Soru 4.5G ye Günler Kala

• Konbuyu başlatan Zenex
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 92
  • Görüntüleme 9K

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Herkese merhaba arkadaşlar. En baştan söylemek isterimki bir yanlışım varsa lütfen uyarın.

Bildiğiniz gibi 4.5G ye az kaldı ve bizim çinden edindiğimiz telefonlar bizim ülkemizdeki bazı LTE bandlarını desteklemiyor. Örnek olarak bendeki Mi 4c ülkemizde kullanılacak 800 900 1800 2100 2600 bandlarından 800 ve 900 ü desteklemiyor. Bazı araştırmalar sonucu snapdragon kullanan cihazlarda bu bandlar açılabiliyor diye gördüm. Beni umutlandıran ise bir Mi Note Pro kullanıcısının telefonunda desteklenmeyen bandları açması ve bunu paylaşması oldu.

Benim sorumda şu ki acaba biz de telefonlarımızda bu bandları açabilir miyiz? Bunun için çalışan veya çalışacak olan bir üstadımız var mı? Bu konuda beni ve forumdaki arkadaşlarımızı aydınlatır bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Belirtilen kaynaklar Qualcomm Snapdragon chipset li cihazlarla yapılmış ve başarıya ulaşılmış linklerdir.

Kaynaklar:

Saygılarımla...

Son düzenleme:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
ByKatre hocam sizde durum ne? Ben yukarda paylaştım çalışmamı tek olumlu olan şey band 8 den kısa süreli LTE sinyali almamdı.

Oyla:

babdeyd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Babdeyd
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
8
Arkadaşlar bütün yazılan çizilenden anlıyorum ki Xiaomi cihazlarımızla Türkiye'de vodafone da 4G kullanmamız imkansız gibi duruyor. Vodafone da sıkıntı var diyoruz lakin pekte öyle durmuyor işler, benim bir sürü tanıdığım gayet rahat kullanıyor vodafone nun 4G sini. Tek sıkıntı bizim telefonların gerekli bandları desteklememesi!

Bizim telefonlar 800 ve 900 bandını desteklemiyor! 1800 bandını desteklediğini düşünüyorum eğer yanlış bilmiyorsam, ki öyle olsa bile yukarıdaki paylaşmış olduğum linkte de görülebileceği gibi Vodafone 1800 bandında en son paketin sahibi olmuş. Uzun lafın kısası bizim mi 4 lerde vodafone da 4G kullanabilmemiz çok zor!!! Şu an en sinir olduğum nokta bize nasıl süsleye püsleye sattılar Xiaomi'yi, Mi4 ün 4G lisi gelsin diye aylarca bekledik bi de diğerine kıyasla 100 tl fazla verdik. Hadi ben bilemedim o benim ayıbım da, forumlarda da sordum TR deki 4G yi destekliyecek mi diye, çok bilmiş forumcular sağolsunlar kendilerinden emin fırçalarcasına evet dediler...

Son düzenleme:
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Arkadaşlar bütün yazılan çizilenden anlıyorum ki Xiaomi cihazlarımızla Türkiye'de 4G kullanmamız imkansız gibi duruyor. Vodafone da sıkıntı var diyoruz lakin pekte öyle durmuyor işler, benim bir sürü tanıdığım gayet rahat kullanıyor vodafone nun 4G sini. Tek sıkıntı bizim telefonların gerekli bandları desteklememesi!

Bizim telefonlar 800 ve 900 bandını desteklemiyor! 1800 bandını desteklediğini düşünüyorum eğer yanlış bilmiyorsam, ki öyle olsa bile yukarıdaki paylaşmış olduğum linkte de görülebileceği gibi Vodafone 1800 bandında en son paketin sahibi olmuş. Uzun lafın kısası bizim mi 4 lerde vodafone da 4G kullanabilmemiz çok zor!!! Şu an en sinir olduğum nokta bize nasıl süsleye püsleye sattılar Xiaomi'yi, Mi4 ün 4G lisi gelsin diye aylarca bekledik bi de diğerine kıyasla 100 tl fazla verdik. Hadi ben bilemedim o benim ayıbım da, forumlarda da sordum TR deki 4G yi destekliyecek mi diye, çok bilmiş forumcular sağolsunlar kendilerinden emin fırçalarcasına evet dediler...
Hocam ben Turkcell de mi4c ile 4G kullanabiliyorum yani Xiaomi cihazlrla 4G kullanmamız imkansız değil forumda herkes 4G kullanıyor tek ben değilim. Sadece vodafone da bir sorun gözlemledim ama Turkcell avea TT de Trabzonda bir sorun yok Vodafone bazen 4G de kesiliyor Trabzonda benim telefonda o kadar. Zamanla herşey rayına oturur sadece biraz sabır lütfen.

Oyla:

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
Arkadaşlar yanlış düşünüyorsam lütfen beni düzeltin.
Lte ihalesinden sonra açıklananlara göre Vodafone - 800mhz bandını, Avea - 900mhz bandını ve Turkcell - 1800 (ve üzeri) bandının ihalelerini kazanmış. Buna göre her operatör her bandta hizmet verecek, lakin hepsinin sinyalleri yukarida bahsettiğim frekanslarda en güçlü olacak.
Şimdi ben bir Xiaomi mi4 kullanıcısı ve Vodafone müşterisi olarak mağlesef telefonum operatörümün en güçlü olacağı frekansı desteklemiyor, 4G den maksimum yararlanabilmek için Turkcel'e mi geçmeliyim???
Peki mi4 lerimiz 900 mhz destekliyor mu acaba? Hiç olmazsa Türk Telekoma geçeyim ☺
Yanıltıcı bilgiler. Her operatöre her bant var. Sadece farklı bant genişlikleri mevcut. Bant genişliği hizmet verilebilecek kullanıcı sayısı ve hızla alakalı. Eğer operatör yeteri yatırım yapmışsa şu aşamada bunların dolması mümkün değil.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar bütün yazılan çizilenden anlıyorum ki Xiaomi cihazlarımızla Türkiye'de vodafone da 4G kullanmamız imkansız gibi duruyor. Vodafone da sıkıntı var diyoruz lakin pekte öyle durmuyor işler, benim bir sürü tanıdığım gayet rahat kullanıyor vodafone nun 4G sini. Tek sıkıntı bizim telefonların gerekli bandları desteklememesi!

Bende de Mi4 LTE telefon var ve yaptığım 4 testin 2 tanesinde 70Mbit gibi rakamlar aldım. Diğer 2 testin birini de daha önce 3G'yi bile zor aldığım yerde 4G ile yaptım ve 38 Mbit rakamlar aldım. İlk test zaten 3G. Daha neyi konuşalım ki?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

O çok bilmiş forumcular dediğiniz kişiler söyledikleri cihazlarda çatır çatır 4G kullanıyorlar. 90, 100, 120Mbit hızları alıp ekran görüntülerini paylaşanlar var. Sizin operatörünüz bulunduğunuz bölgeye yatırım yapmadıysa telefonun ne suçu var? Eleştireceğiniz mecrayı doğru teşhis etmelisiniz.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Son düzenleme:
Oyla:

TaeZStkyoht

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan Türk
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
0
Hocam ben Turkcell de mi4c ile 4G kullanabiliyorum yani Xiaomi cihazlrla 4G kullanmamız imkansız değil forumda herkes 4G kullanıyor tek ben değilim. Sadece vodafone da bir sorun gözlemledim ama Turkcell avea TT de Trabzonda bir sorun yok Vodafone bazen 4G de kesiliyor Trabzonda benim telefonda o kadar. Zamanla herşey rayına oturur sadece biraz sabır lütfen.
FDD mi TDD mi?

Oyla:

blltlgn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
13
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

SDN'nin röportajında Vodafone yetkilisi 800 ve 900 bandında yayın yapılacağını söylüyor. Dakika 1.30'dan sonra izleyin.
Dolayısıyla 800 ve 900 bandını desteklemiyorsa Vodafone ile zor.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam zannediyorum bir yanlış anlaşılma var... Vodafone'un sorunu sadece 4g ile ilgili değil... Benim cihazım Mi4w yani her durumda 4G kullanamıyorum. 4G gelişinden önce turkcellden vodafone'a geçtim. Geçiş işlemim geçen pazartesi tamamlandı ve geçer geçmez hız testi yaptım Vodafone 3G ile 16mbit'lik bir hız aldım. 1 Nisan sonrasında yani 4G başladıktan sonra aynı cihazla, aynı yerde ve aynı kartla edge hızında bile bağlanamıyorum. Yani beni durumumda xiaomi'nin her hangi bir suçu yok :) Bu durum sadece bende değil tüm komşularımda da var. Dün akşam 4 komşum wi-fi şifresi istemeye geldiler vodafone ile bağlanamıyorlarmış hiç biri de xiaomi telefonu kullanmıyor. Belki bu durum sadece benim bulunduğum bölgeyle alakalıdır diyeceğim ama pek çok forumda benzer şeyler okudum. Özetle vodafone 4G geçişinde benim gözümde sınıfta kaldı...

Oyla:

TaeZStkyoht

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan Türk
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
0

Aslında yarı haklısın. TDD de var ama Mi4c'de FDD de var:
  • 2G: 850/900/1800/1900MHz
  • 3G: 850/900/1900/2100MHz
  • 4G FDD-LTE: 1800/2600MHz
  • TDD-LTE: B38/B39/B40/B41

Yani sen aslında FDD'den bağlanıyorsun bence şuan.

Oyla:
Üst Alt