Yardım Xiaomide Kimi Muhatap Alacagiz.?

aliylmz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
8
Cihazım
mi6
Konular
3
Bakin Degerlerli Arkadaslar Burada Daha once bir konu açmıştım.Agir bir sekildede elestirmiştim.

Bakin arkadaslar mi 6 kullaniyorum.
Ve bunu Ciddi denebilecek bir paraya aldım.
Ben Para vererek aldigim bu telefonun yazilimsal sorunlarini arayip tarayip duzeltmeye mecburmuyum ben bir müşteriyim.Ücretsiz bir sey sunmuyorsunuz insanlarin sizin sorunlarinizi bulup duzeltmenizi bekleyemessiniz.Bana kizacak yine birileri ama gercekten teknik destegi ve yazilim sorunlara mudahalesi peş para etmez.

1 ) Ahizemden Ses gelmiyor artik.Karsidakinin sesini duyamiyorum. Ahize yerinde herhangi bir toz pislik yok. Kaldiki sterio hoparlor olarak bir muzik actigimda normalken biriyle konusurken artik telefonu kulagima yapistirmaktan biktim. metroda tramwayda zaten konusamiyorum.Ben bu telefona para verdim.

2) Telefon normal video cekmek icin actigimda yakin ceken kamera devreye giriyor. video cekemiyorum netligi cok kotu. kisa video ve fotograf modunda bu hata yok.

ben telefonumda hatira olsun diye bir video cekemiyorum. Karsidakinin sesini duyabilmek icin kulagima telefonu yapistiriyorum .

benim bu sorunlarimi hangi yetkili cozecek. ?
tesekkur ederim.

turgutguven56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgut Güven
Cihazım
Mi 5s
Konular
1
aliylmz

Bunlar için garantiye götüreceksin. Garantide telefonunu düzeltemezlerse Tüketici Hakem Heyeti'ne gidip bir dilekçe verip yenisiyle değiştirtecek ya da para iadesi alacaksın bu kadar basit. Burası Xiaomi teknik destek servisi değil, MIUI fan forumu. Burda tamamen gönüllü olarak yardımcı olmaya çalışan insanlarla muhatapsın. Xiaomi'nin maaşlı elemanlarıyla değil. Belli ki daha bunun farkında değilsin.

turgutguven56

Telefonun kutusundan çıkan garanti belgesinde ne yazıyor?
Aynı hataya düşüp donanım çok iyi diye ben de aldım . Yazılım yok :) bunu mi8 forumunda yazdım ama hala alıp da yazılım ne zaman düzelecek diye soranlar var . Cevabı duzelmeyecek. Ne kadar ekmek o kadar köfte . Xiaominin olayı bu her telefonda . Yazılım çöp donanım iyi. Yazılım da sonuçta destek ve para gerektiren bir şey. Çok takılmamak lazım. Firmanın prensibi size uymuyor demek ki . Sonraki aliminizda başka marka tercih edin . Onlar da yeni model çıkarınca desteği yavaşlatıyor . Ortalama 2 senede de desteği tamamen kesiyor . Bu konuda sanırım başarılı firma saf android veren Google . Şimdiki aklım olsa yazılım sorunu olan donanım çöplüğüne beş kuruş vermez kendimi gerizekalı gibi hissetmezdim.
120bg araba alıp yazılımla 60bg kullanmak şu an Xiaomi kullanıcısı olmak :)

5 yıldır lg kullanıyorum. her modelinde çift tıklama ekran açma var. Ama xiaomide olmaması üzdü beni. Sonra yüz tanıma var dediler ama hindistan mı kurmak gerekiyomuş bişeyler yapılmalıymış. dediğiniz gibi son tüketiciye işi kolaylaştırmazlarsa ben soğudum Xiamiden. ultra süper birşey istemiyoruz sonuçta bunları yapmazsa potansiyel tüketicilere ulaşması zor..

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
5 yıldır lg kullanıyorum. her modelinde çift tıklama ekran açma var. Ama xiaomide olmaması üzdü beni. Sonra yüz tanıma var dediler ama hindistan mı kurmak gerekiyomuş bişeyler yapılmalıymış. dediğiniz gibi son tüketiciye işi kolaylaştırmazlarsa ben soğudum Xiamiden. ultra süper birşey istemiyoruz sonuçta bunları yapmazsa potansiyel tüketicilere ulaşması zor..

Sorduğum soruya cevap vermeyecekseniz benden niye alıntı yapıyorsunuz ki? Daha telefonunuza hangi servisin baktığından bihaber olduğunuzu düşünüyorum.

Hepiniz bir olmuş aklınız sıra alay ediyorsunuz.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Guaire hocam sorduğu sorularla cevabı net bir şekilde vermiş aslında fakat konu başlığı itibariyle pek çok kişinin dikkatini çekecektir bu nedenle cevap niteliğinde bir mesaj yazmak istedim.

Soru : Xiaomi'de Kimi Muhatap Alacagiz?
Cevap : Onarım işlemlerinde cihazınızı satın aldığınızda kutu içerisinden çıkan yetkili servis, iade işlemlerinde ise faturanız üzerinde yazılı olan firma sizin muhatabınızdır.

Oyla:

pelin26

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
pınar
Cihazım
xioami
Konular
3
Xiaomi de maalesef böyle.. telefonu aldiktan sonra uğraşmak zorunda kaliyorsun. Ben yazi tipini ve durum cubugunu buyutmek icin epey ugrastim. Ustelik bu islerden anlamam. Sürekli güncellemeler geliyor. Onlari bile yapmaya korkuyorum. Daha kötü mü olur acaba diye. Bilmem hangi roma geçin deniyor. Aldigim gibi kullanım olmuyor mu sanki. Forumda sadece aldığı şekliyle kullanan insanlarin bölümü olmalı. Hangisi rootlanmış hangisi romlanmamış ben ayirt edemiyorum. Burada konuşulan yabancı dil gibi..

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
S

sinan345

Guest
yazılım yok derken ? ios la yarışır miui arayüzü hızı yazılımı bırakın bu işleri telefonu kullanmayı bilmiyorsunuz gelip burda kötülüyorsunuz.

Oyla:

aliylmz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
8
Cihazım
mi6
Konular
3
Kusura bakmayin ama bir insan telefonu aldiginda normalken , guncellestirmeden sonra herseyi b.k ediyorsa bu yazilim peş para etmez. Siz kendinizi enayi gibi hissetmemeniz anormal. Burada birsey gelistirmiyoruz. Ben ve herkes bu telefona donanimina kanip para verdik.Bana rom yukle boyle yap soyle yap vs. Zaten baktigimizda forumun acilma sebebi de bu eger bu miui arayuzu sorunlu olmasa insanlari zor durumda birakmasa bu forumda acilmazdi diye dusunuyorum.Duzgun saglam oturmus bir sisteme insanlar bu kadar sorun , yardim diye konu acmazlar.Yardima ihtiyaci olanlari degil kendi mantiginizi sorgulamaniz gerekmekte.Buradaki son tuketici çinli bir firmanin hata edip aldigi telefon ve yazilimin her surumde birseyi bozmasindan dolayi elestirmesine birsey deme hakkiniz yok.elimdeki telefonun kamerasi ciftmiş cift ama dogru duzgun video cekemiyor. Sterio hoporlor varmis ama karsidakinin sesini duyamiyorum.

Oyla:
S

sinan345

Guest
sizin telefonunuzda hata var ise neden genelleme yapıyorsunuz pardonda burası çemkirme yeri değil gidin garantisi varsa orda arayın hakkınızı

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Kusura bakmayin ama bir insan telefonu aldiginda normalken , guncellestirmeden sonra herseyi b.k ediyorsa bu yazilim peş para etmez. Siz kendinizi enayi gibi hissetmemeniz anormal. Burada birsey gelistirmiyoruz. Ben ve herkes bu telefona donanimina kanip para verdik.Bana rom yukle boyle yap soyle yap vs. Zaten baktigimizda forumun acilma sebebi de bu eger bu miui arayuzu sorunlu olmasa insanlari zor durumda birakmasa bu forumda acilmazdi diye dusunuyorum.Duzgun saglam oturmus bir sisteme insanlar bu kadar sorun , yardim diye konu acmazlar.Yardima ihtiyaci olanlari degil kendi mantiginizi sorgulamaniz gerekmekte.Buradaki son tuketici çinli bir firmanin hata edip aldigi telefon ve yazilimin her surumde birseyi bozmasindan dolayi elestirmesine birsey deme hakkiniz yok.elimdeki telefonun kamerasi ciftmiş cift ama dogru duzgun video cekemiyor. Sterio hoporlor varmis ama karsidakinin sesini duyamiyorum.

Sen ciddi ciddi Mi6'ların hiçbirisinin ahizesinden sesi gelmediğine, video çekemediğine ve bu telefonu kullanan ülkemizdeki binlerce, dünya çapında milyonlarca kullanıcının da bunu sineye çekeceğine mi inanıyorsun?

Ya da şöyle sorayım, başka marka telefonların bozulduğunda servise götürmeden sorunlarını çözebileceğine mi inanıyorsun?

Oyla:

aliylmz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
8
Cihazım
mi6
Konular
3
lutfen Komik olmayın. Son acilmiş Konulara bakarsanız anlayacaksiniz. Biri batarya problemi, birisi telefon kapaniyor acilmiyor , birisi ahizeden ses gelmiyor, vs vs vs sorun yumağı. Eger bu forumu bu telefonu almadan once girmis olsaydim bu telefonu almazdim.

Oyla:
Üst Alt