Soru Xiaomi mi6 batarya şişmesi?

• Konbuyu başlatan shuj
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 21
  • Görüntüleme 7K

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Öncelikle herkese merhaba. Mi6 kullanıyorum kasanın arka kapağının sağ üst kısmında açılma fark ettim bu bataryanın şişmiş olmasına mı işaret ediyor? . 5 aydır kullanıyorum şarj sürem çok iyiydi son zamanlarda 4 saat zor alır oldum saatte yüzde 25 düşüş oluyor. Bir fikri olan varmı arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum ona göre batarya alıp değiştireceğim. Şisip şişmediğini başka nasıl anlarım ve bu şişme neden olur?

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Fotoğraf ekleme şansınız var mı hocam? Durumu görmek daha iyi fikir vermeye yardımcı olabilir :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mfk925

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
22
Şişme cihazın uzun süre aktif olarak şarjda iken kullanılmasından uzun süre şarjda bırakılmasından ( akşamdan sabaha vs.) gerçekleşebilir belirli belirsiz performans düşüklükleri şarj seviyesi kritik seviyelere geldiğinde ( %7-8 ) ekranda dalgalanmalar, kapanmalar veya cihaz açılıp kapandığında güç kayıplarına sebep olabilir ele gelen arka kapakta şişkinlik hissi ve masanın üstüne konulduğunda bir ayağı kısa sandalye gibi bi tatafı boşta olduğundan sallanmalar yapar
Öncelikle herkese merhaba. Mi6 kullanıyorum kasanın arka kapağının sağ üst kısmında açılma fark ettim bu bataryanın şişmiş olmasına mı işaret ediyor? . 5 aydır kullanıyorum şarj sürem çok iyiydi son zamanlarda 4 saat zor alır oldum saatte yüzde 25 düşüş oluyor. Bir fikri olan varmı arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum ona göre batarya alıp değiştireceğim. Şisip şişmediğini başka nasıl anlarım ve bu şişme neden olur?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
H
Fotoğraf ekleme şansınız var mı hocam? Durumu görmek daha iyi fikir vermeye yardımcı olabilir :)

Hemen ekliyorum hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şişme cihazın uzun süre aktif olarak şarjda iken kullanılmasından uzun süre şarjda bırakılmasından ( akşamdan sabaha vs.) gerçekleşebilir belirli belirsiz performans düşüklükleri şarj seviyesi kritik seviyelere geldiğinde ( %7-8 ) ekranda dalgalanmalar, kapanmalar veya cihaz açılıp kapandığında güç kayıplarına sebep olabilir ele gelen arka kapakta şişkinlik hissi ve masanın üstüne konulduğunda bir ayağı kısa sandalye gibi bi tatafı boşta olduğundan sallanmalar yapar

Anladım hocam açıklama için çok teşekkürler. Cihazı şarjda hiç kullanmadım fakat geceleri hep şarja takılı halde yatarım diğer saydığınız belirtiler hiç başıma gelmedi sırf bu yüzden şişme yapmış olabilir diyebilirmiyiz?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Arkadaşlar durum bu şekilde neredeyse tırnak girecek kadar açılma var. Normalde 7 8 saat ekran süresi alırdım şimdi 4 zar zor

Son düzenleme:
Oyla:

mfk925

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
22
Şişme aniden gerçekleşip biten bişey değildir kademeli olarak ilerler yani bu şekilde kullanmaya devam ederseniz dahada şişebilir .. eski telefonumda arka kapak ve batarya çıkabiliyordu telefonu zaten gözden çıkardığım için o şekilde kullanmaya devam ettim sonunda batarya yuvaya oturmicak, kapak kapanmicak seviyeye geldi .. güç kayıplarından ziyade batarya patlayadabilir .. dikkat etmelisin bu konulara .. mi 6 yı alalı bende bi 6 ay falan oldu batarya 19 a inmeden şarja takmamaya ve en fazla 1 saat 20 dakika sonra tam şarj oluyor olduktan 1 2 dakika sonra kabloyu telefondan ayırmaya dikkat etmeye çalışıyorum sonuçta telefon Türkiye garantili değil ve garantileride çok sağlam değil ..
H

Hemen ekliyorum hocam

Anladım hocam açıklama için çok teşekkürler. Cihazı şarjda hiç kullanmadım fakat geceleri hep şarja takılı halde yatarım diğer saydığınız belirtiler hiç başıma gelmedi sırf bu yüzden şişme yapmış olabilir diyebilirmiyiz?

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Şişme aniden gerçekleşip biten bişey değildir kademeli olarak ilerler yani bu şekilde kullanmaya devam ederseniz dahada şişebilir .. eski telefonumda arka kapak ve batarya çıkabiliyordu telefonu zaten gözden çıkardığım için o şekilde kullanmaya devam ettim sonunda batarya yuvaya oturmicak, kapak kapanmicak seviyeye geldi .. güç kayıplarından ziyade batarya patlayadabilir .. dikkat etmelisin bu konulara .. mi 6 yı alalı bende bi 6 ay falan oldu batarya 19 a inmeden şarja takmamaya ve en fazla 1 saat 20 dakika sonra tam şarj oluyor olduktan 1 2 dakika sonra kabloyu telefondan ayırmaya dikkat etmeye çalışıyorum sonuçta telefon Türkiye garantili değil ve garantileride çok sağlam değil ..

Anladım bende hep yüzde 20 den aşağı inmesine izin vermedim bir tek hatam yatarken uzun süre şarjda bırakmak oldu sanırım. Sonuç olarak şiştiğine hem fikir miyiz? N11 gibi sitelerde satılan batarya kitlerini alıp takmayı düşünüyorum. Bu bataryalar kendi bataryası kadar performans verebilir mi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
H

Hemen ekliyorum hocam

Arkadaşlar durum bu şekilde neredeyse tırnak girecek kadar açılma var. Normalde 7 8 saat ekran süresi alırdım şimdi 4 zar zor
Hocam durum kötü ve tehlikeli. En kısa zamanda garantiye gönderin ve batarya değişimi isteyinn aksi halde batarya patlayabilir ki bu bir çok anda olabilir Allah korusun büyük sorunlar bile doğurabilir.
İkinci bir konu ise böyle kullanmaya devam ederseniz daha az verim almaya devam edersiniz ve telefon kasası yamulmaya başlayabilir.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Hocam durum kötü ve tehlikeli. En kısa zamanda garantiye gönderin ve batarya değişimi isteyinn aksi halde batarya patlayabilir ki bu bir çok anda olabilir Allah korusun büyük sorunlar bile doğurabilir.
İkinci bir konu ise böyle kullanmaya devam ederseniz daha az verim almaya devam edersiniz ve telefon kasası yamulmaya başlayabilir.

Benim en büyük korkum da patlama olayı allah korusun. Garantisi evo denen bir şirket aşırı şikayet var yollasam kendi ayağıma sıkmış olurum. Internete satılan bataryalar hakkında düşünceniz nedir performans alabilir miyim pil konusunda eskisi gibi. Internet ten alıp takayım diyorum veya bir telefoncuya gidip başında beklerken taktırayım. Ama nette satılan bataryalar büyük ihtimal oem tek kuşkum eskisi gibi pul performansı alamamak

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Bataryanın bulunduğu bölümde kabarma şişme var mı kapakta?

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Bataryanın bulunduğu bölümde kabarma şişme var mı kapakta?
Hayır hocam sadece eklediğim fotoğraftaki kameranın hemen yanında ki köşede var aşağıya doğru bir açılma yapmış

Oyla:
Üst Alt