Sohbet Yerli araç tanıtılıyor.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Ben sizin yorumunuza özel bi cevap yazmadım hocam bazı sosyal medya da da böyle yorumlara denk geldim masum yorumlar olduğunu düşünmüyorum çoğunun .
4 yıl önce, Saab'ı aldık, yerli otomobil yapacağız diyerek 40 milyon yuro çöpe gitti mi? Gitti... O zaman da, Saab projesi için sizin gibi yorum yapan çok olmuştu... Gelinen noktada, bu yorumların pek masumane olmadığı ayan beyan ortada... Değil mi? 8-|

O yüzden, kraldan çok kralcı olmaya gerek yok...

Araç, yapılır, ortaya çıkar, halkın alabileceği fiyata satılır ben de alabilirsem, teşekkür eder, alkışlarım... ;)

* * *

Yeni bir kandırıldık vakasına daha ihtimal varken, erken konuşmaya gerek yok, sonra çark etmek zor oluyor... 8=)

RecSpeed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
#Su
Cihazım
MiNote10
Meslek
#Firmware
Konular
1
4 yıl önce, Saab'ı aldık, yerli otomobil yapacağız diyerek 40 milyon yuro çöpe gitti mi? Gitti... O zaman da, Saab projesi için sizin gibi yorum yapan çok olmuştu... Gelinen noktada, bu yorumların pek masumane olmadığı ayan beyan ortada... Değil mi? 8-|

O yüzden, kraldan çok kralcı olmaya gerek yok...

Araç, yapılır, ortaya çıkar, halkın alabileceği fiyata satılır ben de alabilirsem, teşekkür eder, alkışlarım... ;)

* * *

Yeni bir kandırıldık vakasına daha ihtimal varken, erken konuşmaya gerek yok, sonra çark etmek zor oluyor... 8=)

Saab'ın Togg ile uzaktan yakından alakası olmadığı gibi , "Sizin gibiler" kelimenizden anladığım bizi yerli malı savunucuları olduğumuz için bir kategoriye koymuşsunuz. Kusura bakmayın ama ben üstüne basarak siyasi boyuta taşımayın dememe rağmen halen aynı şeyi yapıyorsunuz. Bu şekilde bir yere geldiysek ve ben kaçırmışsam devam edin ama bu şekilde seviye atlayacağımıza inanmıyorum. Önce bi kendinize sorun bu aracı savunduğum parti tanıtmış olsaydı görüşüm ne olurdu daha sonra eleştirisel (iyi-kötü) yorum yapabiliriz. Şahsen ben bu aracı siz bile tanıtsanız sonuna kadar destek olmak isterdim çünkü yerli malı. (Ne kadar yerli değil.!) bir parçası bile yerli olsa Aracın adını Google a yazınca Türkiye'de üretilmiştir yazarsa gurur duyarım ben.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Saab'ın Togg ile uzaktan yakından alakası olmadığı gibi , "Sizin gibiler" kelimenizden anladığım bizi yerli malı savunucuları olduğumuz için bir kategoriye koymuşsunuz. Kusura bakmayın ama ben üstüne basarak siyasi boyuta taşımayın dememe rağmen halen aynı şeyi yapıyorsunuz. Bu şekilde bir yere geldiysek ve ben kaçırmışsam devam edin ama bu şekilde seviye atlayacağımıza inanmıyorum. Önce bi kendinize sorun bu aracı savunduğum parti tanıtmış olsaydı görüşüm ne olurdu daha sonra eleştirisel (iyi-kötü) yorum yapabiliriz. Şahsen ben bu aracı siz bile tanıtsanız sonuna kadar destek olmak isterdim çünkü yerli malı. (Ne kadar yerli değil.!) bir parçası bile yerli olsa Aracın adını Google a yazınca Türkiye'de üretilmiştir yazarsa gurur duyarım ben.
Savunduğum parti olduğu kanısına nereden vardınız?? giggle~~ keşke yerli malı savunucusu olabilsek... İthal bir modeli alıp satmakla bu işler yerli olmuyor maalesef.

Parti bazında En iyisinin Allah belasını versin diyorum. Haliyle, bu noktada "sizin gibiler" ve ben oluyorum... Saygılar...

RecSpeed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
#Su
Cihazım
MiNote10
Meslek
#Firmware
Konular
1
Savunduğum parti olduğu kanısına nereden vardınız?? giggle~~ keşke yerli malı savunucusu olabilsek... İthal bir modeli alıp satmakla bu işler yerli olmuyor maalesef.

Parti bazında En iyisinin Allah belasını versin diyorum. Haliyle, bu noktada "sizin gibiler" ve ben oluyorum... Saygılar...

Hocam lütfen ke*iz yerine koymayın muhattap olduğunuz kişiyi "sizin gibiler" diyen sizsiniz yani beni karşınıza almışsınız bu saatten sonra kesinlikle benimle hemfikir olamazsınız aynı şeyi söylesek bile.
%100 yerli olan bir marka gösterin bana şuanki global dünyada sonuna kadar sizi herkese karşı desteklerim. Neyse kimsenin kalbini kırma gibi bir niyetimiz yok çok şükür Hepimiz için hayırlısı ne ise o olur her zaman. Parti konusunda ben de kimseyi desteklemiyorum hiç biri benim karnımı doyurmuyor ama herşeye karşı olanada sonuna kadar karşıyım saygılar.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hocam lütfen ke*iz yerine koymayın muhattap olduğunuz kişiyi "sizin gibiler" diyen sizsiniz yani beni karşınıza almışsınız bu saatten sonra kesinlikle benimle hemfikir olamazsınız aynı şeyi söylesek bile.
%100 yerli olan bir marka gösterin bana şuanki global dünyada sonuna kadar sizi herkese karşı desteklerim. Neyse kimsenin kalbini kırma gibi bir niyetimiz yok çok şükür Hepimiz için hayırlısı ne ise o olur her zaman. Parti konusunda ben de kimseyi desteklemiyorum hiç biri benim karnımı doyurmuyor ama herşeye karşı olanada sonuna kadar karşıyım saygılar.
Sizin düşüncenizle başka insanların hem fikir olması diye bir şey yok ki... fikirlerinize hükmetmiyorum, benim yazdıklarım doğrudur diye üstelemiyorum, sadece özgür bir forum ortamında suç olmayan, forum kurallarına aykırı olmayan düşüncelerimi yazıyorum... Siz de yazıyorsunuz ve naif bir tartışma oluyor... Forumlar da bunun için var... Üstad Aşık Veysel ne demiş; "bütün fikirler bir olaydı, koyunla kurt yan yana gezerdi" ;)

Not; her şeye karşı değilim belirteyim, doğrunun karşısında olan her şeye karşıyım... ;) Şimdi bunların neler olduğunu sıralardım ama yönetici arkadaşlar konu dışı bölümünde, konu dışı yazmayın diye uyarıyorlar... :D

Saygılar, sevgiler.

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Optimist: Sonunda %100 yerli otomobilimizi yaptık
TOGG: Tasarım için italyanlarla anlaştık.
Optimist: Tasarımı italyan olabilir ama geriye kalan her şey yerli olacak. misal bataryaları biz üreteceğiz.
TOGG: Bataryalar için çinlilerle anlaştık.
Optimist: Tasarım italyan, batarya çin olabilir ama araç entegrasyonunu biz yapacağız.
TOGG: Araç entegrasyonu için alman Edag ile anlasştık
Optimist: Diğerlerini bosh verin, motoru yerli olacak en azından.
TOGG: Motor için alman bosh firması ile görüşüyoruz.
Optimist: Tamam ama şasiyi biz yapacaz, muhtemelen..
TOGG: şasi için ingiltereden myra ile anlaştık.
Optimist: Sonuçta "yerli" kelimesi bize ait, köstek olacağınıza destek olun...

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Yerli otomobilin, %100 yerli olmasi tartismasi Bence Bos bir konu.
Eğer diger markalar ile rekabet icerisinde olunacaksa mutlaka Tecrubeli firmalar ile anlasmalar yapilmali.
Bunu dünyaca ünlu tüm markalar yapmaktadir.
Kimse %100 biz yaptik demiyor.

%100 yerli otomobil, ülkenin ilk otomobili için bir hayal ve prototip den öne geçemez.
En az 10 sene bir "otomobil" olmaz..
Neden bunu kimse söyleyemiyor anlamiyorum sonucta 100 yildir yapmaya ugrastigimiz bir "ilk".

Togg'un ceosunun acikladigi gibi "En az %51 Yerli otomobil" olacak. Bu da Bize yerli dememiz icin yeterli diye dusunuyorum, tabi ilk için.

Yerli otomobilimiz icin ülkemle gurur duyuyorum.
Önsiparisler acildiginda, Fiyati uygun gelirse ve Taksit secenekleri makul olursa almak istiyorum.
%100 Yerli Hayallerine umarim yakin bir sürede ulasiriz.
Bu konuda Bu proje hakkinda calisan her bir Çalisana destek verip, Tesekkurlerimi sunuyorum :)

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Aracı tanıtan devlet büyüklerinin ya da kişisel konuşmayayım devletimizin açıklamaları keşke Ethnic hocamın dediği gibi açık ve net olsa. Buradaki asıl sorun medyada bu durumun %100 yerli malı olarak lanse edilmesi ve belirtilmesi. Ayrıntılı olarak sorulduğunda ise tabiki de tamamı yerli olamaz herhalde tecrübeli ve büyük firmalardan yardım ve destek alınacak deniliyor fakat benim rahatsız olduğum nokta tüm medya kuruluşlarında " İlk yerli otomobilimizi yaptık " şeklindeki doğru olmayan açıklamalardır. İçerisinde yerli kelimesinin geçmesi bir şeyi değiştirmez.
Ayrıca konuyu çok fazla araştırmadım fakat Ethnic hocamın yazdığı verilere göre konuşursam,
- Bu kadar çok parçayı dışa bağımlı bir şekilde yapıyorsak nasıl %51 yerli diyebiliyoruz bu araca tam olarak ? Çok mantıklı gelmiyor bana.

Koca paragrafın benim için özeti şudur aslında, gerçek olmayan şeyleri medyada tamamen gerçekmiş gibi göstermekten vazgeçmemiz gerekli.. Ben de isterim yerli üretimlerimiz olsun fakat ne yazık ki zor görünüyor..

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Aracı tanıtan devlet büyüklerinin ya da kişisel konuşmayayım devletimizin açıklamaları keşke Ethnic hocamın dediği gibi açık ve net olsa. Buradaki asıl sorun medyada bu durumun %100 yerli malı olarak lanse edilmesi ve belirtilmesi. Ayrıntılı olarak sorulduğunda ise tabiki de tamamı yerli olamaz herhalde tecrübeli ve büyük firmalardan yardım ve destek alınacak deniliyor fakat benim rahatsız olduğum nokta tüm medya kuruluşlarında " İlk yerli otomobilimizi yaptık " şeklindeki doğru olmayan açıklamalardır. İçerisinde yerli kelimesinin geçmesi bir şeyi değiştirmez.
Ayrıca konuyu çok fazla araştırmadım fakat Ethnic hocamın yazdığı verilere göre konuşursam,
- Bu kadar çok parçayı dışa bağımlı bir şekilde yapıyorsak nasıl %51 yerli diyebiliyoruz bu araca tam olarak ? Çok mantıklı gelmiyor bana.

Koca paragrafın benim için özeti şudur aslında, gerçek olmayan şeyleri medyada tamamen gerçekmiş gibi göstermekten vazgeçmemiz gerekli.. Ben de isterim yerli üretimlerimiz olsun fakat ne yazık ki zor görünüyor..
Hocam benim de rahatsız olduğum konu tam olarak bu. Ben bu veya bu benzeri otomobillerin ülkemizde üretilmesine kesinlikle karşı değilim , daha fazla model uretilsin eğer ki insanlarımıza bir faydası dokunacaksa. Fakat bunu üretirken insanların aklıyla dalga gecilmesi beni rahatsız ediyor. Biz bugüne kadar "yerli" ifadesini "kendi imkanlarıyla üretme" olarak bilirken, bu ifade gerçekler bir bir ortaya çıktıktan sonra "içerde üretme" ye evrildi.

Üst Alt