Öncelikle merhabalar. İphone 7 son kullandığınız telefon. Buna istinaden belirttiğiniz model
Arkadaşlar merhaba forumunuza bugün üye oldum. Kendim bir iPhone 7 kullanıcısıyım ve 4 ten beri kullanıyorum. Fakat geçenlerde bir tanıdığımın yeni aldığı redmi note 8 telefonunu biraz inceledikten sonra Xiaomi’ye geçme kararı aldım ve bu benim için çok büyük bir adım çünkü ilk defa android kullanacağım ve beni kesinlikle tatmin edip iPhone u aratmaması gerekmekte. Bu yüzden Xiaomi’nin en iyi telefonunu alayım almışken dedim fakat o kadar çok model ve model kodu var ki bir türlü karar veremedim. Bu konuda siz değerli forum sakinleri ve deneyimli Xiaomi kullanıcılarından desteklerinizi ve deneyimlerinizi talep ediyorum.
Not: Şuanlık mi9, mi9t pro ve note 10 en iyileri diye öğrendim fakat yanlış da olabilir yanlışım varsa düzeltiniz. Mi9t pro mesela redmi k20 pro diye geçiyormuş ve redmi yerine mi tercih etmem söylendi. Yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba. Öncelikle kendi adıma foruma foruma hoşgeldiniz demek isterim. Şu an kullandığınız İphone 7 modeliniz ve belirttiğiniz modeller üzerinden naçizane tavsiyelerimi yazmak isterim.
ilk tavsiyem Pil kapasitesi 4000mAh ve üzeri pile sahip bir model almanız olacaktır. Bunun yanında hızlı şarjı da desteklemesi sizin için önemli olacaktır. İphone hız ve stabilitesini mutlaka ve mutlaka birçok Xiaomi telefonunda bulabilirsiniz. Ancak ilk kez Android ile tanışacak birisi olarak sizi hayal kırıklığına uğratmaması için özellikle işlemci, Ram, Depolama ve Kamera konusunda üst segmentte yer alan modelleri önermek isterim. Peki hangi modeller bunlar?
Bu anlamda sizin için bütçe de önemli olmadığını düşünürsek iki model sizin için uygun olacaktır.
Bence Bunlardan ilki Mi 9T Pro olmalı.
Neden Mi Note 10 değilde Mi 9T Pro? Öncelikle işlemci nedeni ile. Şu anda Snapdragon 855 en üst ve en iyi işlemci konumunda (Qualcomm tarafında)
Huawei cephesinde Kirin 980 işlemciler en üst seviyede iken Samsung cephesinde ise Exynos 9xxx serisi işlemciler yüksek başarım gösterir.
Mi 9T modelinin diğer özelliklerine bakarsak; Ram miktarı 6GB ve bugünün şartlarında gayet iyi, bunun dışında Kameralara bakarsak, telefonun arka tarafında ana kamera 48MP olmak üzere üçlü kamera kurulumu var. Bu kameralar ile kaliteli çekimler yapabilirsiniz. Ekranın tamamen çentiksiz olması size ayrı bir kullanıcı deneyimi yaşatacaktır. Ön tarafta bulunan pop-up 20MP kamera ise çok başarılı selfie çekimler yakalamanızı sağlar.
QC 4.0+ destekli 4000mAh pil size rahatlıkla 1 gün (24 saat) yetecektir. Yetmediği yerde Hızlı şarj ile bu açığıçok rahat kapatırsınız.
ikinci olarak Mi Note 10 modelini tercih etmelisiniz. Snapdragon 730G işlemcisinden güç alan telefonun henüz performansını bilmiyoruz. Oldukça iddaalı olduğu bir gerçek. 108MP ana kamera ile toplam 5 kamera oldukça profesyonel çekimler yapabilirsiniz.
Ancak dediğim gibi henüz yeni olan bir model ve bir işlemci. Dolayısı ile ben şahsen böyle olduğunda biraz bekler ve görürüm.
Bunlar benim şahsi görüş ve sizin için tavsiyelerimdir.
Saygılarımla.