Soru Xiaomi mi6 batarya şişmesi?

• Konbuyu başlatan shuj
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 21
  • Görüntüleme 7K

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Öncelikle herkese merhaba. Mi6 kullanıyorum kasanın arka kapağının sağ üst kısmında açılma fark ettim bu bataryanın şişmiş olmasına mı işaret ediyor? . 5 aydır kullanıyorum şarj sürem çok iyiydi son zamanlarda 4 saat zor alır oldum saatte yüzde 25 düşüş oluyor. Bir fikri olan varmı arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum ona göre batarya alıp değiştireceğim. Şisip şişmediğini başka nasıl anlarım ve bu şişme neden olur?

mfk925

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
22
Cihaz darbe almış olabilirmi ? Bataryaya uzak bir kısım sanırım orası
Hayır hocam sadece eklediğim fotoğraftaki kameranın hemen yanında ki köşede var aşağıya doğru bir açılma yapmış

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Benim en büyük korkum da patlama olayı allah korusun. Garantisi evo denen bir şirket aşırı şikayet var yollasam kendi ayağıma sıkmış olurum. Internete satılan bataryalar hakkında düşünceniz nedir performans alabilir miyim pil konusunda eskisi gibi. Internet ten alıp takayım diyorum beya bir telefoncuya gidip başında beklerken taktırayım. Ama nette satılan bataryalar büyük ihtimal oem tek kuşkum eskisi gibi pul performansı alamamak
Garanti servisi hakkında birebir yaşadığım bişey olay olmadığı için yorum yapamıyorum bu konuda.
Batarya için forum alışveriş bölümünde satan arkadaş varsa iletişime geçebilirsiniz. İnternetten daha güvenilir en azından. Siz bilmiyorsanız kendiniz karışmayın bilene teslim edin hocam.
İnternetten mi5 için batarya alan bir arkadaş vardı.Orjinal bataryadan(son zamanlardaki halinden) daha iyi sonuçlar aldığını söyledi.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Garanti servisi hakkında birebir yaşadığım bişey olay olmadığı için yorum yapamıyorum bu konuda.
Batarya için forum alışveriş bölümünde satan arkadaş varsa iletişime geçebilirsiniz. İnternetten daha güvenilir en azından. Siz bilmiyorsanız kendiniz karışmayın bilene teslim edin hocam.
İnternetten mi5 için batarya alan bir arkadaş vardı.Orjinal bataryadan(son zamanlardaki halinden) daha iyi sonuçlar aldığını söyledi.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anlaşıldı hocam son cümleniz içime su serpti en kısa zamanda alıp taktirayım o halde. Cihaz hiç darbe almadı düşmedi baskı uygulanmadı en küçük çizik dahi yok genelde kapalı alanda kullandım cebe bile doğru düzgün girmedi. İnşallah tek sıkıntı batarya şişmesidir ucuz yırtarım çok pahalı bisey degil. Forumda alışveriş bölümüne konu açsam hızlı dönüş alırım sanırım. Bu hafta içi halletmem lazım şakaya gelmez bu batarya anlaşılan

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Büyük ihtimalle yapışkan esnedi araya toz girdiği için yapılmıyor açık kaldı hocam. Batarya şişmiş olsa parmağınızla arka kapakta gezindiğinizde bataryanın olduğu bölüm kabarık gelirdi.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Büyük ihtimalle yapışkan esnedi araya toz girdiği için yapılmıyor açık kaldı hocam. Batarya şişmiş olsa parmağınızla arka kapakta gezindiğinizde bataryanın olduğu bölüm kabarık gelirdi.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısınız hocam çünkü bataryanın o kısım ile ilgisi olmadığını bende düşünmüştüm. Hocam peki cihazda herhangi bir kısa devre olması durumunda da batarya performansını etkiler mi? Çünkü ben cihazı her şarjda taktığımda geri tuşu kendiliğinden basıyor. Ekran görüntüsü alma bende geri tuşuna uzun basma olarak atalı ve şarja takınca ss alıyor bu şuan aklıma geldi. Geri ve menü tuşları da ekrana bağlı olduğu için ekranda bir kısa devre olabilir mi sizce? Veya usb sokentinde. Kısa devre de bataryayı hızlı harcar diye duymuştum

Oyla:

Kmlbltrk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 6
Konular
4
Mi 6 da batarya alt kisimda arkadasin attigi resime bakacak olursak usk kisim acilmis yani batarya sisme olayini eleyelim acilma sebebine gelirsek eger darbe almasina gerek yok benim telefonda mi 6 seramik sag kosesinde az bise aciklik var bu kasar degil ama var bunun sebebi telefon esnemeletinde kirilmasin kapak catlamasin diye zamanla arkadasin dedigi gibi yapiskan atmis olabilir telefon isininca veya uzetine yarmis olabilirsin kasayi kontrol et yamukluk varmi diye vs. Sarjin hizli bitmeside bircok etmenden kaynaklaniyo olabilir accubattery programini kur telefonu %2 sarjdan %100 e kadar doldur ama dikkat et program ve telefon acik olmasi lazim arka planda 100e kadar kac mah doldurduguna bak eger 3350 den baya dusukse batarya omru bitmis demektir ve sormayi unuttum telefon yuzde 10da kapaniyo mu veya dusun bataryada onuda yazarsan. Programi dene sonra sonuclara bakalim ama acilmadan korkma batarya orada degil

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Mi 6 da batarya alt kisimda arkadasin attigi resime bakacak olursak usk kisim acilmis yani batarya sisme olayini eleyelim acilma sebebine gelirsek eger darbe almasina gerek yok benim telefonda mi 6 seramik sag kosesinde az bise aciklik var bu kasar degil ama var bunun sebebi telefon esnemeletinde kirilmasin kapak catlamasin diye zamanla arkadasin dedigi gibi yapiskan atmis olabilir telefon isininca veya uzetine yarmis olabilirsin kasayi kontrol et yamukluk varmi diye vs. Sarjin hizli bitmeside bircok etmenden kaynaklaniyo olabilir accubattery programini kur telefonu %2 sarjdan %100 e kadar doldur ama dikkat et program ve telefon acik olmasi lazim arka planda 100e kadar kac mah doldurduguna bak eger 3350 den baya dusukse batarya omru bitmis demektir ve sormayi unuttum telefon yuzde 10da kapaniyo mu veya dusun bataryada onuda yazarsan. Programi dene sonra sonuclara bakalim ama acilmadan korkma batarya orada degil

anlaşıldı hocam o halde şişme olayını tamamen eledik . Söylediğiniz programı kurup dediiklerinizi deneyeceğim sonucu yazarım . Nedense benim içime cihazın bi yerlerden kısa devre yapıp pili etkilediği doğuyor . Çünkü yukardada yazdığım gibi şarja her taktıgımda telefon ss alıyor . Bu arada geri tuşuna uzun basma bende ss olarak ayarlı. bu iş canımı sıkmaya başladı sorun net olarak nerde bilsem halledeceğim de

Oyla:

Kmlbltrk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 6
Konular
4
anlaşıldı hocam o halde şişme olayını tamamen eledik . Söylediğiniz programı kurup dediiklerinizi deneyeceğim sonucu yazarım . Nedense benim içime cihazın bi yerlerden kısa devre yapıp pili etkilediği doğuyor . Çünkü yukardada yazdığım gibi şarja her taktıgımda telefon ss alıyor . Bu arada geri tuşuna uzun basma bende ss olarak ayarlı. bu iş canımı sıkmaya başladı sorun net olarak nerde bilsem halledeceğim de
Bence fazla kurcalama sen direk gonder garantiye max garantiden gelince goturursun bi telefoncuya dersinki bak bunu bunu yapmislar dogrumu yaptilar yada gonderirsin gelince daha kotu oldu ise degisim talep edersin dahada kotu olursa thh basvurur soke soke alirsin

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Arkadaşlar son durumu yazıyorum aynı sorundan muzdarip olanlarda bilgi edinmiş olur. Bugün zar zor da olsa batarya şişmiş mi şişmemiş diye anlamak için bir servis bulup durumu iyice anlattım sadece arka kapağı açıp böyle bir şey varmı diye kontrol etmesini istedim. Telefonu bıraktım yarım saat sonra almaya gittim ki bataryanın şiştigini söyledi arkadaş. Daha sonra kapağı kapatıp güçlü ışık altında dikkatli baktığımızda gerçekten de ses kısma tuşunun olduğu yerde bi kabariklik gördük. İşin ilginç kısmı ise teknik serviste çalışan arkadaşın bana söyledikleri. Bazı ithalat yolu ile xiaomi satan firmalar ve servisler sıfır olarak aldıkları cihazların parçalarını servise garanti sebebi ile yollanan cihazların parçaları ile değiştirmeleri durumuymus. Ne kadar doğru bilemiyorum ama bana mantıksız gelmedi. Evo vs gibi merdiven altı firmalardan hersey beklenir. Sonuçta cihazlar çok basit şekilde açılıp tekrar paketlenebiliyor. İşin özü sorun şuan şişme ama tabiki servisin söylediği cihazda bataryayı şişirecek başka bir sorun varmi bilmiyoruz. Anlamanın en iyi yolu yeni bir batarya alıp taktıracağım tekrar aynı şey olur ise başka çareler aramak kalacak

Son düzenleme:
Oyla:

reinathemermaid

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Rana
Cihazım
mi 6
Konular
0
Öncelikle herkese merhaba. Mi6 kullanıyorum kasanın arka kapağının sağ üst kısmında açılma fark ettim bu bataryanın şişmiş olmasına mı işaret ediyor? . 5 aydır kullanıyorum şarj sürem çok iyiydi son zamanlarda 4 saat zor alır oldum saatte yüzde 25 düşüş oluyor. Bir fikri olan varmı arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum ona göre batarya alıp değiştireceğim. Şisip şişmediğini başka nasıl anlarım ve bu şişme neden olur?
merhaba şuan aynı sorunu bende yaşıyorum telefonumu yere düşürmüştüm ve arka cam çatlamıştı bugün bataryanın şiştiğini fark ettim büyük ihtimal benimki şarjda telefona bakıp tüm gece şarjda bekletmekten siz çözüm olarak naptınız işe yaradı mı bunu sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim

Oyla:
Üst Alt