Soru 4.5G ye Günler Kala

• Konbuyu başlatan Zenex
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 92
  • Görüntüleme 9K

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Herkese merhaba arkadaşlar. En baştan söylemek isterimki bir yanlışım varsa lütfen uyarın.

Bildiğiniz gibi 4.5G ye az kaldı ve bizim çinden edindiğimiz telefonlar bizim ülkemizdeki bazı LTE bandlarını desteklemiyor. Örnek olarak bendeki Mi 4c ülkemizde kullanılacak 800 900 1800 2100 2600 bandlarından 800 ve 900 ü desteklemiyor. Bazı araştırmalar sonucu snapdragon kullanan cihazlarda bu bandlar açılabiliyor diye gördüm. Beni umutlandıran ise bir Mi Note Pro kullanıcısının telefonunda desteklenmeyen bandları açması ve bunu paylaşması oldu.

Benim sorumda şu ki acaba biz de telefonlarımızda bu bandları açabilir miyiz? Bunun için çalışan veya çalışacak olan bir üstadımız var mı? Bu konuda beni ve forumdaki arkadaşlarımızı aydınlatır bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Belirtilen kaynaklar Qualcomm Snapdragon chipset li cihazlarla yapılmış ve başarıya ulaşılmış linklerdir.

Kaynaklar:

Saygılarımla...

Son düzenleme:

babdeyd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Babdeyd
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
8
Arkadaşlar görüyorum ki bendeki problem bir çok mi4 lte kullanıcısı arkadaşlarda var. Sim kart uyumlu telefonda lte versiyonu yani uyumlu ama sinyal 4g olmuyor. Bence herkez telefonunu nerden aldığını yazsın ve ona göre bir çağre üretmeye çalışalım.
Ben n11 deki Semers ten aldın, resmi yolla ithal edilmiş ve IMEI kayıt edilmiştir diyodu? Ama acaba öyle mi?
Bu forum üzerinden satın alınan cihazlar nasıl acaba 4G de sıkıntı yaşanıyor mu?

Oyla:

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
gunaydin herkese
tel mi4 lte
hat ttelekom 4.5
sms ile aktivasyon yapildi
imei cakma:)
il duzce sikinti nerdedir arkadaslar 3g den yukarisi yazmiyo telde

kapatip actim agi elle sectim 3g lte gecis denedim hicbiturlu gecmedi

yazdikdan yarim saat sonra 4g geldi hiz testi yaparken paket bitti:) 80 mbit gormustum. paket satin aldim su an 4g yok.

gece denemeye basladim evimiz merkezde sayilir. sonra is yerine geldim kusucumu 2 km ya var ya yoktur is yeri ile evin arasi. is yerinde otomatik 4g ye gecmis.

su an merkeze 10 km uzaklikta bi yerdeyim 4g yok. ne yaptiysam gelmedi.

budurumdan anladigim zorlamaya gerek yok is operatorlerde bitiyo biraz daha sure gerekli

Oyla:

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
Arkadaşlar görüyorum ki bendeki problem bir çok mi4 lte kullanıcısı arkadaşlarda var. Sim kart uyumlu telefonda lte versiyonu yani uyumlu ama sinyal 4g olmuyor. Bence herkez telefonunu nerden aldığını yazsın ve ona göre bir çağre üretmeye çalışalım.
Ben n11 deki Semers ten aldın, resmi yolla ithal edilmiş ve IMEI kayıt edilmiştir diyodu? Ama acaba öyle mi?
Bu forum üzerinden satın alınan cihazlar nasıl acaba 4G de sıkıntı yaşanıyor mu?

ttelekom kullaniyorum. sms attgmda teliniz uyumsuz diyodu ama hat aktif.
4g yi cok kisa sure olsada gordum.
teli dh den xsellerlerden aldim cok eski bir telin imeisi var

onlar uyumsuz desene 4g ye baglancaz az sabir veya dogru yeri bulmak lazim:)

Oyla:

atraksiy10

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
1
Operatörlerin uyumsuz dediğine bakmayın, kardeşimde redmi note 3 var imei'sini kendim yazmıştım, hatta 2G'li cihazın imei'sini kullanmıştım. Dün geceden itibaren 4G'ye geçti telefon. (telefonu yeniden başlatınca geçti) Hız değişken olmakla beraber ortalama 45-50Mbps civarında. (Turkcell-İstanbul).

Bu arada bendeki cihaz mi4 (lte olmayan versiyon) . Kendime de 4g'li simkart aldım 3G'de sorunsuz kullanıyorum.

Diyeceğim o ki IMEI konusuna takılmayın. "Cihazınız uyumsuz" demesinin nedeni Xiaomi'nin operatörlerin uyumlular listesinde olmaması. Başka bir sebebi yok.

Edit; Bu arada 4G'de çok test yapmayın. Test sırasında baya bir data harcıyor :)

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
sim kart uyumlu , telefon uyumsuz diyor ,mi4c
Düzeltme: imei çakılı
Benimde cihaz mi4c imei tamirli 4.5G kullanıyorum. Varsayılan ağı 4G öncelikli yapın ve teli yeniden başlatın.

Oyla:

babdeyd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Babdeyd
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
8
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Arkadaşlar şunu kesinleştirelim imei tamirinin 4.5G ile ilgisi bulunmamaktadır. Eğer telefonunuz 4G ye bağlanamamışsa tercih edilen ağ türünü LTE/4G şeklinde ayarlayınız. Yine çekmiyorsa sim kartınız uyumlu değildir. Sim kartınızda uyumlu ise bulunduğunuz bölgede çekmiyor olabilir telefonu yeniden başlatmayı deneyiniz.

Oyla:
Üst Alt