Yardım Yeni aldigim Redmi 5 Plus unlocked diyor

cemdiker

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
3
Merhaba.

Bugun Kadikoy'de bir magazadan kvk garantili redmi 5 plus 4gb/64gb aldim. Kutunun arkasinda cepport ve miuiturkiye etiketi var(kutuyu incelerken simdi gordum) ve jelatinliydi. Son guncellemeleri yaptiktan sonra netflixi yukleyecektim ama markette gorunmedigini farkettim. Biraz arastirinca unlocked cihazlarda oldugunu orendim(play store cihaz icin uncertified diyor) Developer modu acip baktim ve unlocked yaziyordu. Yine google da ararken miuiturkiye forumunda bir baslikta unlocked cihazlar garanti disidir yazilmisti. Ne yapmam gerek? Yeni aldigim telefonda boyle bir durum olmasi beni korkuttu. Yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. Tesekkurler.

Son düzenleme:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Arkadaşlar Bootloader Kilidinin açılmış olması cihazı garanti dışı bırakmaz. Kilit size açık da gelse, siz kendiniz de açmış olsanız fark etmez cihazınızın garanti durumuna bir etkisi yoktur. (cemdiker hocam ilk mesajda yazdığınız bilgi hangi konuda yazılı acaba ben bulamadım, link atarsanız düzeltelim)

Diğer yandan YusufArslan hocam uyarıyı yapmış zaten ancak bir defa da ben belirteyim bootloader kilidini manuel olarak kapatmaya çalışırsanız cihazının kilitlenir ve kullanamazsınız. Servise gitmesi gerekir kesinlikle denemeyin.

Keşke Her Xiaomi Cihazi Bl kilidi açık gelse de ugrastirmasa bizi hocam :)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Keşke Her Xiaomi Cihazi Bl kilidi açık gelse de ugrastirmasa bizi hocam :)

Hocam ilginç bir şekilde Çin versiyon cihazların tamamı artık Bootloader kilidi açık şekilde geliyor. Tabii bu durum Global Romla mı alakalı yoksa China versiyon olmasıyla mı bilemiyorum ama özetle China versiyon cihazlar uğraştırmıyor. Tek eksi yanı kilidi normal yollarla kapatamıyoruz. China rom yükledikten sonra işlem yapmak.

Oyla:

YusufArslan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Arslan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
27
Bu durumda bizim suçumuz nedir.
Şimdi ben BL Kilidini kapatsam telefon Brick olacak, niye budurum hakkında Müşteriye bilgilendirme yapılmıyor.
Şimdi benim bu telefonun güncelleme almayacak mı?
Güncelleme alsa bile bizler neden bu durumda mağdur ediliyoruz. Sizin demenize göre BL Kilidini hiçbir şekilde kapatamıyacağım.
cantara Hocamın da dediği gibi bl kilidini kapatmak için China Rom'da olmanız gerekli global veya farklı romdayken bl kapatırsanız garantiyle uğraşırsınız ki bunu hiç tavsiye etmem cihazım 10 gündür serviste ve bu sorun hala çözülemedi.

Oyla:

PLTN

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cemil
Cihazım
GMD 16 GB
Konular
0
Hocam ilginç bir şekilde Çin versiyon cihazların tamamı artık Bootloader kilidi açık şekilde geliyor. Tabii bu durum Global Romla mı alakalı yoksa China versiyon olmasıyla mı bilemiyorum ama özetle China versiyon cihazlar uğraştırmıyor. Tek eksi yanı kilidi normal yollarla kapatamıyoruz. China rom yükledikten sonra işlem yapmak.

Şimdi ben bu telefonu kargodan dün teslim aldım. Ancak telefonsuz kaldığımız içinde kullanmaya başlamamız gerekiyor.
Telefonun durumu resimlerde görüldüğü gibi.
Bu konularla ilgili olarak cepport yetkililerine ulaşamadım.
Şimdi satın almış olduğum telefonda anladığım kadarıyla BL Kilidi açık.
Cantara hocam ben bu konulardan pek anlamıyorum. Aşağıdaki kafa takılan sorular hakkında yardımcı olabilir isiniz?
1. Bu telefon Global güncellemelerini alacak mı?
2. Güncellemeleri aldığında güncellemeler telefona yüklendikten sonra telefonun açılmama, brick olma durumu gibi bir şey meydana gelir mi?

3. Yada benim telefonumda donanımsal veya yazılımsal bir sıkıntı olduğunda, sıkıntının çözümü için telefonu bu halde BL Kilidi açık olarak garantiye gönderdiğimde, telefon garanti kapsamında değerlendirilir mi yoksa garanti kapsamından çıkarılır mı?

4. Yada telefonu arıza durumunda garantiye gönderirken BL Kilidini kapatmam mı lazım. (Bu işlerdende pek anlamam)

Telefonu şu aşamada sadece ilk kurulumunu yaptım. Telefona hiç bir şekilde GSM Hattı takılmadı ve ayrıca Wifi bağlantısı yapılmadı.

5. İlk mesajdaki arkadaşın dediği şekilde Google Play Store üzerinden bazı uygulamaları yüklemek istediğimde, bulamıyacakmıyım yada yükleyemeyeceğim mi?

Yukarıdaki konular hakkında bilgilendirebilirseniz sevinirim. Sizlerin bilgilendirmesine göre telefonu hemen kullanmaya başlayacağım.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• IMG_20180520_160700_HHT.jpg
    IMG_20180520_160700_HHT.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20180520_160726_HHT.jpg
    IMG_20180520_160726_HHT.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20180520_160902_HHT.jpg
    IMG_20180520_160902_HHT.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 29
Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Bence bootloader kilidini kapatmayın apk olarak yükleyin ileride root veya rom yüklemek isterseniz sizin için daha kolay olur.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4

Anladım hocam, acaba Xiaomi de Bl kilidinden tamamen vazgeçebilir mi ilerleyen zamanlarda diye düşündürdü bu durum beni ama. Bendeki Mi6da Çinden gelmişti, Sefa hocam Imei işlemlerini halletmek için Bl kilidini açınca ben uğraşmadim neyseki. Xiaomi cihazlarda bana göre Tam performans almak için, Bl kilidini açıp Google Camera, Ses modu vs. Müdahale etmek gerekiyor cihaza eklentiler kurmak için.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Şimdi ben bu telefonu kargodan dün teslim aldım. Ancak telefonsuz kaldığımız içinde kullanmaya başlamamız gerekiyor.
Telefonun durumu resimlerde görüldüğü gibi.
Bu konularla ilgili olarak cepport yetkililerine ulaşamadım.
Şimdi satın almış olduğum telefonda anladığım kadarıyla BL Kilidi açık.
Cantara hocam ben bu konulardan pek anlamıyorum. Aşağıdaki kafa takılan sorular hakkında yardımcı olabilir isiniz?
1. Bu telefon Global güncellemelerini alacak mı?
2. Güncellemeleri aldığında güncellemeler telefona yüklendikten sonra telefonun açılmama, brick olma durumu gibi bir şey meydana gelir mi?

3. Yada benim telefonumda donanımsal veya yazılımsal bir sıkıntı olduğunda, sıkıntının çözümü için telefonu bu halde BL Kilidi açık olarak garantiye gönderdiğimde, telefon garanti kapsamında değerlendirilir mi yoksa garanti kapsamından çıkarılır mı?

4. Yada telefonu arıza durumunda garantiye gönderirken BL Kilidini kapatmam mı lazım. (Bu işlerdende pek anlamam)

Telefonu şu aşamada sadece ilk kurulumunu yaptım. Telefona hiç bir şekilde GSM Hattı takılmadı ve ayrıca Wifi bağlantısı yapılmadı.

5. İlk mesajdaki arkadaşın dediği şekilde Google Play Store üzerinden bazı uygulamaları yüklemek istediğimde, bulamıyacakmıyım yada yükleyemeyeceğim mi?

Yukarıdaki konular hakkında bilgilendirebilirseniz sevinirim. Sizlerin bilgilendirmesine göre telefonu hemen kullanmaya başlayacağım.

Saygılarımla.

1. Hocam güncellemeleri sorunsuz alırsınız her hangi bir problem olmayacaktır.

2. Hayır sorun olmayacaktır.

3. Bootloader kilidinin garanti durumuna bir etkisi yoktur. Bu şekilde gönderdiğinizde garanti dahilinde işlem görecektir.

4. Hayır kilidi kapatmanıza gerek yok hatta özel olarak kapatmayın, açık olarak gönderin, kilidi üzerindeki yazılımla kapatmanız farklı sorunlar doğurur.

5. Benim cihazımda da sertfika yüklü değil olarak gösteriyor ancak şimdiye kadar hiç bir uygulamada problem yaşamamıştım. Ancak sertifika olsun derseniz aşağıdaki rehberi inceleyebilirsiniz.

Rehber - Google Play Store Cihaz Sertifikalı Değil Hatası ve Çözümü

Özetle cihazınızı açın kullanın hocam, sadece bootloader kilidini kapatmaya çalışmayın.

Şimdiye kadar hiç bir cihazımı kilit kapalı olarak kullanmadım dolayısı ile her hangi bir eksisi varsa da ben farkında olmayabilirim ancak keşke kapalı olsaydı dediğim hiç olmadı. Hatta buraoca2 hocamın da biraz önce belirttiği üzere keşke açık gelse demişimdir. Anladığım kadarıyla sıkıntı sadece netflix uygulamasında ortaya çıkıyor. Play Store üzerinden yüklenmesine izin verilmiyor. (Şimdi kendi cihazımda baktım bende de play store üzerinde görünmüyor) Açıkçası netflix dizileri takip ediyor olmama rağmen dizi sitelerimiz ve torrent sağ olsun uygulamanın olmadığını ilk defa fark ettim :D Mutlaka netflix uygulaması kullanmak istiyorum diyen arkadaşlarımız apk olarak yüklemeyi deneyebilirler.

Oyla:

PLTN

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cemil
Cihazım
GMD 16 GB
Konular
0
Cihaz garanti dışı değil global varyantı olmadığı için telefonun mecbur açılıp yükleniyor geri kapatılıyor buda sertifikasız haline getiriyor. Maalesef ki kendiniz başvurupta cihazınızı listeye sokmak zorundasınız. Apk yükleyip devam edin o zamana kadar ve haklısınız bu durumun olması rahatsız edici bir durum ancak bunun için satıcının yapabileceği de pek bir şey yok.

Hocam bu konulara yabancıyım.
1. Sertifikasız hale gelmesi olayı ne demek anlamadım?
2. Telefon için nereye başvuru yapmam lazım ve telefonu hangi listeye sokmam lazım.
3. Apk yüklemesi nedir. Hangi apk'yı yüklemem gerekiyor ve bu Apk ne işe yarıyor.

Bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
1. Hocam güncellemeleri sorunsuz alırsınız her hangi bir problem olmayacaktır.

2. Hayır sorun olmayacaktır.

3. Bootloader kilidinin garanti durumuna bir etkisi yoktur. Bu şekilde gönderdiğinizde garanti dahilinde işlem görecektir.

4. Hayır kilidi kapatmanıza gerek yok hatta özel olarak kapatmayın, açık olarak gönderin, kilidi üzerindeki yazılımla kapatmanız farklı sorunlar doğurur.

5. Benim cihazımda da sertfika yüklü değil olarak gösteriyor ancak şimdiye kadar hiç bir uygulamada problem yaşamamıştım. Ancak sertifika olsun derseniz aşağıdaki rehberi inceleyebilirsiniz.

Rehber - Google Play Store Cihaz Sertifikalı Değil Hatası ve Çözümü

Özetle cihazınızı açın kullanın hocam, sadece bootloader kilidini kapatmaya çalışmayın.

Şimdiye kadar hiç bir cihazımı kilit kapalı olarak kullanmadım dolayısı ile her hangi bir eksisi varsa da ben farkında olmayabilirim ancak keşke kapalı olsaydı dediğim hiç olmadı. Hatta buraoca2 hocamın da biraz önce belirttiği üzere keşke açık gelse demişimdir. Anladığım kadarıyla sıkıntı sadece netflix uygulamasında ortaya çıkıyor. Play Store üzerinden yüklenmesine izin verilmiyor. (Şimdi kendi cihazımda baktım bende de play store üzerinde görünmüyor) Açıkçası netflix dizileri takip ediyor olmama rağmen dizi sitelerimiz ve torrent sağ olsun uygulamanın olmadığını ilk defa fark ettim :D Mutlaka netflix uygulaması kullanmak istiyorum diyen arkadaşlarımız apk olarak yüklemeyi deneyebilirler.

Netflix i apk olarak kurduğumda sorun yaşamadı hocam bana Globe Tabanli romlarda. Sadece her versiyonu calismayabilir, apk sitelerinden farklı versiyonlari indirip denemeniz gerekebilir. Bende bunu not düşeyim.

Oyla:

cemdiker

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
3
Merhaba,

Delta disindakiler icin garanti disi kaldigini burada okudum (benim aldigim kvk li); Yardım - Bootloader Unlock Garanti Dışı Yapıyormu ?

Korkum netflix gibi baska uygulamalar da uncertified olunca yuklenmemeye baslamasi...

Lock edilememesinin redmi5/plus lardaki bir bug oldugu 20subat tarihli miui forumunda birnsayfada yaziyor. Bu bugu cozerlerse lock edilebilecek diye anliyorum. Yanlis yorumlamiyorum umarim haberi;

Oyla:
Üst Alt