genelde Standby pil tüketimim. O kadar uğraşmışsınız. Tahminimce şebeke ile alakalıysa eğer kullandığınız operatörlerin baz istasyonları ile alakalı olabilir, tam ortada kalıyorsanız baz istasyonunuz hareket halindeymişsiniz gibi sürekli değişiyorsa bu da şarjınızı etkiler.

Üst Alt