Merhaba arkadaşlar,
Geceden sabaha pilin %18-20 civarı azalması sorununu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur düşüncesi ile yaptıklarımı paylaşmak istedim.
İmei repair işlemi ile alakalı olabileceğini söyleyen arkadaşlar olduğu için bu işlemi tekrar yaptım. Orijinal diye paylaşılan bir qcn dosyası ile tekrar yaptım. Aynı rom ile yaptım işlemleri. Yani rom'la alakası olmadığı söylendiği için yine miuimix 20.4.9 special edition kullanarak devam ettim denemelere.
Neyse imei repair işlemini tekrar yaptım ama yine sonuç alamadım. Uçak moduna aldığımda bile geceden sabah %4 civarında düşüş oluyordu.
Ben de tercih edilen ağ kısmını sadece wcdma olarak değiştirdim. Tüm gece 3g bağlantısı üzerinden kaldı telefon. Yaklaşık 8 saatte %1 şarj azaldı. Evet yanlış duymadınız sadece %1
İnanamadim ve kalktığımdan beri sürekli elimde telefon. Gece uyurken 3g açıktı. Şimdi Wifi bağlı. Dark mode açık. Bluetooth açık. Senkronizasyon (eşitleme) açık. Şu an şarjım %66. Ekran süresini altta paylaşıyorum. 4 buçuk saat. Değerler inanılmaz. Bu Rom u çok sevdigimi zaten daha önce söylemiştim. O yüzden devam edicem.
Bu arada ilk kez romu kurduğumda candy kernel 6.0 kurmuştum. İkinci imei repair işleminde tekrar kurmadım. Stock kernel kullanıyorum. Yani romla birlikte gelen. Ne var bilmiyorum içinde yani
belki etkisi vardır, o yüzden eklemek istedim.
Yardımcı olan herkese çok teşekkürler. İyi forumlar.