Yardım Xiaomide Kimi Muhatap Alacagiz.?

aliylmz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
8
Cihazım
mi6
Konular
3
Bakin Degerlerli Arkadaslar Burada Daha once bir konu açmıştım.Agir bir sekildede elestirmiştim.

Bakin arkadaslar mi 6 kullaniyorum.
Ve bunu Ciddi denebilecek bir paraya aldım.
Ben Para vererek aldigim bu telefonun yazilimsal sorunlarini arayip tarayip duzeltmeye mecburmuyum ben bir müşteriyim.Ücretsiz bir sey sunmuyorsunuz insanlarin sizin sorunlarinizi bulup duzeltmenizi bekleyemessiniz.Bana kizacak yine birileri ama gercekten teknik destegi ve yazilim sorunlara mudahalesi peş para etmez.

1 ) Ahizemden Ses gelmiyor artik.Karsidakinin sesini duyamiyorum. Ahize yerinde herhangi bir toz pislik yok. Kaldiki sterio hoparlor olarak bir muzik actigimda normalken biriyle konusurken artik telefonu kulagima yapistirmaktan biktim. metroda tramwayda zaten konusamiyorum.Ben bu telefona para verdim.

2) Telefon normal video cekmek icin actigimda yakin ceken kamera devreye giriyor. video cekemiyorum netligi cok kotu. kisa video ve fotograf modunda bu hata yok.

ben telefonumda hatira olsun diye bir video cekemiyorum. Karsidakinin sesini duyabilmek icin kulagima telefonu yapistiriyorum .

benim bu sorunlarimi hangi yetkili cozecek. ?
tesekkur ederim.

hayro56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hayrettin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
5
aliylmz

Bunlar için garantiye götüreceksin. Garantide telefonunu düzeltemezlerse Tüketici Hakem Heyeti'ne gidip bir dilekçe verip yenisiyle değiştirtecek ya da para iadesi alacaksın bu kadar basit. Burası Xiaomi teknik destek servisi değil, MIUI fan forumu. Burda tamamen gönüllü olarak yardımcı olmaya çalışan insanlarla muhatapsın. Xiaomi'nin maaşlı elemanlarıyla değil. Belli ki daha bunun farkında değilsin.

turgutguven56

Telefonun kutusundan çıkan garanti belgesinde ne yazıyor?
Hocam gerçekten çok güzel bir cevap burda birçok kişinin aynı düşüncede olduğunu biliyorum burda kimse kimeye illaki xiaomi cihaz al demiyor burdaki insanlar hepside ücretsiz gönüllü yardımcı oluyorlar burda emeyi geçen herkeseten Allah razı olsun

Oyla:

pelin26

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
pınar
Cihazım
xioami
Konular
3
Bazen ses sorunu, bazen video sorunlari güncellemelerle gideriliyor. Birisi bir sorun soyluyor, bekle guncellemeden sonra gider diyorlar.Bende video cekerken arka planda sesler geliyor ornegin. Garanti kapsaminda firmaya gondermem mi gerekiyor? Guncellemeyi de, yazı tipi ve durum cubugum giderse diye, yapamiyorum. Bazılarında gitmiş. Ben sorunlu bir telefon olduğunu düşünmüyorum. Ancak uğraşmak ve anlamak gerekiyor.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

hayro56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hayrettin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
5
Kusura bakmayin ama bir insan telefonu aldiginda normalken , guncellestirmeden sonra herseyi b.k ediyorsa bu yazilim peş para etmez. Siz kendinizi enayi gibi hissetmemeniz anormal. Burada birsey gelistirmiyoruz. Ben ve herkes bu telefona donanimina kanip para verdik.Bana rom yukle boyle yap soyle yap vs. Zaten baktigimizda forumun acilma sebebi de bu eger bu miui arayuzu sorunlu olmasa insanlari zor durumda birakmasa bu forumda acilmazdi diye dusunuyorum.Duzgun saglam oturmus bir sisteme insanlar bu kadar sorun , yardim diye konu acmazlar.Yardima ihtiyaci olanlari degil kendi mantiginizi sorgulamaniz gerekmekte.Buradaki son tuketici çinli bir firmanin hata edip aldigi telefon ve yazilimin her surumde birseyi bozmasindan dolayi elestirmesine birsey deme hakkiniz yok.elimdeki telefonun kamerasi ciftmiş cift ama dogru duzgun video cekemiyor. Sterio hoporlor varmis ama karsidakinin sesini duyamiyorum.
Hocam bence sizin amacınız telefon veya yazılımsal deyil sizin başka amacınız var ne amaçtaysanız bilmiyorum ama yanış yerde arıyorsunuz miui Türkiye ailesine butür bahanelerle saldıramasınız

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
lutfen Komik olmayın. Son acilmiş Konulara bakarsanız anlayacaksiniz. Biri batarya problemi, birisi telefon kapaniyor acilmiyor , birisi ahizeden ses gelmiyor, vs vs vs sorun yumağı. Eger bu forumu bu telefonu almadan once girmis olsaydim bu telefonu almazdim.

Telefonu bozulduğunda teknik servise götürmeyen sensin, ama komik olan benim haha--

Oyla:

Yasinakoz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6
Konular
13
Bende anlam veremiyorum bu sorun var diyip duranları bende de MI6 var ama hiç bir sorunum yok kötülemekten vazgeçin bence

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Xiaomi de maalesef böyle.. telefonu aldiktan sonra uğraşmak zorunda kaliyorsun. Ben yazi tipini ve durum cubugunu buyutmek icin epey ugrastim. Ustelik bu islerden anlamam. Sürekli güncellemeler geliyor. Onlari bile yapmaya korkuyorum. Daha kötü mü olur acaba diye. Bilmem hangi roma geçin deniyor. Aldigim gibi kullanım olmuyor mu sanki. Forumda sadece aldığı şekliyle kullanan insanlarin bölümü olmalı. Hangisi rootlanmış hangisi romlanmamış ben ayirt edemiyorum. Burada konuşulan yabancı dil gibi..

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orijinal ve stabil yazılımı kullanırsanız minimum sorunla, uğraşmadan kullanırsınız.

Oyla:

turgutguven56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgut Güven
Cihazım
Mi 5s
Konular
1
Orijinal yazılım var da soruyorum şu hata var nasıl düzelir diye yazılımsaldır diyorlar şu romu yükle diyolar. Bir de 2 hafta bekleyecekmişim bişeyler yapacak mışım. garanti dışı da kalabilirmiş. stabilin hali de yerlerde yeğen.

Oyla:

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Yazdıklarınızı okudum fakat Xiaomi telefonları yıllardır ülkemizde kullanılsa da firma daha kendisi gelmeyip evofone diye bir firmayla anlaştı.. sizin telefonunuzdan sorunlu olan arkadaşların da dediği gibi konteyner a yükleyip ülkemize getirip size cihazı satan kişi çünkü kar sağlayıp sorumluluğu alan onlar Xiaomi değil.

Yıllarca Apple modellerini kullanmış biri olarak iPhone 3g de de aynı sorunu yaşıyorduk çunkü Türkiye ye resmi olarak Apple giriş yapmamıştı...

Biz koskoca dünyada küçük bir 3. Sınıf ülkesiyiz. Yasalarımız dahi kullanıcıdan değil büyük şirketler tarafına işliyor öncelikle bunu kabullenmek lazım bu durum a marka telefondan tutun b marka ütüye kadar her elektronik cihaz ile alakalı.

Bazı ithalatçı firmalar düzgün çalışıp bazıları şark kurnazlığı yapabiliyor zaten bu yüzden aynı cihazı örnek veriyorum 1500 TL ye de 2000 TL ye de bulsbiliyorsunuz bu aradaki makas o firmanın kar marjı yanısıra arıza gibi geri dünüşlerden zarar etmemesiyle alakalı olabiliyor.

iOS ve Android konusuna gelecek olursak Apple 200 dolarlık cihazı içinde çok az sorunu olan iOS ile 1000 dolara satıyor 800 dolar işletim sistemine verip daha stabil olmasını düşünmemek zaten saçmalık olur.

E sınıfı bir Mercedes ile hyundainin i20 sini karşılaştırmak gibi sizinkisi...

Ben gecen sene bulaşık makinesi alırken satıcı ile aramda geçen konuşma da şunda şu özellik var bunda bu özellik var şu iyiymiş derken ben peki hangisi bozulsa servis yapabiliyor kullanımı sürdürebilmek için hangisini tercih etmeliyim dedim. Adam " abi üç tuşlu basic modeli al ben akşama kadar onlarca ürün satıyorum bunda hiç şikayet geri dönür tamir edilememe problemi yaşamıyoruz " dedi o zaman bir kere daha farkına vardım firma gönderip satıyor ama sonrası umrunda değil servis elemanında eğitim yok her marka kombinin ustası olan kombiciler gibi deneme yanılmayla öğreniyorlar bu bütün ital elektronik ürünlerde böyle ...

Sonuç olarak Çin'in parlayan ama ülkemizde aracı firmalar ile satılan bir markayı tercih ediyorsunuz. Alırken benim gibi bu durumun bilincinde iseniz söylemiş oldugunuz durumdan şikayetçi olmazsınız.

Oyla:

thelyre

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
-
Cihazım
-
Konular
11
yahu telefon aldığınız zaman xiaomi'nin henüz tr pazarında olmadığını bilmiyor musunuz? ben xiaomi fanı olan bi insan değilim ancak servis vs. istiyorsan apple, samsung, huawei gibi tr pazarında olan ürünleri alabilirsiniz. kimse size zorla telefon aldırdı mı? 'ithalatçı garantili' telefonların garantilerinden de galiba üst düzey başarı beklemiyorsunuz.

bunun yanında gerek bizler olalım gerek resmi miui forumu olsun pek çok sorunu çözebiliyor. e ben para verdim sorunsuz telefon kullanayım gibi bir mantık olamaz. tekrardan söylüyorum ben xiaomi fanı değilim ancak bu MARKANIN türkiye pazarında resmi olarak bulunmadığını unutmayın.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Tartışma içerikli mesajlar silinmiştir. Daha dikkatli davranalım lütfen.

Oyla:
Üst Alt