- Adım
- Hüseyin
- Cihazım
- Xiaomi Mi8 lite
- Konular
- 5
Bir çok kişinin ve bende dahil olmak üzere yaşadığı bilgisayarın telefonu görememesi sorununu çok uzun araştırma sonucu çözdüm. Sorun cihazda kesinlikle değil bunu altını çizerekten belirtmek istiyorum. Sorun; bilgisayar driver'larından kaynaklı bir sorun. Telefonu bilgisayara ilk bağladığımda cihazı mtp olarak yani medya aracı olarak görmüştü ama bir driver yüklendi kendi kendine ve telefon artık görünmüyordu. Bir çok kez forumu araştırdım ama maalesef sorunun çözümünü bulamadım ve benim gibi kimse bulamadı. Şans eseri yabancı bir forumda gezerken buldum bu çözümü. Çözümü madde madde anlatacağım;
1) İlk olarak bilgisayarımızın aygıt yöneticisini açıyoruz.
2)Taşınabilir aygıtları açıyoruz altta ünlem işareti olan bir driver olacak bende mtp tarzı bir şeyler yazıyordu tam olarak ismini hatırlamıyorum.
3) vermiş olduğum linkten driver'ı masaüstüne indiriyoruz rardan çıkarıp bir klasör oluşturup içine atıyoruz
4)Ünlem işareti olan driver'a sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir diyoruz
5)İki seçenek çıkacak biz sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara seçeneğine tıklayacağız.
6)Gözat seçeneğinden masaüstüne gelip driver'ı içine attığımız klasörü seçeceğiz ve yükleyeceğiz.
işlem bu kadar bu arada bu işlemi yaparken cihazımız usb ile bağlı olsun hata ayıklama modu açık olsun ve medya aracı(mtp) seçeneğinde olsun. Bende kesin çözüm verdi her türlü xiaomi modeli için geçerli.
hocam merhaba bootloder kilitini açtım twrp yüklemek istedim ama usb hata ayıklamanın açık olduğunu algılamıyor açık ama kapalı olarak hataveriyor. forumu okudum biraz aygıt yöneticisinde taşınabilir aygıtta mi 8 var ünlem işareti yok güncelle dediğimde sürücü zaten güncel gibi bir uyarı veriyor internetten adb driverleri indirip kurdum zaten kuruluydu olsun dedim ne yapmam gerekiyor sorunu nasıl çözerim