Anket Xiaomi Mi5 Satın Almayı Kimler Düşünüyor Anketimize Katılın

Mi5 Alacak mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    754

sanane88

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gsgsdf
Cihazım
sfdsfdsf
Konular
7
Bakın ben yanlış bilgil falan vermiyorum. Amerika'ya Xiaomi firması resmi olarak ürün yolluyor mu ? Evet cevap bu kadar basit yani o pazarda var. Gidin Almanya'ya bakın o zaman orada resmi olarakta telefon satıyor. Bu firmanın ürünlerinin ucuz olmasının nedeni reklama bütçe ayırmıyor bu kadar basit. Bu bir bütündür yani siz sadece donanım olarak kıyaslamanız çok saçma ürünü aldıktan sonra vereceğiniz servis kalitesi, hizmet kalitesi telefon fiyatına dahildir.

Diyorsunuz Samsung Türkiye aynı segmentte diyebileceğimiz S7 modelini şu fiyata satıyor. Samsung Resmi olarak Türkiye'de. Bir ofisi var,onlarca çalışanı var, kaliteli televizyon reklamları var, resmi oarak karşımızda bir muhattap var . Bu firmanın Türkiye temsilciliği için giderleri var. Güveilir bir teknik servisi var. Şimdi siz kendinizi fiyat olarak Samsungla kıyaslamaya giriyorsunuz. Bakın o 3 bin liraya verecek biz size 415 dolarlık telefonu 1800 liraya getireceğiz diye . Peki sizin resmi bir ofisiniz var mı ? Xiaomi'nin Türkiye temsilciliği olarak resmi bir muhattap olarak karşımızda birini bulabilecekmiyiz ? Samsung Türkiye kadar gideriniz var mı ? Marka değeriniz bu kadar yüksek mi ? Yani bu telefonun Türkiye'de paralel ithalatla maksimum ederi 1600 liradır.

Ekleme:
Kaldı ki ben Xiamomi'nin böyle güzel bir telefonu rakiperine oranla bu kadar iyi fiyata vermesini destekliyorum. Karşı çıktığım nota sizin Türkiye'de satılacak Samsung S7 fiyatı ile kendinizi kıyaslamanız.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
İki msj in bana ait oldugu dogru ama kafamin karistigi degil.
Mi5 3 model ile geliyo herkesin bldigi gbi mi 5 pronun 1600 tlden gelmesi ortak kani olarak benimsenmis. Bnde ilk giris olarak makul buldum 1600 tlyi. 200 200 duserdeki kastim diger 2 model fiyati icindi. Herkesin anlayabilcegni umdum uzun uzun belirtmedim hata etmisim sanirim

Pro 1600
64 gb 1400
32 de 1200 tl dedim.

cantara hocam. Msjmda fiyatin daha once nasil oldgunu soyledim.fikrim degil uygulanandi bu. 413 fiyat bicilen telinde basta yuksek cikmasi ilede 1600 makul olur diyede belirttim.

Bastan sona bakarsak herkesde genel bi kani olusmus 1600 pro icin. Ondan sonra iki arkadasdan diger marka modeller gelmis onlar ile kiyaslayin. Biz diger markalarimi baz aliriz firmanin dediginmi? S7 5000 tlden piyasaya cikti siz 413$ denen tele samsun yapiyo diye 3000-3500 tlmi diceksiniz?
Mi5 icin 1500 2000 kim diyo? Bn hic diyen gormedm. 413$ lik tel 2000 tlye satilcak?
Hala bi algi olusturuluyo samsung surdan gelcek su surdan donanim benzer bizde burdan girelim.

S7 icin konusulan fiyat 2700 dur. 32 gb modeli icin.baska yollarla giren tellerdede fiyat daha dusuk oldgnu blmeyen yok. S7 ye 3500 3600 demekde alginin devamidir

S7 edge icinde 3200 konusuluyo

Hocam belirlenen fiyatlar orada... Emin olun öyle bir algı yaratmaya çalışmıyoruz. Eğer böyle bir amaç olsa fiyatları neden şimdiden yazalım? Öncelikle beklentileri bekler ondan sonra çok daha yüksek bir fiyat da sunabilirdik. Siz uzun zamandır takip ediyorsunuz hangi üründe böyle bir algı yaratmaya çalıştık ki Mi5 için uğraşalım? Hatırlarsanız Mi4 geldiği dönemde dolar kurunun artması ile birlikte beklentiler 1300 lira seviyesindeyken bizler 1100 lira'ya getirmiştik. Böyle bir amacımız olsa o dönemde değerlendirirdik... Hatta çok uzağa gitmeyelim bugün pek çok mağaza Mi4'ü hala 1000 lira üzerinde bir fiyatla satıyor oysa biz mümkün olan en düşük fiyat olan 929 lira'ya satıyoruz... Sahip olduğumuz resmi fan site olma ayrıcalığını kullanıp daha yüksek fiyatlardan neden satmıyoruz? Gerçekten hakkımızın yendiğini düşünüyorum...

Önceki mesajınızda yazdığınız hesapta alibaba fiyatlarını baz alalım +250 koyalım demişsiniz. Şimdi baktım ve ortalama 500-550$ arası bir fiyat görüyorum. 550$+250 = 1900 lira gibi bir fiyat çıkıyor ki benim yazdığım fiyatlar bunun da çok altında. Yukarıdaki mesajda da yazdım bizim buradaki kıyaslamamız marka değil donanım üzerine. En sağlıklısı şöyle diyelim. En uygun Snapdragon 820'li cihazı getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu cihazın rakibi Samsung veya LG olabilir?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bakın ben yanlış bilgil falan vermiyorum. Amerika'ya Xiaomi firması resmi olarak ürün yolluyor mu ? Evet cevap bu kadar basit yani o pazarda var. Gidin Almanya'ya bakın o zaman orada resmi olarakta telefon satıyor. Bu firmanın ürünlerinin ucuz olmasının nedeni reklama bütçe ayırmıyor bu kadar basit. Bu bir bütündür yani siz sadece donanım olarak kıyaslamanız çok saçma ürünü aldıktan sonra vereceğiniz servis kalitesi, hizmet kalitesi telefon fiyatına dahildir.

Diyorsunuz Samsung Türkiye aynı segmentte diyebileceğimiz S7 modelini şu fiyata satıyor. Samsung Resmi olarak Türkiye'de. Bir ofisi var,onlarca çalışanı var, kaliteli televizyon reklamları var, resmi oarak karşımızda bir muhattap var . Bu firmanın Türkiye temsilciliği için giderleri var. Güveilir bir teknik servisi var. Şimdi siz kendinizi fiyat olarak Samsungla kıyaslamaya giriyorsunuz. Bakın o 3 bin liraya verecek biz size 415 dolarlık telefonu 1800 liraya getireceğiz diye . Peki sizin resmi bir ofisiniz var mı ? Xiaomi'nin Türkiye temsilciliği olarak resmi bir muhattap olarak karşımızda birini bulabilecekmiyiz ? Samsung Türkiye kadar gideriniz var mı ? Marka değeriniz bu kadar yüksek mi ? Yani bu telefonun Türkiye'de paralel ithalatla maksimum ederi 1600 liradır.

Ekleme:
Kaldı ki ben Xiamomi'nin böyle güzel bir telefonu rakiperine oranla bu kadar iyi fiyata vermesini destekliyorum. Karşı çıktığım nota sizin Türkiye'de satılacak Samsung S7 fiyatı ile kendinizi kıyaslamanız.

Hocam teşekkürler sonunda aynı noktaya geldik :) Evet bizce de bu cihazın ederi 1600 liradır. Bu nedenle de 1600 lira yazdık zaten. Daha önce bahsetmiş olduğum aracılar, ithalat sıkıntıları vb. nedenlerle maliyetlerin artabilmesi olasılığına karşı fiyata % 10 - 15 arasında bir esneklik payı ekledik. Hiç kimse 2000 TL üzerinde bir fiyatla satışa çıkacağını zaten söylemedi...

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
Hocam belirlenen fiyatlar orada... Emin olun öyle bir algı yaratmaya çalışmıyoruz. Eğer böyle bir amaç olsa fiyatları neden şimdiden yazalım? Öncelikle beklentileri bekler ondan sonra çok daha yüksek bir fiyat da sunabilirdik. Siz uzun zamandır takip ediyorsunuz hangi üründe böyle bir algı yaratmaya çalıştık ki Mi5 için uğraşalım? Hatırlarsanız Mi4 geldiği dönemde dolar kurunun artması ile birlikte beklentiler 1300 lira seviyesindeyken bizler 1100 lira'ya getirmiştik. Böyle bir amacımız olsa o dönemde değerlendirirdik... Hatta çok uzağa gitmeyelim bugün pek çok mağaza Mi4'ü hala 1000 lira üzerinde bir fiyatla satıyor oysa biz mümkün olan en düşük fiyat olan 929 lira'ya satıyoruz... Sahip olduğumuz resmi fan site olma ayrıcalığını kullanıp daha yüksek fiyatlardan neden satmıyoruz? Gerçekten hakkımızın yendiğini düşünüyorum...

Önceki mesajınızda yazdığınız hesapta alibaba fiyatlarını baz alalım +250 koyalım demişsiniz. Şimdi baktım ve ortalama 500-550$ arası bir fiyat görüyorum. 550$+250 = 1900 lira gibi bir fiyat çıkıyor ki benim yazdığım fiyatlar bunun da çok altında. Yukarıdaki mesajda da yazdım bizim buradaki kıyaslamamız marka değil donanım üzerine. En sağlıklısı şöyle diyelim. En uygun Snapdragon 820'li cihazı getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu cihazın rakibi Samsung veya LG olabilir?

Hocam aslinda ayni yerlerdeyiz. İlk sayfada fiyatlari gordum bn birsey yazmadim fiyat konusunda mantikli geldi dusuk fiyatlari baz alinca:) 1600 ortak nokta gbi cikmis pro icin getirin aliyim direk bu fiyattan.Sonra diger marka fiyatalri denilince bnde diger markalar ile isimizin olmadgni soyledim. Olay fiyatda diger marka modelleri baz almak.cunku samsungun yuksek gelcegni biliyorum.

Firma fiyati x $ kurunda getirin kimse diyemez demedimde. Su anki durum fazladir daha yeni ciktigi icin siz getirene dedgm bantlara gelir veya o sekilde gelirse ben alirim soz:)

Birseyler sezdim onu paylastim tek olmadgimda ortada

Kimseye kotu bise demek istemem. Sizden cok iyilik gordum saolun hocam.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam aslinda ayni yerlerdeyiz. İlk sayfada fiyatlari gordum bn birsey yazmadim fiyat konusunda mantikli geldi dusuk fiyatlari baz alinca:) 1600 ortak nokta gbi cikmis pro icin getirin aliyim direk bu fiyattan.Sonra diger marka fiyatalri denilince bnde diger markalar ile isimizin olmadgni soyledim. Olay fiyatda diger marka modelleri baz almak.cunku samsungun yuksek gelcegni biliyorum.

Firma fiyati x $ kurunda getirin kimse diyemez demedimde. Su anki durum fazladir daha yeni ciktigi icin siz getirene dedgm bantlara gelir veya o sekilde gelirse ben alirim soz:)

Birseyler sezdim onu paylastim tek olmadgimda ortada

Kimseye kotu bise demek istemem. Sizden cok iyilik gordum saolun hocam.

Estağfurullah hocam :)

Siz hiç merak etmeyin her hangi birinin şu markada fiyat şöyle bunda da böyle olsun demiş olması bizim duruşumuzu değiştirmeyecektir. Hatta daha iyi bile olabilir. Fakat bu tarz yorumlar bir yandan da hoşuma gidiyor, beklentilerin daha pahalı olması ancak bizim beklentilerin altında bir fiyattan sunabiliyor olmamız amacımıza uygun hareket ettiğimizi gösteriyor, demek ki güzel işler yapıyoruz :)

blltlgn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
13
SAR değeri hakkında bir bilgi var mı?
Eğer SAR değeri düşükse ve şebeke sıkıntısı yaşamayacaksam 1600 TL bence uygun.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu nasil sacma bi mantik.s7 ve g5 in fiyati ile karsilastircakmisiz amac fiyati yuksekten girsin diyemi?

Mi5 icin fiyat verildimi bn ona bakarim.bu marka ucuza yuksek donanim kalite sunmuyomu? Ondan istemiyozmu bizde? Fiyati yuksek olcaksa napiyim xioami yi!

Param olsa s7 edge alirim bakmam baska birseye

Saygilar
husoyildiz88 hocam mesajımı yanlış anlayıp, konuyu farklı yerlere taşımışsınız. Xiaomi'den bihaber olan ama yalan yanlış bildiği şeyleri hak bayram tutarak haklılığını ispat etmeye çalışan bir başka arkadaş ise sanıyorum farklı düşünceler içerisinde anlamadığım birşeyler yapmaya çalışıyor. Bu yüzden ona cevap vermeyeceğim.
Gelelim sizin yanlış anladığınız konuya :
Eğer alıntı yaptığım mesajı dikkatli okursanız, Mi4 telefondan bahsederken muadillerden 500-600TL ucuza çıktığını, Mi5 için de böyle bir politika izlenmesi gerektiğini yazmıştı.

alınır fakat Fiyatın makul seviyede olması lazım örneğin Mi4 Türkiye ' de çok ilgi görüyor nedeni basit fiyatının uygun olması diğer muadil telefonlar ile karşılaştırdığımızda arada 500-600 TL gibi bir fark var , Mi5 inde bu şekilde uygun fiyatlara getirtmeniz gerekiyor..

Ben de buna karşılık, bu 500-600TL farkın çok az olacağı manasında bu cihazın muadillerinin S7, G5, Xperia Performance falan olacağını yazdım. Yani eğer mesela bu cihazlar 3000TL'den girecek olurlarsa, bu arkadaşın yaptığı hesaba göre Mi5'in 2000TL'nin üzerinde olması gerekirdi. Ancak bizim beklediğimiz fiyatların bunun çok daha altında olduğunu göstermek istedim.

Sanırım şimdi daha net anlaşılmıştır.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
husoyildiz88 hocam mesajımı yanlış anlayıp, konuyu farklı yerlere taşımışsınız. Xiaomi'den bihaber olan ama yalan yanlış bildiği şeyleri hak bayram tutarak haklılığını ispat etmeye çalışan bir başka arkadaş ise sanıyorum farklı düşünceler içerisinde anlamadığım birşeyler yapmaya çalışıyor. Bu yüzden ona cevap vermeyeceğim.
Gelelim sizin yanlış anladığınız konuya :
Eğer alıntı yaptığım mesajı dikkatli okursanız, Mi4 telefondan bahsederken muadillerden 500-600TL ucuza çıktığını, Mi5 için de böyle bir politika izlenmesi gerektiğini yazmıştı.

Ben de buna karşılık, bu 500-600TL farkın çok az olacağı manasında bu cihazın muadillerinin S7, G5, Xperia Performance falan olacağını yazdım. Yani eğer mesela bu cihazlar 3000TL'den girecek olurlarsa, bu arkadaşın yaptığı hesaba göre Mi5'in 2000TL'nin üzerinde olması gerekirdi. Ancak bizim beklediğimiz fiyatların bunun çok daha altında olduğunu göstermek istedim.

Sanırım şimdi daha net anlaşılmıştır.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Hocam alinti yaptiginiz msja baktim smdi 500 600 tl nin az olcagi yazmiyo ama daha onceki msjlar ile onu ima ediyosaniz haklisiniz ben orda onu gormedgmden dedim.
Zaten smdi anlattiginiz gbi anlamis olsam ayni gorusde oluyoruz hocam

Kisiye ozel de yazmadim hocam msjimi fiyat konusunda s7 ile kiyaslayanlara yazdim

sanane88

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gsgsdf
Cihazım
sfdsfdsf
Konular
7
Yukarıda bir kişi beni kastederek yorum atmış. Bende o kişiyi kastederek yorum atıyorum, ben sizi muhattap alıp yorum yapmadım yani bana cevap verme durumunda değilsiniz. Kendinizi neden böyle bir zorunluluk içinde hissettiniz ? Forumun dikdatörü müsünüz ? ? Beni belirterek yorum yapmayın benimle tartışmak istemiyorsanız .Siz Xiaomi firması hakkında Ordinaryüs Profesör olmuşsunuz , geri kalan herkes cahil forumda tamam. Hangi bilgi yanlışmış söyler misiniz ? Fiyat olarak kendinizi kıyasladığınız Samsung Türkiye,Sony Türkiye ile teknik servis,muhattap,ofis,resmi temsilcilik olarak kıyaslamam mı yanlış ? Yani donanım olarak kıyaslıyorsanız sizin paralel ithalat yapacağınız unutmayın bu yüzdende fiyat tabi ki uygun olacak. Bu sizin Türk milletine sunduğunuz bir lütuf değil olması gereken bir şey.

siranusta

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi 5sPlus'lu
Cihazım
Masum Köylü
Konular
98
@HiddeNKinG üstat bu da sorumu yav :)

almazsak ayıp olur. ama fiyatlarda biraz aşağı yönlü oynama gerekiyor sanırım :)

Üst Alt