Rehber Xiaomi Tool İle Bootloader Kilidini Açmadan Rom Kurma

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Google'den Pdanet driver indirip kurun gerekli driverleri kurar.
adb 1.4.2 yükledim dediğinize yükleyeyim başka bir şeye gerek yok galiba. son sorum var bazısı fastboot boot yazıyor bazısı fastboot flash yazıyor hangisini yapmam gerek acaba

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
adb 1.4.2 yükledim dediğinize yükleyeyim başka bir şeye gerek yok galiba. son sorum var bazısı fastboot boot yazıyor bazısı fastboot flash yazıyor hangisini yapmam gerek acaba
İndirdiğiniz twrp recovery dosyasının ismini recovery olarak değiştirip minimal adb dosyasının kurulu olduğu dizine atıp aşağıdaki komutları yazın.

fastboot flash recovery recovery.img
fastboot boot recovery.img

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
İndirdiğiniz twrp recovery dosyasının ismini recovery olarak değiştirip minimal adb dosyasının kurulu olduğu dizine atıp aşağıdaki komutları yazın.

fastboot flash recovery recovery.img
fastboot boot recovery.img
ikisinide yazmam gerekiyor yani? ilk defa yapıyorum ondan soruyorum önce flash işlem bitince telefonu tekrar kapatıp aynı şeyleri yapıcam yani

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
ikisinide yazmam gerekiyor yani? ilk defa yapıyorum ondan soruyorum önce flash işlem bitince telefonu tekrar kapatıp aynı şeyleri yapıcam yani
Gerek yok ben twrp recovery kurulumlarında bu kodları kullanıyorum fastboot flash recovery recovery.img komutunu yazıp twrp recovery kurduğunda fastboot boot recovery.img komutunu verdiğinde twrp recovery ekranı otamatik gelir ekrana size kalmış bir şey yazıp yazmamak.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Gerek yok ben twrp recovery kurulumlarında bu kodları kullanıyorum fastboot flash recovery recovery.img komutunu yazıp twrp recovery kurduğunda fastboot boot recovery.img komutunu verdiğinde twrp recovery ekranı otamatik gelir ekrana size kalmış bir şey yazıp yazmamak.
anladım şuan başka sorun var onla uğraşıyorum. cmd gitmiş powershell diye bir şey çıkıyor :)
[doublepost=1519138562,1519138242][/doublepost]
anladım şuan başka sorun var onla uğraşıyorum. cmd gitmiş powershell diye bir şey çıkıyor :)
powershell ekranında ilk önce cmd yazınca galiba cmd gibi işlem görüyor ama umarım bu telefonu etkilemez
[doublepost=1519139781][/doublepost]böyle bir şey oldu hocam

Ekli dosyalar

• a.PNG
    a.PNG
    39,3 KB · Görüntüleme: 29

okanenes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
07
Cihazım
mi5
Konular
1
USB hata ayıklama modu giremiyorum çünkü telefon çökmüşekranda MI sebolu var fastboot modna giriyor . kilidi kapalı mi5 nasıl rom yükleceğim yarımılarınızı rica ederim.

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
USB hata ayıklama modu giremiyorum çünkü telefon çökmüşekranda MI sebolu var fastboot modna giriyor . kilidi kapalı mi5 nasıl rom yükleceğim yarımılarınızı rica ederim.
EDL modda 64 bit mi flash ve 64 bit işletim sisteminde rom atabilirsiniz riski olan bir yöntemdir cihazın durumuna bakarsak başka yol gibide gözükmüyor.

okanenes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
07
Cihazım
mi5
Konular
1
lopus arkadaşım miFlas64 cihazı görüyor usb olarak tabi.. yoksa com port olarak mı görmesi gerekiyor? fastboot bodunda mı olacak yoksa ekran açık MI seblo olduğu pozisyon da? Bir kaç kez 7 flas rom denedim hepsi ekisk dosya dosya bulmadı hatası verdi..1 tane rom yüzde 10 kadar yükledi ve bilmeyen bir hatdan durdu. halen hangi rom yükleceğimi bilmiyorum. öncelike doğru rom seçmem lazım yorumlarda bunu öğrenbdim çin gelişmiştirmiş rom ise cihaz dosya bulmadı hatası veriyor. 2 gün dür gece gündüz araştıyorum en son çözüm yorum yazıp bilgi alıp öyle yapayım dedim..ne önerisin ...aşma aşma bana anlatırmsın? bu bilgiler 2 günlük edindiğim bilgi ve tercübler dir o yüzden bazı terimleri anlmaya bilirim

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
lopus arkadaşım miFlas64 cihazı görüyor usb olarak tabi.. yoksa com port olarak mı görmesi gerekiyor? fastboot bodunda mı olacak yoksa ekran açık MI seblo olduğu pozisyon da? Bir kaç kez 7 flas rom denedim hepsi ekisk dosya dosya bulmadı hatası verdi..1 tane rom yüzde 10 kadar yükledi ve bilmeyen bir hatdan durdu. halen hangi rom yükleceğimi bilmiyorum. öncelike doğru rom seçmem lazım yorumlarda bunu öğrenbdim çin gelişmiştirmiş rom ise cihaz dosya bulmadı hatası veriyor. 2 gün dür gece gündüz araştıyorum en son çözüm yorum yazıp bilgi alıp öyle yapayım dedim..ne önerisin ...aşma aşma bana anlatırmsın? bu bilgiler 2 günlük edindiğim bilgi ve tercübler dir o yüzden bazı terimleri anlmaya bilirim
Cihazın EDL modda olması gerekiyor hocam mi flash ile rom atmanız için cihazı test point yöntemi ile EDL moda alabilirsiniz, (EDL moda aldığınızda cihaz aygıt yöneticisinde ve 9008 com4 ve Mi flash programında com4 şeklinde gözükür.) garantisi varsa cihazı söktüğünüz anlaşılırsa cihaz garanti dışı bırakılır. Verdiğim linkten cihazına ait global fastboot romu indirebilirsiniz.

Mi5 Testpoint

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

okanenes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
07
Cihazım
mi5
Konular
1
cihazın garnatisi yok ! kökten gitse de sorun değil... tşk ederim takılarsam yazarım inş
[doublepost=1520447754,1520350552][/doublepost]lopus hocam edl kablo ile com portu görmesini sağladım. "gemini_global_images_7.1.19_20170119.0000.00" yüklüyorum diyorum bunun dışın da indirdiğim hiç bir romu görmüyor du... dosya eksik hatası verdi. soru şu "miFlas" yüklerken Flas ALL butonu seçmeyi unutum. "flash all except storage" seçili iken yükleme başladım iptal etmeye koruyorum 45 dk etti halen yeşil ibre yüzde 1 dir. iptal mi edim devam mı edim?
[doublepost=1520448399][/doublepost]Çok ama çok ağır yüklüyor tahmine göre sabaha kadar sürer...normal midir? yoksa bir yerde yanlış bir şey mi yaptım?

Üst Alt