Birkaç noktanın üstünden geçmek gerek sanırım
Birincisi ön kamera için 20 MP çok yüksek, aynı ön kamerayı (Sony IMX 376) kullanan telefonlardan (Vivo V5 Plus) gördüğümüz kadarıyla kumlama (noise) oranı çok fazla duruyor. İnşallah Xiaomi bunun üstesinden gelmeyi başarabilir fakat çok da ümitli değilim, sanırım Mi5 ve Mi5S'de gördüğümüz 4 MP Ultrapixel kamera kalitesinde selfie'leri uzun süre göremeyeceğiz, inşallah Mi7 beni yanıltmayı başarır.
İkincisi arka kamera, IMX 486, daha önce hiçbir telefonda kullanılmamış bir sensör, piksel boyutu 1.25μm ile fena durmuyor fakat Xiaomi'nin fotoğraf örneklerinde kumlama açıkça göze çarpıyor, bir de ikincil kamera olarak halihazırda kullandığım Redmi Pro'ya benzer şekilde Samsung marka 5 MP sensör kullanılmış, inşallah Bokeh efekti Redmi Pro gibi berbat olmaz.
Üçüncüsü Xiaomi'de isimler iyice karışmaya başladı, Redmi 5 Plus 5.99 inç çıkınca Note 5 çıkmaz demiştik ama Note 5 ve Note 5 Pro da 5.99 inç çıktı. O halde normal telefon ile "Note" ibaresinin arasında fark kalmamaya başladı ve bu isim karışıklıklarına yol açıyor, Mi Note serisi ile Redmi Note serisi arasındaki isim karışıklığından hiç bahsetmiyorum bile...
Dördüncüsü Dikkatli baktığımızda Kameralar, İşlemci, Ekran, Kasa, Batarya... sanki tamamı Mi 5X/A1 serisinden daha üstün gibi, ben onlara karşı herhangi bir zayıf yanını göremedim. Görebilen varsa lütfen cevap olarak yazsın, fiyat da aynı gibi duruyor, o halde Xiaomi 5X/A1'i öldürdü mü?
Beşincisi, Band 20 yine yok, yine yok... İlla global versiyonunu bekleyeceğiz.
Altıncısı 6 GB ram sadece şov, bu telefonun asla 6 GB ram'e ihtiyacı yok.
Yedincisi Bluetooth'un 4.2 olacağına emin misiniz, GSMarena gibi yerler 5.0 olarak göstermiş ki arada dağlar kadar fark var, BT 5.0 çok uzaktan çekiyor ve Wi-Fi gibi hızlı aktarım yapıyor.