Elbette ki eleştiri yapılacak ve eğer ki eleştiri haklıysa düzeltilmeye çalışılacak, gerekliyse özür dilenecektir. Bu konuda her hangi bir sıkıntı görmüyorum ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak yapılan eleştirinin adı iftira hatta daha amiyane tabirle çamur atmaktır.
Zenex ,
sw33tking gibi son derece saygıdeğer, bilgili ve yardımsever arkadaşları forumumuzda bu kadar emekleri varken ve ülkemizdeki Xiaomi kullanıcılarına bu kadar hakları geçmişken temelsiz eleştirmek iyi niyetli bir tutum olmaktan son derece uzak. Benim görebildiğim kadarıyla her ikisi de gerektiğinde kendi işlerini bırakıp hiç bir karşılık beklemeden isteyen herkese yardımcı olmaya çalıştılar ve yerleri başımızın üzerinde. Dolayısıyla henüz kimseye faydası dokunmamış, tam tersine faydası dokunabilecek kişileri de gereksiz ithamlarla saatlerce meşgul ediyor olmanız yaptığınız eleştiri ve muhalefetin temelsizliğine işaret ediyor ki kayda alınmasına gerek olmadığını düşünüyorum.
Ancak görebildiğim kadarıyla bir yanlış bir anlaşılma ve bilgi kirilliği var. Bu bahsettiğim arkadaşların telefon satışı ile her hangi bir ilgileri bulunmamakta. Sadece sorun yaşayan kişilere yardımcı olmaya çalışıyorlar ve bu işten her hangi bir maddi çıkarları bulunmuyor. Kazançları yeni arkadaşlıklar ve bol bol saygınlık ki bence bu durum maddi kazancın çok daha üzerinde... Diğer yandan telefon satışları ise sitemizin marketinden ve sadece Mi4 için yapıldı ve bu cihazların içerisinde yazılımsal olarak sorunlu olan bulunmuyor. Kullanıcı hatası ile yazılımsal anlamda sıkıntı çıkartan cihazları ise gerek bize gönderildiğinde gerekse uzaktan yardımla her hangi bir ücret talep etmeksizin düzelttik. Donanımsal problem yaşanan cihazlar ise garanti kapsamında tamir edildi veya değiştirildi. Dolayısıyla hatalı bilgilendirilmişsiniz bizim cihazlarımızda bahsettiğiniz sorunlar bulunmamaktadır. Gelmesi planlanan Mi5'ler ise resmi satış olmayacak. Sitemiz değil kişiler vasıtasıyla satılacak. Dolayısıyla muhatap sitemiz değil satın aldığınız kişi olacaktır.
Son ve en önemlisi olarak kullanılan üslubun düzgün olması sitemizin vazgeçilmezidir ve bu konuda taviz verilmeyecektir. Daha açık söylemek gerekirse her hangi biri kendisine "siz" diyerek hitap eden bir kişiye "sen" diyerek hitap ederse bu kişinin sitemizde yeri yoktur. Lütfen bu tehdit olarak algılanmasın. Hepimiz IP ban dahi uygulandığında pek çok kullanıcının geri geldiğini biliyoruz. Sadece bu forumda değil yıllar boyunca yöneticilik yaptığım hem yurt içi hem de yurt dışı forumlarda aynı şeylerle pek çok defa karşılaştım bu nedenle forumlarda her ne kadar yönetici de olunsa tehdit etmenin gereksizliğinin farkındayım. Banlamak sadece kişiye o forumda istenilmediğini gösterir. Eğer bu kişi geri gelecek kadar yüzsüzse yapılacak çok fazla bir şey kalmıyor