Duyuru Xiaomi Türkiye Garantili Ürünler

İyi günler arkadaşlar. Kötü ingilizcem ile Xiaomi Global Servisine bir eposta attım. ve bana şöyle bir cevap geldi:

Mesajım:
"Hi. 2 week ago I buy a Xiaomi Redmi Note 5 (Global) from online shopping website "HepsiBurada.com" (Turkey). They say "Xiaomi Turkey Guaranteed" (Official Distributor Guaranteed).

This Distributor name is Evo Bilgi Teknolojileri (EvoBT, Evobt.com).

İs this company officially Xiaomi Turkey Distributor?

Because in my research, Miui Official Turkey Fan Site (miuiturkiye.net) says no official distributor in Turkey.

Please help me."

Cevap: (service.global@xiaomi.com)
"Hi,

Greetings from Xiaomi!

Thank you for showing your faith and interest towards Xiaomi.

I understand that you wish to know about the authorized store in turkey.

We are sorry to inform you that as of now we are not selling our phones in your region and don't have any authorised seller so we won't be able to assure you in this regards. However, we are working on making our phones available in your region and we will forward your request to our team who is working on this. Please visit our website for more information on availability of products: and our Facebook pagehttps:// for more updates.

Xiaomi does not provide any warranty for the International purchase and the products which are purchased from unauthorized seller.

Please write us back in case you need any further assistance, we will be happy to help you.

Thank you for being a valued customer.

Regards,"

Anladığım kadarıyla şu an Xiaomi'nin Türkiye ile satışlar konusunda anlaştığı "Resmi" bir firma yok doğru mudur?

Harsh
Xiaomi Customer Support

ataf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gürkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
5
official olan kendi yönettikleri çünkü tabi official yazmaz bunlara yoksa burda satılanlar resmi satış gibi olurdu

Yani demek istediğim arkadaş Xiaomi Türkiye Garantili ürün alanlara açıkca "k...z" demiş. Eğer olaya böyle bakacaksak Xiaomi'nin şu an kendi sitesinde bazı yerlerde Official yazıyor bazı yerlerde Unofficial yazıyor. Her zaman ürün alırken dibine kadar araştırma yapma fırsatı olmuyor insanın. Buradaki hiçkimse bugüne kadar ayıplı sahte bir ürün almadı mı yanlışlıkla? Bu insanlara böyle bir yakıştırma yapılıyorsa ben de bu forum hakkında "basit" desem ne olacak. Resmen bir aşağılama yapıldı ama ona birşey diyen yok.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Daha önce de pek çok yerde yazdık, söyledik ama yanlış anlaşılmaması için bir defa daha tekrar etmemiz lazım galiba. :)

Sitemiz üzerinden satılan ürünler için "resmi satış" ,"distribütor ürünü (Xiaomi'ler için)" , "Xiaomi Türkiye Garantili" vb. bir söylemimiz asla olmadı. Bizler fan sitesiyiz ve satış amacımız kullanıcılarımızın Xiaomi ürünlerine en uygun fiyatlarla güvenilir şekilde sahip olmalarını sağlamak için aracılık etmek. Biz distribütör değiliz, hatta yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için mümkün bilgilendirme amacı dışında olduğunca "Xiaomi" ve "Mi" markalarını da kullanmıyoruz. Bizler "MIUI Türkiye"yiz.

ataf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gürkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
5
"böyle sahtekârlarin yaptıklarına hâlâ kanmaya müsait arkadaşlar varsa, e artik kimse de kusura bakmasın. Herkes hak ettiğini yaşar." VS "basit" diyorum forumdan da ayrılıyorum.

Destek değil nasihat verilen fan sitesi.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Basit yazmıyor. Arkadaşın söylediği söze istinaden basit bir söylem şeklinde söyledim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakınız Official yazan üstteki siteler. Alttakiler sadece fan siteleri.

Hocam bu site direkt xiaomi tarafından kurulan bir site değil, biz ve diğer fan siteleri firmayı seven kişiler tarafından kurulup Xiaomi den onay alan siteleriz. Eğer onay almamış olsak orada fan siteleri arasında görülmezdik. Oradaki unofficial kelimesini anladığınızı düşünüyorum. Şimdi işin diğer kısmına gelirsek Evo dan daha önce beklediğimiz şeyi bir de size sormak isteriz. Xiaomi bir açıklama yaptı m? Soruya evo cevap veremedi, neden? Çünkü cevap hayır, işlerine gelmedi. Ama bakın Xiaomi nin resmi forumunda biz Şanlı TÜRK Bayrağını dalgalandırıyoruz. Evo ise hiçbir yerde yok. Son olarak kelimeleri de seçip yazmak en doğrusu.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
ataf hocam sinir bozukluğunuzu anlıyor ve hak veriyorum ancak tartışmanız gereken, hakkınızı aramanız gereken kişiler buradakiler değil biliyorsunuz. Pek çok kişinin işine yarayabilecek ve hatta pek çok kullanıcımızın dolandırılmasını engelleyebilecek yararlı bir konunun gereksiz bir tartışma yüzünden kapatılmasına içim el vermiyor ancak forumumuzda her hangi tartışmanın hakaret içermesine izin verilemez.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Yani demek istediğim arkadaş Xiaomi Türkiye Garantili ürün alanlara açıkca "k...z" demiş. Eğer olaya böyle bakacaksak Xiaomi'nin şu an kendi sitesinde bazı yerlerde Official yazıyor bazı yerlerde Unofficial yazıyor. Her zaman ürün alırken dibine kadar araştırma yapma fırsatı olmuyor insanın. Buradaki hiçkimse bugüne kadar ayıplı sahte bir ürün almadı mı yanlışlıkla? Bu insanlara böyle bir yakıştırma yapılıyorsa ben de bu forum hakkında "basit" desem ne olacak. Resmen bir aşağılama yapıldı ama ona birşey diyen yok.
yapılmasının sebebi onların kendilerine official diyip diğerlerini sahtekar olarak tanımlamaları ve malum ithal garanti işinde çok bir becerileri olmadı diğerlerindne bir farkları yok

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Doğrusu ben de merak ettim. Miuiturkiye
Güzel kardeşim, yani şimdi sen şimdi onca yazdığımdan bu sonucu mu çıkardın? Evofone denen firmanın Xiaomitürkiye garantili cihaz satarak insanları kandırdığı yönünde forumda onlarca yorum ve yazı olduğunu, başta cantara ve Chatin-62 hocalarım dahil olmak üzere bir çok arkadaşımın bu konuda açıklayıcı bilgi verdiğini ve hatta Hepsiburada gibi sitelerden yine aynı menşei li firmanın sattığı cihazları alarak aldatılan insanların tecrübelerinin aktarıldığını ama buna rağmen hâlâ kandırılmaya müsait insanlar olduğunu ( onca uyarıya rağmen ) belirttim.
Sen ise bu yazıdan insanları k.....z yerine koyduğumu ifade etmişsin. Kaldı ki miuiturkiye gibi sadece yardım ve işbirliği odaklı bir siteyi üstelik te benim üzerinden değersizlestirmeye kalkıyorsun.
Yapma kardeşim.... Bu forumda kimse kimseyi hor görmez. İnsanlar emek verip böyle güzel bir forum sitesi kurmuşlar, sosyalleşmenin yanı sıra insanlara yardımcı oluyorlar. Böylesi güzel çabaları köreltmek ne sana ne de senin gibi düşünen insanlara yarar getirmez.

ataf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gürkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
5
Doğrusu ben de merak ettim. Miuiturkiye

Güzel kardeşim, yani şimdi sen şimdi onca yazdığımdan bu sonucu mu çıkardın? Evofone denen firmanın Xiaomitürkiye garantili cihaz satarak insanları kandırdığı yönünde forumda onlarca yorum ve yazı olduğunu, başta cantara ve Chatin-62 hocalarım dahil olmak üzere bir çok arkadaşımın bu konuda açıklayıcı bilgi verdiğini ve hatta Hepsiburada gibi sitelerden yine aynı menşei li firmanın sattığı cihazları alarak aldatılan insanların tecrübelerinin aktarıldığını ama buna rağmen hâlâ kandırılmaya müsait insanlar olduğunu ( onca uyarıya rağmen ) belirttim.
Sen ise bu yazıdan insanları k.....z yerine koyduğumu ifade etmişsin. Kaldı ki miuiturkiye gibi sadece yardım ve işbirliği odaklı bir siteyi üstelik te benim üzerinden değersizlestirmeye kalkıyorsun.
Yapma kardeşim.... Bu forumda kimse kimseyi hor görmez. İnsanlar emek verip böyle güzel bir forum sitesi kurmuşlar, sosyalleşmenin yanı sıra insanlara yardımcı oluyorlar. Böylesi güzel çabaları köreltmek ne sana ne de senin gibi düşünen insanlara yarar getirmez.

O emeği o kadar sahipleniyorsanız üslubunuzla da bu emeğe sahip çıkıp mağdur olan insanlara "sen haketmişsin zaten bu durumu yaşamaya niye yaygara yapıyorsun daha" gibi cevaplar vermeyeceksiniz o zaman.

Siz bu resmi-resmi değil sorunundan mağdur bir kişiye bu durum üzerinden "haketmişsiniz" diyeceksiniz. Sonra ben miuitürkiye için sizin sözünüze istinaden "Olaya bu açıdan bakarsanız " diye cevap yazacağım. Ancak forumu kötüleyen basitleştiren ona zarar veren ben olacağım ama sizin hiçbir kabahatiniz olmayacak.

Siz kendinizi haklı göstermeye çalışıyorsunuz sadece. Siz yazacaksınız. Ben yazınca "Yarar getirmez, forumu değersizleştirmekten öteye gitmiyor yazdıklarınız", böyle mi oluyor.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
ataf hocam sinir bozukluğunuzu anlıyor ve hak veriyorum ancak tartışmanız gereken, hakkınızı aramanız gereken kişiler buradakiler değil biliyorsunuz. Pek çok kişinin işine yarayabilecek ve hatta pek çok kullanıcımızın dolandırılmasını engelleyebilecek yararlı bir konunun gereksiz bir tartışma yüzünden kapatılmasına içim el vermiyor ancak forumumuzda her hangi tartışmanın hakaret içermesine izin verilemez.
Sayın hocam, ortada bir sıkıntı var. Fakat benden mi yoksa bu arkadaştan mi kaynaklanıyor, anlayamadım. Elli yaşın üzerinde emekli bir eğitimciyim. Xiaomi ve miuiturkiye ailesine de dört ay gibi kısa bir zaman once katıldım. Ve bu dört ay zarfında da sizlerden çok şey öğrendim.
Biliyorsunuz ben yazılım konusunda uzman değilim. Size danışarak aldığım cihazımda hâlâ kararlı rom kullanırım. Bu tür teknik konuları bilen uzman arkadaş zaten forumda fazlasıyla mevcut.
Lakin yaşım ve hayat tecrübem gereği insanların aldatılmasins ve üzerlerinden maddi çıkar elde edilmesine tahammül edemiyorum. Siz de takdir edersiniz ki bu konuda forum üzerinden insanları uyarmaya çalıştım ve ne mutlu bana ki sizin de beğenilerinize Mazhar oldum.
Lakin bazen faydalı olamamanın getirdiği çaresizlikle bazen yazmak istediklerimiz maksadını aşabiliyor. ( Bu arkadaştan olduğu gibi ) Fakat bu durumda bile insanları aşağılamam. Zira buna ne yaşım ne de aldığım eğitim müsade etmez
Vaktinizi aldığım için lütfen beni mazur görün ama eğer yazdıklarım yine bu arkadaşta olduğu gibi yanlış anlaşılmalara yol açacak ve benim üzerinden miuiturkiye ailesinin yapısal kimliğine zarar verecekse bir daha aktif olarak yorumlarda bulunmam ve ihtiyacım olduğunda siz kıymetli hocalarımın fikirlerine başvururum. ( Eleştiriye tahammül edemeyen insanların forumda yazı ve yorum yapmalarını da anlamıyorum)
Dediğim gibi dört ay içinde sizden ve miuiturkiye ailesinden çok şey öğrendim. Benim gibi bir çok insan olduğuna da inanıyor ve isteyeceğim son şeyin miuiturkiye ailesinin benim yüzümden haksız eleştirilere uğraması olduğunu bilmenizi istiyorum. Hata biz insanlar içindir. Yeter ki ders çıkarmasını bilelim

Sevgilerimle...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Konu bir yanlış anlama ve kullanılmaması gereken bir ifade yüzünden nereden nereye gelmiş.
Zaten hem yönetici arkadaşlarımız hem de cantara adminimiz forumumuz hakkında gereken şeyleri yazmış. Herhalde forumumuzun Resmi bir forum olmadığı yönündeki yanlış kanaatiniz düzelmiştir. Xiaomi'nin hiçbir ülkede Global forum olan en.miui.com dışında official yani kendi açıp yönettiği bir fan sitesi olmadığını, unofficial site derken kendi idarelerinde olmayan manasında yazdıklarını, tüm ülkelerin olduğu gibi bizim de Resmi derken, Xiaomi tarafından akredite edilmiş manasında Resmi dediğimizi anlamışsınızdır.
Gelelim Xiaomi Türkiye konusuna. 2014 yılında Xiaomi'nin Türkiye dahil 10 ülkede resmi olarak satış yaparak Global dünyaya açılacaklarını deklare etmeleriyle birlikte bugüne kadar birçok firma ben distribütörüm, ben Xiaomi Türkiye'yim diye ortaya çıktı. Şu an (Evo hariç) bunların hiçbirisi artık böyle bir iddiada bulunmuyorlar. Ayrıca bunlardan, firma ismi olmadığı için Behçetgiller diye isim taktığımız bir tanesi faaliyetlerini durdurmuş ve dolandırıcılık suçuyla adliyelik olmuştur. İlgili konularda bu Evo da dahil olmak üzere uzun uzun yazıldı, çizildi.
Bizim bu forumu kurma amacımız, 2010 yılından beri takip ettiğimiz, ürünlerini gıpta ile seyrettiğimiz, sahip olmak için can attığımız bir firmanın ürünlerini (hem yazılım hem de donanım olarak) Türk kullanıcılar ile buluşturmak, tüm kullanıcıları resmi bir çatı altında toplamak, sorunlarına çareler arayıp bulmak, deneyim ve tecrübelerimizi birbirimize aktarmak, bu ürünlerden maksimum fayda sağlanmasına çalışmaktır. Hem iç hem de dış piyasada bolca bulunan sahte ürünlere itibar etmemeleri, orjinal ürünlere sahip olabilmeleri için de kar amacı gütmeden forumumuzda bir alışveriş sitesi kurduk.
Hal böyleyken birisi çıkıp ben Xiaomi Türkiye'yim diye ortaya atılınca ya da bazı siteler tarafından böyle lanse edilince bizler de öncelikle bir araştırmaya girişmekteyiz. Söylemler, iddialar, kanıtlar toplandığında ise bunların (bilerek ya da bilmeyerek) birilerinin oyununa geldikleri ve Xiaomi ile resmi olarak herhangi bir ilişki içinde olmadıkları ortaya çıkmaktadır. Bizler de kullanıcılarımızı ve kullanıcı adaylarımızı bilgilendirmek için bunları her türlü mecrada dile getirmekteyiz. Tüm iddiaları ve o iddiaları çürüten kanıtlarımızı ortaya koyup okuyucunun takdirine bırakıyoruz. Tabi bunu yaparken kimseyi de zorlayamayız. Kimsenin cebine cüzdanına ambargo koymak gibi bir gücümüz de yok. Herkes kendi düşüncesine göre doğru olan neyse onu yapacaktır tabiki. Düşüncesi yanlış olursa, mağdur olması da kaçınılmazdır. Ancak bu mağduriyet karşısında bizim de yapabileceğimiz hiçbir şey yok.
Bizler sizleri uyarırken yediğimiz hakaretleri, küfürleri, tehditleri elbette sizlere yansıtmıyoruz. Bunlara rağmen, doğru bildiklerimizi de yazmaktan geri durmuyoruz. Bir kişinin bile doğruyu görüp mağdur olmaması bunlara değer diye düşünüyoruz.
Ardniyetli olan kişiler, bizim Cepport ile olan işbirliğimizi kullanarak, "tekerlerine çomak soktukları için böyle saldırıyorlar, ekmek kavgası işte, çıkarlarına dokununca böyle saldırıyorlar, kendileri distribütör olacaklardı, olamadıkları için saldırıyorlar" gibi ithamlarla bizim uyarılarımızı baltalamaya çalışıyorlar. Halbuki bizim distribütör olmamız, aynı anda tüm ülkelerin piyangolarından büyük ikramiyeyi tutturmak'tan daha uzak bir ihtimal. Öncelikle bir şirket değiliz. Xiaomi'nin, distribütörlük almak için sıraya giren kelli felli birçok şirketi reddetmesi ortada iken bize böyle birşeyi vermesi zaten mümkün değil. Ama amaçları konuyu dağıtıp, okuyucuların dikkatlerini farklı yönlere çekmek olduğu için bunu yapıyorlar. Eh sorgulamaktan, düşünmekten aciz bizlerin de buna düşmesi kaçınılmaz oluyor.
Vel hasılı kelam, bizim uyarmaktan başka elimizde bir silahımız yok. Elimizde o anda toplanan kanıtlara göre konuşuruz. Şu an itibariyle Xiaomi'nin Türkiye'de anlaşmış olduğu herhangi bir firma yoktur. Geleceği de göremeyiz. Böyle yeteneklerimiz yoktur. Yani bundan birkaç ay sonra olur da Xiaomi çıkıp Türkiye'de şu firma ile anlaştık derse kimse bize "ne oldu, hani onlar distribütör değil diyordunuz" şeklinde söylemlerde bulunamaz.
Garanti konusunda da A101'de satılan Mia1'lerin KVK garantili olduğu halde Evo'ya gönderilmesi, şimdi sizin (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) Genpa garantili cihazların Evo'ya gönderilmesi, diğer yandan da cihazlara "Xiaomi Türkiye garantilidir" (KVK'mı, Genpa'mı, Evo'mu, Xiaomi Türkiye mi kendileri de karar veremiyorlar) şeklinde bir hologram etiket yapıştırılması gibi saçma durumlara giren bir firmanın Türkiye distribütörü olabilme ihtimali bile beni çok düşündürüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu 2 mesaj konunun nasıl çetrefilli olduğu hakkında herhalde yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Üst Alt