Haber Yeni Xiaomi cihaz alacaklar dikkat. Xiaomi Unofficial Romlar için Push bildirimleri yollamaya başladı

Xiaomi Çin pazarı için üretilen telefonların sadece Çinde satılması için çalışmalarını hızlandırdı. Biliyorsunuz daha önce duyurusunu yapmıştı.
ROM'u güncellemeden veya güncellemeden önce, ÇOK önemli bir şey var .

1. Çin pazarı için üretilen Xiaomi Telefonları MIUI Global ROM'u çalıştıramaz.
2. Global pazarlar için üretilen Xiaomi Telefonları MIUI Çin ROM'unu çalıştıramaz.

Resmi veya yetkili satış kanalları aracılığıyla Xiaomi Telefonları satın almanızı ve yanıp sönmeden veya güncellemeden önce sistem bilgisini iki kez kontrol etmenizi öneririz.

Anlayışın için teşekkürler.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

"Cihazınızda yüklü olan Rom unofficial gibi görünüyor. Yardım almak için distribütörünüzle iletişim kurun."

Gördüğünüz gibi Xiaomi Çin pazarı için üretilen telefonlarına Unofficial Rom yükleyenlere Push bildirimleri yollama başladı. Cihazları seri numarası ve iMEi üzerinden takip ettiği söyleniyor. Ancak bu bildirimleri geriye dönük yollayıp yollamayacağı ve bildirim geldikten sonra cihazda nasıl bir değişiklik olacağı bilinmiyor.

Bu bildirimlerin bizim yüklediğimiz Costum Romlar için olacağını düşünmüyorum. Önemli olan cihazın Çin pazarı mı yoksa Global cihaz olarak mı üretildiği. Xiaomi büyüyor ve dünyaya yayılıyor. Büyüdükçe de diğer gelişen tüm firmalar gibi satışların hepsini resmi kanallar üzerinden yapmak istiyor. Ben bu bildirimlerin Çinden illegal yollarla getirtilip İmei atılan ve Global Rom yüklenen cihazlar için geleceğini düşünüyorum. Tabi ki bu benim görüşüm.

Cihaz Sorgulaması yapmak için link

11 Eylülde yapılan bir duyuru
Merhaba Mi Hayranları,
Son zamanlarda birçok kullanıcının telefonlarında Global ROM'u yanıp sönerken veya güncellerken telefonlarını tutabildiğini geri bildirdik. Üzerinde araştırma yaptık. MIUI, MIUI ROM flaşında veya destek politikasında bir değişiklik yaptı. Şimdi Çin Fabrika / Çin Donanımı üretilen Xiaomi Telefonları, Kilitli Bootloader ile MIUI Global ROM çalıştıramazsınız. Herhangi bir kullanıcı, China Hardware Xiaomi Phone ile MIUI Global ROM'u yüklemeye çalışırsa, telefonları kurtarma moduna geçecek ve MIUI'yi çalıştıramayacak.

Cihazlar: Redmi 5 serisi ve 2018'de yayınlanan diğer tüm cihazlar

ROM'u flaş veya güncellemeye çalıştığınızda tuğlalanma sorunuyla ilgili size yardımcı olabilecek bazı ipuçları.

1. Çin ROM veya Global ROM mu olduğunu doğrulayın - Ambalaj kutusundaki yazdırmayı kontrol edin.Baskı Çince ise, o zaman MIUI Çin ROM ile Çin pazarı için. MIUI Global ROM 2'yi flaşlamak oldukça riskli olacaktır
2. ROM versiyonunu doğrulayın - V9.6.1.0.ODMMIFD resmi bir MIUI Global sürümü değildir ve ROM güncellemelerini desteklemez. Bu sürümü elinde tuttuğunuz herhangi biri güncelleşir ve “kurtarma modu” na girerse, lütfen satıcıdan yardım isteyin. Resmi veya yetkili satış kanallarından satın almanızı tavsiye ederim.
3. Bir V9.6.1.0.ODMMIFD telefonu satın aldığınızda ve bootloader'ın kilidi açılmışsa, Global ROM V9.6.4.0'a fastboot ile hızlıca kaydırabilir ve kilitli kalmasını sağlayabilirsiniz (kilitlendikten sonra tuğlalanır); veya Çin ROM'una (kilitlenmeye izin verilir) yanıp sönebilirsiniz.

Son düzenleme:

BK KingX

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yokki
Cihazım
Yok
Konular
21
Cihazım Redmi Note 4 SD Ne Yapmak Gerekir BL Açık Bence Sıkıntı Olmaz En Fazla Lineage OS

Cakabox

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Caku
Cihazım
iPhone X
Konular
4
Xiaomi.eu akar. Şimdiye kadar hiç global rom kullanmadım zaten, sıkıntı yok.

blackrow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
DoğuHan
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
16
Ben bir sene önce mi5'i hepsiburada'dan evo garantili aldım. Ama çin pazarı içinmi üretilmiş yoksa globalmi nasıl öğrenebilirim bunu?

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Ben bir sene önce mi5'i hepsiburada'dan evo garantili aldım. Ama çin pazarı içinmi üretilmiş yoksa globalmi nasıl öğrenebilirim bunu?

Buradan.

akalem

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 9T
Meslek
SEO uzmanı
Konular
17
Öncelikle Merhaba arkadaşlar,
Xioami böyle bir krize izin verecek bir firma değil. Şöyle ki globale yeni açılan bir firma bu şekilde bir politika uygulamaz o kadar aptal değillerdir. Ama ilerleyen günlerde yakın bir gelecekte samsung gibi knox yada Apple gibi icloud yazılımına benzer bir sistem geliştirip, Çin için sadece belirtilen sürümlere yükseltip düşürmeye izin verebilir. Yani Çin için global yüklemeye izin vermez. Bunuda kullanıcının seçimine bırakır. Unutmamalı ki yeni büyüyen bir firma taş atan çok olacaktır. Resmi açıklama gelmeden erken konuşmak yanlış olacaktır.

AzizKöpürcük

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Öncelikle Merhaba arkadaşlar,
Xioami böyle bir krize izin verecek bir firma değil. Şöyle ki globale yeni açılan bir firma bu şekilde bir politika uygulamaz o kadar aptal değillerdir. Ama ilerleyen günlerde yakın bir gelecekte samsung gibi knox yada Apple gibi icloud yazılımına benzer bir sistem geliştirip, Çin için sadece belirtilen sürümlere yükseltip düşürmeye izin verebilir. Yani Çin için global yüklemeye izin vermez. Bunuda kullanıcının seçimine bırakır. Unutmamalı ki yeni büyüyen bir firma taş atan çok olacaktır. Resmi açıklama gelmeden erken konuşmak yanlış olacaktır.
Bence bu önlemleri Global pazar için değil Çin pazarı için alıyor.
Çünkü malum Çin'de google hizmetleri (play store da dahil sanırım) olmak üzere çoğu şeye erişim yasakmış öyle duydum. Mahsus çinliler global rom kuramasınlar diye yapıyolar bence şüpheleniyorum smoking~~

akalem

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 9T
Meslek
SEO uzmanı
Konular
17
Bence bu önlemleri Global pazar için değil Çin pazarı için alıyor.
Çünkü malum Çin'de google hizmetleri (play store da dahil sanırım) olmak üzere çoğu şeye erişim yasakmış öyle duydum. Mahsus çinliler global rom kuramasınlar diye yapıyolar bence şüpheleniyorum smoking~~
Az google orada eksik kalsın Baidu var orada Google Baidu yetişemez. O kadar başarılı bir arama motoru.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
AOSP romlarına geçirecekler zorla. Kaçayım istiyorum ama kurdurtacaklar illaki.

dokucan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Mi 8 Pro 8/128
Konular
1
AOSP romlarına geçirecekler zorla. Kaçayım istiyorum ama kurdurtacaklar illaki.

AOSP roma geçtim ben geçen gün havoc os ve aex denedim hatta gsi pie rom denedim.Güzeller fakat kameraya gelince tırt. Miui kamera eksikliği çok rahat anlaşılıyor. Gcam kullan diyebilirsin fakat gcam her bölümde miui kamerayı geçemiyor. mesela ön kameram 20 mp. Gcam bunu 5mp olarak çekiyor. Bunun gibi bir çok özelliklerde miui cam daha iyi. Magisk modülü ile yüklemeye calıstım miui camı fakat çalışmadı. Bu yüzden eu beta 8.9.20ye döndüm :D

Üst Alt