Kaan_M kullanıcısının son içeriği

1. Kaan_M

Rom [Rom] DotOS 5.x (5.2) 11.0 [Gapps/Vanilla] Unofficial

" #DroidOnTime " - ROM Sürümü - 5.2 - Cihaz - Mi 5 / Gemini - Geliştirici - Kaan_M DotOS; Performans, kararlılık ve kullanıcı deneyimine odaklanan bir Android ROM projesidir. Pil ve performansı düşürmeden harika görünüm ve hissiyat amaçlar. Böylece cihazınızdan en iyi şekilde...
  2. Kaan_M

İpucu Tela-Circle, Orchis, Qogir-Cursor Temaları ile Daha Güzel Bir Gnome!

Herkese selam! Bu konuda Gnome için çok beğendiğim temalara ait bir kurulum göstereceğim, bu temalar: Tela-circle-icon-theme (Simgeler için) Qogir-cursors (Fare imleci için) Orchis-theme (Uygulamalar için) Orchis-theme (Kabuk teması için) Öncelikle kendi bilgisayarımda uygulanmış haline birkaç...
  3. Kaan_M

Rehber Fedora Nvidia Prime Driver Kurulum Rehberi [X.Org 11]

Herkese merhaba! Bu konuda bazen bir belaya dönüşen Nvidia Prime sürücülerini nasıl kuracağınızı göstereceğim. Kurulum aşamaları Optimus teknolojisine sahip olanlar baz alınarak yapılmıştır ve X.Org 11 için geçerlidir. -Fedora 36'da denenmemiştir- Fedora, kendisi bir taban dağıtım olup kurulum...
  4. Kaan_M

Rom [Mi5][Aosp Extended][8.x] Kurulum Rehberi

Herkese merhaba! Bu konuda Aosp EXtended Rom'u ve kurulumunu paylaşacağım. Kısaca: Android 11 ile gelen, GApps içermeyen ve GApps içeren 2 sürümden oluşan bir Rom. Benim de bir süre kullandığım, Official ve başarılı bulduğum bir Rom. Güzel özellik ve özelleştirme imkanı sunuyor. Tavsiyem...
  5. Kaan_M

İpucu GNU/Linux Üzerinde rEFInd Otomatik Boot Süresi Değiştirme

Herkese iyi günler! Bu gün rEFInd üzerinde, otomatik Boot etme özelliğinin süresini değiştirmeyi gösterdiğim minicik, ufacık, çok basit bir rehber hazırlayacağım. Ben GRUB önyükleyicisi kullandığımda bazen Windows Boot Manager'ı görmeme sorunu ile karşılaşıyorum. Bu yüzden rEFInd kurmuştum...
  6. Kaan_M

Rehber GNOME 40 İçin 8 Eklenti Tavsiyesi ve Kurulumu

Herkese selam! Bu konumda size GNOME 40 için 8 tane eklenti tavsiyesi yapacağım. Birçok eklenti denedim ve bunları beğendim. Size de sunmayı istedim. Öncelikle kurmamız gereken bazı şeyler mevcut: -Ön Kurulum- İlk önce chrome-gnome-shell ve gnome-tweak-tool paketlerini kurmalıyız. Bunun için...
  7. Kaan_M

Rehber [Linux] Ubuntu 21.04 Kurulum Rehberi [Dual Boot Dahil]

Herkese selam. Bu gün Ubuntu 21.04 için güzel bir kurulum rehberi hazırlamaya çalışacağım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Eski ve ya daha sonra çıkacak sürümler için de aşağı yukarı aynıdır işlemler, hatta farklı dağıtımlar için de benzerdir kurulum yapmak. -Ubuntu Nedir- Ubuntu, Linux tabanlı...
  8. Kaan_M

Rehber Touchegg İle Gnome 40 Xorg 11 3 Parmak Touchpad Hareketleri

Herkese selam! Bu konumda Gnome 40 ile gelen ve Xorg 11 (X11) üzerinde birçok kişide çalışmayan işlevsel 3 parmak touchpad kontrollerini nasıl yapabileceğinizi göstereceğim. Touchegg ile bu durumdan kurtuluyoruz ve güzel bir şekilde kullanabiliyoruz, ben ara sıra fare varken touchpad...
  9. Kaan_M

Sohbet Jonathan Yorulmuş Bir Halde Sokakta... Hikayeyi Devam Ettir!

Hadi bir oyun oynayalım! Ben bir hikaye başlatıyorum, siz devam ettiriyorsunuz, bakalım nasıl şekillenecek ve nereye kadar gideceğiz. Kurallar: Hikayeyi bitirmek veya bitirmeye çalışmak yok, hikayeyi devam edebilir olarak bırakmak önemli, Hikayeyi saçma yerlere çekmek ve ya doğa üstü olaylar...
  10. Kaan_M

Rehber [GNU/Linux] Ncdu - Dosyalarınızı Boyutlarına Göre Sıralayın

Tüm Miui Türkiye Forumuna selam! Bu konuda Ncdu aracından bahsedeceğim. Linux dağıtımları üzerinde kullanabilen Ncdu, temel olarak sistemdeki dosyaları boyutuna göre sıralayan bir araçtır. Ncdu, disk kullanımını analiz eder, sonrasında bu analizi size bir uçbirim arayüzü olarak sunar. -Temel...
  11. Kaan_M

Rehber [GNU/Linux] Ranger - Uçbirim Arayüzlü Dosya Yöneticisi

Tüm Miui Türkiye sakinlerine selam! Bu konuda Uçbirim üzerinden çalışan basit bir dosya yöneticisinden bahsedeceğim. Kendisinin ismi Ranger. Ranger, size Uçbirim üzerinde kullanabileceğiniz bir dosya yöneticisi sağlıyor, birkaç basit eylem gerçekleştirir. Dizinler arası gezmeyi ve birçok dosyayı...
  12. Kaan_M

Rehber [GNU/Linux] Youtube-dl İle Kolayca Youtube Videoları ve Müzikleri İndirin

Herkese selamlar! Bu yazımda Linux dağıtımları üzerinde çok pratik ve kullanımı kolay bir YouTube video - ses dosyası indirme aracından bahsedeceğim. YouTube-dl basitçe uçbirim üzerinde kullanılabildiği gibi aynı zamanda grafik arayüzü sayesinde daha da kolay bir şekilde kullanılabilen bir...
  13. Kaan_M

İpucu Linux 5 Taban Dağıtım Paket Yöneticisi Komutları

Herkese merhabalar! Bu konuda sizlere 5 tane taban dağıtımda Paket yöneticisi için en temel ve en sık kullanılan komutları vereceğim. Bu dağıtımlar sırasıyla; Debian, Arch, Fedora, OpenSUSE, Solus olacak. Her tabanda farklı komutlar gerekiyor. Bu taban dağıtımlara yapılan dağıtımlarda da aynı...
  14. Kaan_M

Haber Lise 2. Sınavlar Ertelendi

Herkese merhaba dostlar! Sıcak ve bir o kadar çoğunuzun seveceği bir gelişme ile karşınızdayım :). Lise sınavlarında bir erteleme söz konusu. MEB'nın İnstagram sayfasından yaptığı açıklama doğrultusunda kesin bilgi haline gelen bu karar, herhangi bir değişiklik olmazsa sınavların ertelendiğini...
  15. Kaan_M

Bilgisayar [Anket] Forum Üyeleri Bilgisayarlarında Hangi İşletim Sistemini Kullanıyor

Herkese selam! Bu anketimizde Miui Türkiye Forum üyelerinin bilgisayar üzerinde işletim sistemi tercihlerini göreceğiz. Gizli oy açık sayım ile oylarınızı alalım :). 1'den fazla işletim sistemine oy verebilmeniz için oy sınırınız limitsiz. Aynı zamanda eğer GNU/Linux'a oy verdiyseniz...
Üst Alt