Yardım Yeni aldigim Redmi 5 Plus unlocked diyor

cemdiker

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
3
Merhaba.

Bugun Kadikoy'de bir magazadan kvk garantili redmi 5 plus 4gb/64gb aldim. Kutunun arkasinda cepport ve miuiturkiye etiketi var(kutuyu incelerken simdi gordum) ve jelatinliydi. Son guncellemeleri yaptiktan sonra netflixi yukleyecektim ama markette gorunmedigini farkettim. Biraz arastirinca unlocked cihazlarda oldugunu orendim(play store cihaz icin uncertified diyor) Developer modu acip baktim ve unlocked yaziyordu. Yine google da ararken miuiturkiye forumunda bir baslikta unlocked cihazlar garanti disidir yazilmisti. Ne yapmam gerek? Yeni aldigim telefonda boyle bir durum olmasi beni korkuttu. Yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. Tesekkurler.

Son düzenleme:

PLTN

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cemil
Cihazım
GMD 16 GB
Konular
0
1. Hocam güncellemeleri sorunsuz alırsınız her hangi bir problem olmayacaktır.

2. Hayır sorun olmayacaktır.

3. Bootloader kilidinin garanti durumuna bir etkisi yoktur. Bu şekilde gönderdiğinizde garanti dahilinde işlem görecektir.

4. Hayır kilidi kapatmanıza gerek yok hatta özel olarak kapatmayın, açık olarak gönderin, kilidi üzerindeki yazılımla kapatmanız farklı sorunlar doğurur.

5. Benim cihazımda da sertfika yüklü değil olarak gösteriyor ancak şimdiye kadar hiç bir uygulamada problem yaşamamıştım. Ancak sertifika olsun derseniz aşağıdaki rehberi inceleyebilirsiniz.

Rehber - Google Play Store Cihaz Sertifikalı Değil Hatası ve Çözümü

Özetle cihazınızı açın kullanın hocam, sadece bootloader kilidini kapatmaya çalışmayın.

Şimdiye kadar hiç bir cihazımı kilit kapalı olarak kullanmadım dolayısı ile her hangi bir eksisi varsa da ben farkında olmayabilirim ancak keşke kapalı olsaydı dediğim hiç olmadı. Hatta buraoca2 hocamın da biraz önce belirttiği üzere keşke açık gelse demişimdir. Anladığım kadarıyla sıkıntı sadece netflix uygulamasında ortaya çıkıyor. Play Store üzerinden yüklenmesine izin verilmiyor. (Şimdi kendi cihazımda baktım bende de play store üzerinde görünmüyor) Açıkçası netflix dizileri takip ediyor olmama rağmen dizi sitelerimiz ve torrent sağ olsun uygulamanın olmadığını ilk defa fark ettim :D Mutlaka netflix uygulaması kullanmak istiyorum diyen arkadaşlarımız apk olarak yüklemeyi deneyebilirler.
Cantara hocam bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
Telefona bu durumda şimdi sim kart takıp kullanmaya başlıyorum.
İnşallah ilerleyen günlerde bu konularla ilgili sıkıntı yaşamam.
Heeşey için sağolun.

Oyla:

Holybom

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi
Konular
14
Bende cepport tan mi mix 2 aldım kvk garantili cihaz unlocked geldi. Bu durumu cepport ile konuştuk garanti dahilinde ve sorun olmadığını söyledi. Bootleader açmalarının sebebinide Vodafone 20 bant desteği yüklensin diye olduğunu söylemişti. Tüm cihazların da unlocked olduğunu söyledi. Bence bir sıkıntı olmaz hocam anladığım kadarıyla açık olmayanlar bu kilidi açmaya çalışıyor bize açık geldi daha iyi gibi. Bende yeniyim androidde ama üzmez bizi inşallah.

Oyla:

PLTN

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cemil
Cihazım
GMD 16 GB
Konular
0
Bende cepport tan mi mix 2 aldım kvk garantili cihaz unlocked geldi. Bu durumu cepport ile konuştuk garanti dahilinde ve sorun olmadığını söyledi. Bootleader açmalarının sebebinide Vodafone 20 bant desteği yüklensin diye olduğunu söylemişti. Tüm cihazların da unlocked olduğunu söyledi. Bence bir sıkıntı olmaz hocam anladığım kadarıyla açık olmayanlar bu kilidi açmaya çalışıyor bize açık geldi daha iyi gibi. Bende yeniyim androidde ama üzmez bizi inşallah.
Eyvallah bilgilendirme için.
Benim kızdığım nokta, böyle bir şey yapıyorsan Müşteriyi bilgilendireceksin. Cihazınızın şu şu nedenlerden dolayı BL Kilidi açık olacaktır. Cihazınız garanti kapsamından çıkmayacaktır gibi bilgilendirmeler yapılsa, bizlerde ne yapacağımız konusunda sağdan soldan araştırma yapmak mecburiyetinde kalmasak.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cantara hocam bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
Telefona bu durumda şimdi sim kart takıp kullanmaya başlıyorum.
İnşallah ilerleyen günlerde bu konularla ilgili sıkıntı yaşamam.
Heeşey için sağolun.

Güzel günlerde kullanın hocam. Umarım bir sıkıntı yaşamazsınız ancak her hangi bir sıkıntı olursa da yardımcı olmak için elimizden geleni yaparız :)

Oyla:

PLTN

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cemil
Cihazım
GMD 16 GB
Konular
0
Konuyla ilgili olarak Cepport Mağazasına gönderdiğim mesajlara Cepport tarafından bugün itibariyle cevap verilmiştir. Forumdaki arkadaşlarında bilgisinin olmasının iyi olacağını düşündüm.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• upload_2018-5-21_10-12-2.png
    upload_2018-5-21_10-12-2.png
    84,2 KB · Görüntüleme: 25
Oyla:
Üst Alt