uğraştırdı ama sonunda hallettim.
Yaşadığım süreç kısaca şöyle;
Rehberlere uygun bir şekilde bootloader klidini açtırdıktan sonra yine twrp yükledim cihaza sorunsuz bir şekilde.
Yeni rom yükleyebilmek için cihazın bir kez normal şekilde açılması gerekiyor.
Cihaz fabrika ayarlarında açıldı.Ancak aktifleştiremedim bir türlü.
Bu cihaz şu mi hesabıyla bağlantılıdır wifi ağına bağlanın ya da sim kart takın ekranı geldi.Sim kartı henüz nano sim kart yaptırmadığım için wifi ağına bağlan dedim ama hiçbir wifi ağı bulamadı.Dolayısıyla bu sekmeyi aşamadım bir türlü.Wifi ağlarını görmüyor cihaz.
Bende acaba twrp de eksik birşeylermi yaptım diyerek fastboot ekranından gerekli komutları yazarak twrp ye ulaştım.wipe işlemlerini yaptım yeniden reboot yaptım ama aynı sekmede yine takıldım cihaz wifi ağlarını görmüyor.
Bu arada bilgisayar cihazı görüyor ama rom yükleyemiyorum.
Bir kaç kez bu işlemi yaptım ama olmadı.
Tek seçenek sim kartı takmak kalıyordu ama mi4 telefonumda kullandığım için sim kart şimdilik uygun değildi.
Vazgeçmek üzereyken wifi ağlarını arayıp bulamadığı ekranda olduğu sırada bir onay ekranı açıldı alttan.Onay verdim bilgisayardan cihazın içeriğine ulaşabilir hale geldi.
Hemen developer romu yükledim cihaza.
Fastboot ekranından twrp ye girdim ve romu kurdum.
Sorunsuz şekilde kuruldu reboot ettim ancak mi logosunda uzun süre kaldı açılmadı cihaz.
Rom kurmadan önce twrp ekranından cache ve dalvik cache yapmadığımı hatırladım.
Tekrar twrp ye girdim ancak bu kez herhangi bir işlem yapamıyordum tepki vermiyordu twrp.Sadece ana ekran görünüyordu.
Bende miflash kullanarak fastboot rom yüklemeye karar verdim.
Global fastboot romu indirdim.Miflash uygulamasına gösterdim ve yükledim.
Yine sorunsuz yüklendi cihaz reboot etti kendini ama yine mi logosunda uzun süre kaldı yaklaşık yarım saat sabredebildim.
Edl üzerinden yükleyim bari dedim.Yüklemeye başladım yüzde 40 larda yeterli alan yok dedi bu kez ve tamamlamadı yüklemeyi.
Üç kez denedim olmadı.
Sonra bakarız artık deyip cihazı kapama tuşuna uzun basarak kapattım.
Kendi kendine açıldı ve mutlu son.
Global 7.3.5.0 kullanmaya hazır.
Derin bir nefes alabildim nihayet
Neyi eksik yaptım neyi doğru yaptım anlayamadım açıkcası bilen varsa izah etsin lütfen.