Rehber *Yeni Yöntem Eklendi - 15 Ağustos 2020* MIUI VoWiFi-VoLTE Çalıştırma Rehberi(Root Gerektirmez)[Tüm Cihazlar]

hamzahakyol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berk Hamza
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
Web Developer
Konular
2
Merhaba. Muiu 12.5 (Eu 21.1.20) ROM kullanıyorum. Daha önce 12 ROM kullanırken çok rahat şekilde VoLTe'yi açmıştım. Ama şu an ilgili kodları girdiğimde Mobil Ağlarda Volte ve WLan çağrı aktif olarak görünüyor ama VoLTe simgesi çıkmıyor. Fakat dikkatimi çeken bişey oldu aramalarda arama ekranında numaranın yanında Turkiye HD yazıyor ve arama geçmişinde VoLTe arama diye yazıyor. Acaba sadece VoLTe simgesini mi göremiyoruz?

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Galaxy S23Ultra
Meslek
I fly brudda
Konular
38
Merhaba. Muiu 12.5 (Eu 21.1.20) ROM kullanıyorum. Daha önce 12 ROM kullanırken çok rahat şekilde VoLTe'yi açmıştım. Ama şu an ilgili kodları girdiğimde Mobil Ağlarda Volte ve WLan çağrı aktif olarak görünüyor ama VoLTe simgesi çıkmıyor. Fakat dikkatimi çeken bişey oldu aramalarda arama ekranında numaranın yanında Turkiye HD yazıyor ve arama geçmişinde VoLTe arama diye yazıyor. Acaba sadece VoLTe simgesini mi göremiyoruz?
Şöyle deneyebilirsiniz, aramadayken geri gelip *#*#4636#*#* kodunu giriniz. İki şekilde deneyin, sadece 4g bağlıyken, ve uçak modunda wifi bağlıyken(uçak moduna alıp arama yapınız). Bu şekilde uçak modunda arama yapabiliyorsanız IWlan veya sadece 4g bağlıyken LTE gözükürse aramadayken çalıştığını görürsünüz.

Eğer çalışıyorsa simgeleri buga girmiştir. Problem olmaz :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu rehber eski olduğundan çoğu cihaz için artık gerekli olmayabilir, kuzenim mi9t pro aldı son sürüm miui eu yükledi, hiçbir şey yapmadan vowifi ve volte si aktif oldu. Başka akrabam poco x3 aldı, aynı durum onda da geçerli.

FairLighty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mı 10T Pro
Konular
32
Arkadaşlar merhaba mi 10t pro kullaniyorum eu stablede hiçbir sorun yok iken eu betada vowifi çalışmıyor. Çözümü bulan var mı?

hryeks

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hryeks
Cihazım
Mi 9T
Konular
0
Bu MIUI 12'de modem config ayarının gitmiş olması can sıkıcı olmuş gerçekten. Benim yaşadığım sorun da aynı mı bilmiyorum tabi ya da modem config ile düzelecek miydi.
Arama alabiliyorum fakat arama yapamıyorum, arama yapamadan sonlanıyor görüşme. Mi 9T var bende de. Vodafone kullanıcısıyım.
iPhone 7 cihazda denedim sorunsuz arama yapabildim. Tekrar taktım kendi telefonuma ama yine aynı durum arama alıyorum, arama yapamıyorum.

FlyingKat , dostum konuyu başlatan senmişsin sanırım ve yeni cihaz aldığından bahsetmişsin. Öncelikle güle güle kullan tabi :) Eğer bir çözüm bulabilirsen bu konuya, bizleri de aydınlatabilirsen harika olur :)

hryeks

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hryeks
Cihazım
Mi 9T
Konular
0
Eğer daha önce paylaşılmadıysa şöyle bir yerde buldum MBN Config ayarlarını:

Ayarlar > Telefon Hakkında > Tüm Özellikler > Çekirdek Sürümü (5 kere tıklanır) > Gelen ekranda üstteki 3 noktaya tıklanıp - Additional Tools > Model Test Tools > MBN config loading and activing tool

Ben burada görebildim "netherla" gibi seçenekleri ama değiştirip aktif ettiğimde işe yaramadı. Ya da eksik yaptığım bir şeyler var.

hamzahakyol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berk Hamza
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
Web Developer
Konular
2
Şöyle deneyebilirsiniz, aramadayken geri gelip *#*#4636#*#* kodunu giriniz. İki şekilde deneyin, sadece 4g bağlıyken, ve uçak modunda wifi bağlıyken(uçak moduna alıp arama yapınız). Bu şekilde uçak modunda arama yapabiliyorsanız IWlan veya sadece 4g bağlıyken LTE gözükürse aramadayken çalıştığını görürsünüz.

Eğer çalışıyorsa simgeleri buga girmiştir. Problem olmaz :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu rehber eski olduğundan çoğu cihaz için artık gerekli olmayabilir, kuzenim mi9t pro aldı son sürüm miui eu yükledi, hiçbir şey yapmadan vowifi ve volte si aktif oldu. Başka akrabam poco x3 aldı, aynı durum onda da geçerli.
Teşekkür ederim hocam. Söylediğiniz gibi simgeler bug'a girmiş olsa gerek EU Rom 21.2.3 Beta'da sorun çözülmüş olsa gerek VoLTE simgesi görünüyor artık :)

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Galaxy S23Ultra
Meslek
I fly brudda
Konular
38
Teşekkür ederim hocam. Söylediğiniz gibi simgeler bug'a girmiş olsa gerek EU Rom 21.2.3 Beta'da sorun çözülmüş olsa gerek VoLTE simgesi görünüyor artık :)
benim poco x3 te miui eu 12.0.7 yüklü. kamera deliği olduğundan bazen otomatik kayboluyor volte vowifi logosu, kontorl panelini indirince gözüküyor

ismuta

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Türk Telekom'u aradım telefonumu değiştiririm sistemden sonra gördüğünüz gibi tüm ayarları açtım. Fakat arama gerçekleştirdiğim zaman Radyo Kapalı ibaresi ile karşılaşıyorum. Cihaz Mi 8, roottlu, MIUI 12 son Beta sürümünü kullanıyorum.

Herhangi bir çözümü olan var mı? Rootlu veya rootsuz hiç fark etmez.

ismuta

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8
Konular
1

Türk Telekom'u aradım telefonumu değiştiririm sistemden sonra gördüğünüz gibi tüm ayarları açtım. Fakat arama gerçekleştirdiğim zaman Radyo Kapalı ibaresi ile karşılaşıyorum. Cihaz Mi 8, roottlu, MIUI 12 son Beta sürümünü kullanıyorum.

Herhangi bir çözümü olan var mı? Rootlu veya rootsuz hiç fark etmez.

Şuradaki çözüm işe yaradı.

Üst Alt