Rom Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Pixel Experience - Plus [Android 11] [FBE]

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
davut83
Konudaki twrp sürümünü özellikle koydum kurulum talimatlarına göre yükleme yapın hocam Sorun yaşamak istemiyorsaniz. Twrp şifre sorucaktir fakat kilit ekranı şifrenizi girerek şifreyi çözebilirsiniz böylece ota üzerinden gelen güncellemeleri telefonu sıfırlamadan yapabilirsiniz.

enesadem
Garantiyi feda etmişsiniz. Cesaretiniz için tebrik ederim :) aynı şeyleri düşünüyoruz bende miui arayüzünün yavaş ve hantal olmasından bıkmıştım telefonu kardeşime vericektim bu romdan sonra vazgeçtim bence note 6 pro bozulana kadar bu romla kullanılmalı kişisel düşüncem.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Bu romdayken twrpden wipe dalvik/cache kesinlikle yapmayın :) Kilit ekranında kalırsınız ufak bir tavsiye.

davut83

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
davut
Cihazım
zopo zp998
Konular
4
davut83
Konudaki twrp sürümünü özellikle koydum kurulum talimatlarına göre yükleme yapın hocam Sorun yaşamak istemiyorsaniz. Twrp şifre sorucaktir fakat kilit ekranı şifrenizi girerek şifreyi çözebilirsiniz böylece ota üzerinden gelen güncellemeleri telefonu sıfırlamadan yapabilirsiniz.

enesadem
Garantiyi feda etmişsiniz. Cesaretiniz için tebrik ederim :) aynı şeyleri düşünüyoruz bende miui arayüzünün yavaş ve hantal olmasından bıkmıştım telefonu kardeşime vericektim bu romdan sonra vazgeçtim bence note 6 pro bozulana kadar bu romla kullanılmalı kişisel düşüncem.
Enesadem kardeşim ben ilk aldıgımdan beridir twrp ve rootlu yaptım çeşitli romlar denedim benim cihaz kvk garantiliydi zaten ya bitti yada 2 ay anca garanti kaldı yani şuan için garantinin pekte önemi kalmadı bugüne kadar kullandıgım cihazların hiç birini garantiye göndermedim daha dogrusu garantiyle işim hiç olmadı tek bir cihazla sıkıntı yaşadım ilk geldigi akşam şarja koydum sabah açamadım onuda hemen iadeyle halletim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rom'u 1 gündür kullanıyorum. Deneyimlerimi yazmak istedim. Öncelikle telefonum garantiliydi ve garantiyi bozdum ama umrumda değil çünkü miui ile kullanılamazdı ve yeni telefon almayı düşünüyordum. Daha önce 7 farklı android markası kullandım miui arayüzü bunların arasında en kötüsüydü.
Önceden instagrama girip çikarken bile kasan telefon bu romu yükleyince uygulama uygulama gezer oldu. Aktif olarak asistan kullanan biriyim bu romda asistan çok hızlı çalışıyor. Ayrıca bir uygulamadayken sol altdan sağa doğru çekerseniz açık olan diğer uygulamaya geçiyor ve hiç takılmadan yapıyor. Dikkatimi çeken bir diğer özellik ekran döndürme kapalıyken ekranı döndürürseniz altta küçük bir ikon çıkıyor ve onunla döndürebiliyorsunuz. İşe yarar bir özellik. Parmak izi veya yüz tanımada bir değişiklik olmadı. Wifi bağlantim arada kopuyordu artık daha az kopuyor gibi geldi bana. Benim gözüme çarpanlar bu kadar. Yükleyen arkadaşlar hemen animasyonları falan kapatmaya çalışmasınlar ben hiç birini kapatmadığım halde çok hızlı.
Kardeşim yanlış anlama ama ben bugüne kadar xiaomi cihazımda hiç aosp kullanmadım başka cihazlara denemişligim oldu ama ben miui arayüzünde çıldıracak ve kulanılmaz halde olan bir kasma veya herhangi başka bir durum görmedim anlamıyorum bukadar çöp denecek kadar neyi var aosp romun mühteşem denilecek ne farkı var iki senedir miui arayüzle kulanıyorum şuanda miui 11 caf rom var hiç bir sıkıntısını görmedim yinede kusura bakma kardeşim yargılamak degil amacım terjih meselesi denemek isterim aslında aosp romu sırf farklılık olsun diye ama şuan orangefox recovery yüklü bu twrp ile hiç yükleyeni görmedim forumda ama youtube kanalında var yükleyen tşk

Son düzenleme:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Enesadem kardeşim ben ilk aldıgımdan beridir twrp ve rootlu yaptım çeşitli romlar denedim benim cihaz kvk garantiliydi zaten ya bitti yada 2 ay anca garanti kaldı yani şuan için garantinin pekte önemi kalmadı bugüne kadar kullandıgım cihazların hiç birini garantiye göndermedim daha dogrusu garantiyle işim hiç olmadı tek bir cihazla sıkıntı yaşadım ilk geldigi akşam şarja koydum sabah açamadım onuda hemen iadeyle halletim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim yanlış anlama ama ben bugüne kadar xiaomi cihazımda hiç aosp kullanmadım başka cihazlara denemişligim oldu ama ben miui arayüzünde çıldıracak ve kulanılmaz halde olan bir kasma veya herhangi başka bir durum görmedim anlamıyorum bukadar çöp denecek kadar neyi var aosp romun mühteşem denilecek ne farkı var iki senedir miui arayüzle kulanıyorum şuanda miui 11 caf rom var hiç bir sıkıntısını görmedim yinede kusura bakma kardeşim yargılamak degil amacım terjih meselesi denemek isterim aslında aosp romu sırf farklılık olsun diye ama şuan orangefox recovery yüklü bu twrp ile hiç yükleyeni görmedim forumda ama youtube kanalında var yükleyen tşk
Hocam romu kurun kendiniz görün. :) Tek diyeceğim bu. MIUI hızlı tamam ama bu daha da hızlı. Ben 11.0.4.0 kullanıyordum şuan bu romdayim. Hatta dün twrp ile fazla kurcalayıp çökerttim bu romu, fastboot romu tekrar kurdum (11.0.4.0) hız öyle bir kendini belli ediyor ki. Tekrar bu romu kurdum

Mahir02

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fırat
Cihazım
General Mobi
Konular
8
görünen o ki rom baya övülüyor. bnde kendim masik 8.5 kullanıyorum bazen restart etmesi hariç memnunum. gerek hızlı şarj olması gerek şarj süresi memnunum. bu romda merak ettim sarj olması ve kullanım süresi nasıl? ve dahili call recording mevcut mu?

NOT: Eğer bir FDE rom (önceki derlemeler) iseniz lütfen bir FBE derleme lütfen verileri biçimlendirin ve rom flaş temizleyin. Bir FBE rom iseniz, temiz flaş iyi olurdu! yükleme aşamasında resmi geliştirici burda ne demek istemiş? Kullandığım masik rom üzerine nasıl kurulum olacak .sadece wipe data ve sytstem yetiyor mu?

afaruknote6pro

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet Faruk
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
0
merhabalar bir kaç sorum olcak sizlere, cihazımı bootloaderini kaldırdım ve gcam yükledim fakat gcamde stabil çalışmıyor ara ara kapanıyor ağır çekim çalışmıyor vs neden olabilir.İkinci sorum benim telefondan beklediğim performan , kamera ve pil, bu yeni romda hızdan ve kamerasından ve şarj olma hızı ve pil kullanımından memnun kalırmıyım?
teşekkürler

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
merhabalar bir kaç sorum olcak sizlere, cihazımı bootloaderini kaldırdım ve gcam yükledim fakat gcamde stabil çalışmıyor ara ara kapanıyor ağır çekim çalışmıyor vs neden olabilir.İkinci sorum benim telefondan beklediğim performan , kamera ve pil, bu yeni romda hızdan ve kamerasından ve şarj olma hızı ve pil kullanımından memnun kalırmıyım?
teşekkürler
Gcamin her sürümü düzgün çalışmaz. Note6pro için düzgün çalışanlar paylaşılıyor. Stock kamerasini beğenmedim gcam kullanmak şart. Performans bakımından asla pişman olmazsınız. Pil stockta ne alıyorsam bu romda -1 saat ekran süresi alıyorum. Hatta belki 1 bile değil 45dk falan. Şarj olma hızı konusunda bu romda daha hızlı şarj oluyor gibi geldi bana.

afaruknote6pro

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet Faruk
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
0
Gcamin her sürümü düzgün çalışmaz. Note6pro için düzgün çalışanlar paylaşılıyor. Stock kamerasini beğenmedim gcam kullanmak şart. Performans bakımından asla pişman olmazsınız. Pil stockta ne alıyorsam bu romda -1 saat ekran süresi alıyorum. Hatta belki 1 bile değil 45dk falan. Şarj olma hızı konusunda bu romda daha hızlı şarj oluyor gibi geldi bana.
cevabınız için teşekkürler bir şey aklıma takıldı.Ben bu cihazı aldığımda cihazda hiç takılma kasma vs olmadan şakır şakır gidiyordumakina ama zamanla kasılma takılma olmaya başladı,şimdi bu pixel romu yükleyenlerde de aynı durum olması muhtemel midir?Genelde ilk zamanlarda her şey iyidir zamanla kötüleşmeye başlar ,umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.Bu romun uzun kullanım testi vsgibi referansları var mı acaba?

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
görünen o ki rom baya övülüyor. bnde kendim masik 8.5 kullanıyorum bazen restart etmesi hariç memnunum. gerek hızlı şarj olması gerek şarj süresi memnunum. bu romda merak ettim sarj olması ve kullanım süresi nasıl? ve dahili call recording mevcut mu?

NOT: Eğer bir FDE rom (önceki derlemeler) iseniz lütfen bir FBE derleme lütfen verileri biçimlendirin ve rom flaş temizleyin. Bir FBE rom iseniz, temiz flaş iyi olurdu! yükleme aşamasında resmi geliştirici burda ne demek istemiş? Kullandığım masik rom üzerine nasıl kurulum olacak .sadece wipe data ve sytstem yetiyor mu?
Dahili arama kaydı yok.
FBE ve FDE terimlerinin anlamı FBE (File Based Encryption) depolama alanındaki dosyalar şifreli olmasıdır.
FDE (Full Disk Encryption) buda depolama alanındaki dosyalar yerine depolama alanını şifrelemesidir.

FBE ve FDE karşılaştırıldığında FBE daha güncel ve daha iyi bir güvenlik önlemidir.
Bu konuda paylaştığım rom FBE tabanlıdır.
Android 9'dan düşük sürümler FDE kullanır Android 9+ FBE kullanılır.
Bu romda google safenety güvenlik sertifikası vardır. play storeda sertifikalı olduğu yazar.

Aklınıza takılan başka soru kalmadıysa geliştiricinin orda söylemek istediği konuda kurulum talimatlarında yazdığım gibi her türlü temiz kurulum yapmanızı söylüyor. Konudaki twrp sürümünü kullanmanız ve kurulum talimatlarına göre yükleme yapmanız gerekiyor.

Emre414141

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
1
Rica etsem romdaki mobil veri seçeneklerini atarmısın

Üst Alt