Yardım Xiaomi’ye geçeceğim ve sorularım var

Acr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
31
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
iOS 13
Telefon Modeli
iPhone 7
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar merhaba forumunuza bugün üye oldum. Kendim bir iPhone 7 kullanıcısıyım ve 4 ten beri kullanıyorum. Fakat geçenlerde bir tanıdığımın yeni aldığı redmi note 8 telefonunu biraz inceledikten sonra Xiaomi’ye geçme kararı aldım ve bu benim için çok büyük bir adım çünkü ilk defa android kullanacağım ve beni kesinlikle tatmin edip iPhone u aratmaması gerekmekte. Bu yüzden Xiaomi’nin en iyi telefonunu alayım almışken dedim fakat o kadar çok model ve model kodu var ki bir türlü karar veremedim. Bu konuda siz değerli forum sakinleri ve deneyimli Xiaomi kullanıcılarından desteklerinizi ve deneyimlerinizi talep ediyorum.

Not: Şuanlık mi9, mi9t pro ve note 10 en iyileri diye öğrendim fakat yanlış da olabilir yanlışım varsa düzeltiniz. Mi9t pro mesela redmi k20 pro diye geçiyormuş ve redmi yerine mi tercih etmem söylendi. Yorumlarınızı bekliyorum.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
iPhone'dan sonra Xaoimi'ye gecilmez :)
İlle de tavsiye isterseniz mi9. Xaoimi ekosistemi icindeki en sorunsuz cihazdır kendileri.
Ama habgi xaoimi modeli alırsanız alin Instagram, WhatsApp, Facebook gibi uygulamalarda sorun yasarsiniz ya da tam performanslı kullanamazsiniz.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
note 10 modeli için ne düşünüyorsunuz ?
Kamera olarak çok iyi gibi duruyor ama günlük kullanımda MI 9'dan ve 9T Pro'dan zoom dışında ve sabitleme dışında bir artı sunacağını zannetmiyorum.İşlemci olarak bu modellere göre zayıf.Oyun oynamıyorsanız gayet yeterli bir işlemci.Batarya olarak çok iyi.Ekranı kavisli.Ek 2 tane daha arka kamerası var.Yani bana göre kamera,tasarım,batarya,ekran deneyimi olarak iyi.Performas olarak bu modellere göre düşük.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fiyatları ve bazı detayları inceleyebilirsiniz.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Şuan iphone 7 ile idare edip kesinlikle beklemede kalın pişman olmayın mi 10 modeli çıkıcak mi 10T falan çıkıcak 90hz ekranlar konuşuluyo 3-4 ay daha idare edip öyle karar verin bence ben zamanında acele edip aldım 4 ay sonra tam istediğim model çıktı çok pişman oldum.

Acr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
31
Bnde 7 plustan geçtim stabilite istiyorsanız ıphone dewam özgür olmak isterseniz androide geçebilirsiniz. Mi 9 aldım iyi hoş ama sorun çok ve ne olacağı belli değil. Bütçeniz varsa oneplus 7t veya pro ya yönelin.
Gördüğünüz problemleri biraz daha açar mısınız

Şuan iphone 7 ile idare edip kesinlikle beklemede kalın pişman olmayın mi 10 modeli çıkıcak mi 10T falan çıkıcak 90hz ekranlar konuşuluyo 3-4 ay daha idare edip öyle karar verin bence ben zamanında acele edip aldım 4 ay sonra tam istediğim model çıktı çok pişman oldum.
Modelin sonundaki T eklentisi neyi ifade ediyor bu isimlendirmeler iyiden kötüye sıralayamaz mıyız?
Ve çıkış tarihleri nedir yani bir anda mı çıkıyor bu telefonlar

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Güncelleme sonrası yazılım desteği eksiliği en büyük problem zaten.1 aydır MI 9 kullanlar kamerdan galeriye geçemiyor ve güncelleme ile düzeltilmesi belki de daha kaç ay sürecek.sadece basit bir hata.

• Beğen
Tepkiler: E.D

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21

Modelin sonundaki T eklentisi neyi ifade ediyor bu isimlendirmeler iyiden kötüye sıralayamaz mıyız?
Şöyle izah edeyim Mi9 modeli amiral gemisi olarak geçiyo Mi9T tam ekran ve popup kameraya sahip ama işlemcisi mi9dan farklı Mi9T PRO modelide mi9 gibi tepe model fakat tasarım olarak farklı Mi9T ve Mi9T PRO modeli aynı tasarıma sahip fakat işlemci farkı var. T eklentisi ve çıkış tarihleri için bilgim yok redmi K30 tanıtıldı mesela ama çin pazarı için bu globalde Mi10T olarak çıkarırlar 2-3 ay içinde.

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94

şarj yetersiz galeri sorunu whatsapp gecikme sık güncellleme alır diye duydum hikaye öle bişe yok belkide yeni cihazlar çıkarıcaklar diye üstünde durmuyorlar. Kamerada gcam ile idare ediyoruz ön kamera aşırı bozuldu vs. Vs. Iphone da böle seyler nadir olur. Karar yinede sizin. Ama mi 9 kötü bi cihaz değil iyi bir güncelleme gelirse tam oturur cihaz.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
hocam oneplus nedir baktım 7t pro ya ve mi9t pro nun tıpatıp aynısı ve hiç duymadığım bir marka
''OnePlus'' Android'in en akıcı ve en performanslı arayüzünü yapmayı başarmış en gıpta ile bakılan telefon markasıdır.Oppo'nun alt markası.Xiaomi-Redmi gibi ama Oppo'dan daha iyi cihazlar çıkarıyor.Önce OnePlus çıkardı hocam o pop-up kamerayı bu arada.