Rom [Android Q] MiuiMix 20.4.9 Special Edition {Mi 9T Pro - K20 Pro}

ucuncumevki

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
K20 Pro
Meslek
Bilgisayar Müh.
Konular
0
Merhabalar, yine ben :)

En son attığım ekran görüntülerinden sonra yaklaşık 15 saat kullanım sonucunda şarjım %20 oldu ve 7 saate yakın ekran süresi aldım. Sonra telefonumu şarja takıp %98 iken çıkardım ve sonrasında yatıp sabah kalkar kalkmaz tekrar ekran görüntüsü aldım. Aşağıda paylaşıyorum.

Geceden sabaha %18 düşüş var. Pil kullanımını da ekliyorum. Gece stand-by olarak kaldığı nsure boyunca hiç battery-saver moduna da almadım. Pili kullanan uygulamaların da istatistiği yine aşağıda. Birşeyleri yanlış yapıyorum. Çözemedim. Gece hiç kullanılmayan telefonun bu kadar şarj yemesi hiç normal değil. Sync açık. Mobil veri açık.

Yorumlarınız nedir?

Not: romdan şimdilik memnunum. Arada şebeke sıkıntısı oluyor. Beni arayan ulaşamıyor anlık olarak. Mesaj geliyor bana, geri arıyorum ulasabiliyorum. Çok nadir de olsa böyle problemler var. Onun dışında dediğim gibi memnunum romdan.

Selam,

Bu mesajimla ilgili bir geri dönüş alamayınca tekrar hatırlatayım dedim. Dün gece için bu kez wi-fi açık mobil veri kapalı ve sync kapalı deneme yaptım. Geceden sabaha %23 şarj azaldı. :(

Benim ayarlarımda bir sıkıntı var sanırım. Bu kadar çok şarj yemesi hiç normal değil. Yabancı forumları da araştırdım. Mobil network ayarlarını denedim. Sonuç yok. Kernel versiyonu ile ilgili bir ekran görüntüsü koyuyorum. (Candy kernel 6.0 yüklü) Sanırım kurulumla ilgili bir sıkıntı olabilir. Bilemiyorum. Ya da cihazin ayarlarında bir sorun var.

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-19-16-02-25-281_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-04-19-16-02-25-281_com.android.settings.jpg
    208,8 KB · Görüntüleme: 12

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Selam,

Bu mesajimla ilgili bir geri dönüş alamayınca tekrar hatırlatayım dedim. Dün gece için bu kez wi-fi açık mobil veri kapalı ve sync kapalı deneme yaptım. Geceden sabaha %23 şarj azaldı. :(

Benim ayarlarımda bir sıkıntı var sanırım. Bu kadar çok şarj yemesi hiç normal değil. Yabancı forumları da araştırdım. Mobil network ayarlarını denedim. Sonuç yok. Kernel versiyonu ile ilgili bir ekran görüntüsü koyuyorum. (Candy kernel 6.0 yüklü) Sanırım kurulumla ilgili bir sıkıntı olabilir. Bilemiyorum. Ya da cihazin ayarlarında bir sorun var.

Twrpye girip dalvik cache ve cache wipe yapıp bir de öyle deneyin.

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Selam,

Hocam imei repair görmüşmu cihaz

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Google play işlemler çok şarj yiyor gördüğüm kadarı ile. Büyük ihtimalle dalvik cache ve cache wipe yapınca düzelecektir. Ben bu şekilde sorunu çözmüştüm

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72

ucuncumevki

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
K20 Pro
Meslek
Bilgisayar Müh.
Konular
0
Google play işlemler çok şarj yiyor gördüğüm kadarı ile. Büyük ihtimalle dalvik cache ve cache wipe yapınca düzelecektir. Ben bu şekilde sorunu çözmüştüm

Hocam kurulum sırasında yapmıştım. Tüm adımları harfiyen uyguladım. Hiç bir sorun ya da hata mesajı almadım.

Biraz önce eksiomi hocamın tavsiyesiyle tekrar cache be dalvik cache wipe yaptım. Şu an şarjım %48. Ekran süresi yaklaşık 3 saat. Geçen sabaha %23 azalmıştı. Yeniden şarj etmeden kullanmaya devam ediyorum.

Bu gece yine yatmadan önce %100 yapıp tekrar deneyeceğim. Yarın sonuçları paylaşırım.

Nescafe656 hocam, imei repair'in nasıl olumsuz etkisi olabilir? Şimdiye kadar okuduğum tüm forumlarda, özellikle burada imei repair işleminin sıkıntısını çeken çok fazla görmedim. 4g çok başarılı, çağrı ya da mesaj sıkıntısı çekmiyorum. Bu bilgileri de paylaşmak istedim ki sorunu tam tespit edebilelim diye. Belki başka arkadaşlara yardımcı olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yanlış işlem yapılmış olabilir. Bekleme süresinde baz istasyonuna bağlanmak için efor sarfedebilir.
Hocam gün içinde hiç bir bağlantı sorunu çekmiyorum. 4g hiç testlerim 100mb civarında. Kopma sorunu yaşamıyorum. Telefonu aldığımdan beri bir hafta geçti, aynı evin içinde hem çalışıp hem yaşıyorum. Gece uyurken neden baz istasyonu bağlanma sorunu çeksin? Bildiğim için değil öğrenmek için soruyorum lütfen yanlış anlamayın. Bu söylediğinizi test edebilecek bir uygulama vs var mıdır?

Son düzenleme:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Hocam kurulum sırasında yapmıştım. Tüm adımları harfiyen uyguladım. Hiç bir sorun ya da hata mesajı almadım.

Biraz önce eksiomi hocamın tavsiyesiyle tekrar cache be dalvik cache wipe yaptım. Şu an şarjım %48. Ekran süresi yaklaşık 3 saat. Geçen sabaha %23 azalmıştı. Yeniden şarj etmeden kullanmaya devam ediyorum.

Bu gece yine yatmadan önce %100 yapıp tekrar deneyeceğim. Yarın sonuçları paylaşırım.

Nescafe656 hocam, imei repair'in nasıl olumsuz etkisi olabilir? Şimdiye kadar okuduğum tüm forumlarda, özellikle burada imei repair işleminin sıkıntısını çeken çok fazla görmedim. 4g çok başarılı, çağrı ya da mesaj sıkıntısı çekmiyorum. Bu bilgileri de paylaşmak istedim ki sorunu tam tespit edebilelim diye. Belki başka arkadaşlara yardımcı olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam gün içinde hiç bir bağlantı sorunu çekmiyorum. 4g hiç testlerim 100mb civarında. Kopma sorunu yaşamıyorum. Telefonu aldığımdan beri bir hafta geçti, aynı evin içinde hem çalışıp hem yaşıyorum. Gece uyurken neden baz istasyonu bağlanma sorunu çeksin? Bildiğim için değil öğrenmek için soruyorum lütfen yanlış anlamayın. Bu söylediğinizi test edebilecek bir uygulama vs var mıdır?
Hocam bende de daha önce mi 9 t pro vardı işlemi başka birisi yapmış. Onu elimden çıkarmadan volteyi ne yaptimsa aktif edemedim. Sonra ki cihazımı Zenex halletti. Kartı takar takmaz volte geldi. Bu şekilde mesala bekleme süresinde ne kullanım olmuş da yüzde 23 düşmüş. Bu düşüş afaki. Biz neyin bu beklemede şarjı yediğini bulalım.

ucuncumevki

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
K20 Pro
Meslek
Bilgisayar Müh.
Konular
0
Hocam bende de daha önce mi 9 t pro vardı işlemi başka birisi yapmış. Onu elimden çıkarmadan volteyi ne yaptimsa aktif edemedim. Sonra ki cihazımı Zenex halletti. Kartı takar takmaz volte geldi. Bu şekilde mesala bekleme süresinde ne kullanım olmuş da yüzde 23 düşmüş. Bu düşüş afaki. Biz neyin bu beklemede şarjı yediğini bulalım.
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın lütfen.

Hocam haklısın. Sorunu tespit edemezsek boşuna çabalarız. Ben de bu konuda pilin şebekeye bağlanmak ya da şebeke aramak için ne kadar enerji harcadığını tespit edecek bi uygulama var mı diye sormuştum. Bu konuda bilginiz var mı?

Ya da imei repair işleminin ne kadar sağlıklı yapıldığını test edecek birisi var mı? Bu işlemi doğru yapıp yapmadığımı nasıl anlayabilirim? Eğer doğru yapmışsam tekrar yapmak istemem, baya zahmetli bişey çünkü :) ya da doğru yapmadiysam doğrusunu Zenex hocam bana anlatabilir mi? Bu konuyu bu şekilde meşgul ettiğim için tekrar kusura bakmayın.

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın lütfen.

Hocam haklısın. Sorunu tespit edemezsek boşuna çabalarız. Ben de bu konuda pilin şebekeye bağlanmak ya da şebeke aramak için ne kadar enerji harcadığını tespit edecek bi uygulama var mı diye sormuştum. Bu konuda bilginiz var mı?

Ya da imei repair işleminin ne kadar sağlıklı yapıldığını test edecek birisi var mı? Bu işlemi doğru yapıp yapmadığımı nasıl anlayabilirim? Eğer doğru yapmışsam tekrar yapmak istemem, baya zahmetli bişey çünkü :) ya da doğru yapmadiysam doğrusunu Zenex hocam bana anlatabilir mi? Bu konuyu bu şekilde meşgul ettiğim için tekrar kusura bakmayın.
Şarjı fulleyin. Sonra akşam yaterken çekin hocam. Güç harcayan uygulama neyse bariz olarak çıkar meydana.

Üst Alt