Doğrusunu söylemek gerekirse
ynsyns arkadaşımız son derece faydalı bir konuya temas etmiş. Güzel Türkçe'mizi imla kurallarına riayet ederek doğru ve sağlıklı bir şekilde kullanmak... Tabi yine her zaman olduğu gibi bu konuda da iki farklı düşünce tarzını benimsemiş bulunuyoruz.; destekleyenler ve muhalefet edenler... Maalesef bizim toplumumuzun genel ve yaygın inancı daima bu yönde.
Forum kurallarına bakıyorum; kullanılan dil, üslup, genel ahlak kuralları, kişisel saldırılar vs..... Bir forumun olmazsa olmaz düzeni, bütünlüğü ve işleyişi ile alakalı bir çok madde var. Aman canım bırakın, güzelim Türkçe'mizi eksik yada bozuk kullanalım ne olur? Burası bir teknoloji paylaşım sitesi nasıl olsa. Ben güncellemelerden haber alayım, batarya performansım ne olacak ona bakayım, ekran süremi nasıl uzatırım bilgi alayım, acaba global kararlıda mı kalayım yoksa Custom rom yada Aosp roma mı geçsem hocalarıma bir sorayım, bu Xiaomi de şu bildirim meselesini halledemedi gitti arkadaş; bir daha bu dandik markanın yanına bile yaklaşmayayım....
Hani şu gençlerin sık kullandığı amiyane tabir bir var ya; İşte bana bunlarla gelin... Gelelim gelmesine de doğru olan bu değil ki...
Bir eğitimci dostunuz olarak söylüyorum beyler... Güzel Türkçe'mizi şanına yakışır bir şekilde ve doğru olarak kullanın. Peki kullanmaz iseniz ne olur? Vereceğiniz bilgi ne kadar üst düzeyde olursa olsun, eğer ihtiyaç sahibi bir insana tam olarak ifade edebilecek bir dil kullanmazsanız o bilgi kadük olur. Maalesef bilgi, deneyim ve tecrübeniz de sorgulanır. Kaba bir deyişle, meramını anlatmaktan aciz bir insan Allame-i Cihan olsa ne yazar?
Ceza tanımına ben de karşıyım ve çözüm olmayacağını düşünenlerdenim. Lakin forum yöneticileri yeni bir düzenleme yapabilir, forum kuralları arasına lisanımızın güzel kullanılması ile alakalı ek bir madde koyabilirler. Uymayanları uyarabilirler. Misal, Türkçe öğretmenliği okuyan
Zenex hocam bir kaç kişinin kulağını çekse fena mı olur diye düşünmeden edemiyorum. Kimse kusura bakmasın ama bir kaçı yönetici olmak üzere bu konuda uyarılması gereken çok insan var.
Biliyorum boşuna yorum yapıyorum ve başta yönetici dostlarım olmak üzere yazdıklarımı kimsenin kaale almayacağının da farkındayım. Ne var ki Miuitürkiye forumuna üye olduğum 22 Mart 2018 yılından bugüne geçen on yedi ay sonunda gördüm ki artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Üye sayımız çok arttı belki ( yüz binin üzerinde falan olmalı ) ama seviye ve kalite de aynı oranda düşmeye başladı. Üzülüyorum, çünkü burası beni Xiaomi ile tanıştıran ve bugün dahi sarsılmaz dostluklar kurmamı sağlayan bir forum
idi...
Sayın yöneticilerimiz bu gidişata bir çözüm bulabilirler mi bilemem. Lakin dost acı söyler misali beni rahatsız eden bazı durumları ifade etmem gerektiğini hissettim. Eğer bir kusur ve kabahatimiz olduysa affola...
Sayın
ynsyns arkadaşımıza da uzun zamandır zihnimi meşgul eden duygu ve düşüncelerimi beyan etmeme vesile olduğu için ( böyle bir konuyu açarak ) teşekkür ederim.
Saygılarımla...